• a mogliście sprzedać mdg na podbitce, mówiłem że po wynikach kurs runie Autor: ~xd [31.6.159.*]
    jutro wodospad w dół obyśmy tylko obronili wsparcie na 18 zł, nie przypuszczałem nawet że będzie tak olbrzymia strata, teraz powinno z kwartału na kwartał być lepiej ale trudno będzie spółce wyjść na prostą przez najbliższe lata/..
  • Re: a mogliście sprzedać mdg na podbitce, mówiłem że po wynikach kurs ru Autor: ~Rk [83.23.225.*]
    Jeszcze nic nie wiadomo
  • Re: a mogliście sprzedać mdg na podbitce, mówiłem że po wynikach kurs ru Autor: ~Rk [83.23.225.*]
    Jeszcze nic nie wiadomo
  • Re: a mogliście sprzedać mdg na podbitce, mówiłem że po wynikach kurs ru Autor: ~xd [31.6.159.*]
    gdyby nie informacja z Biofund z przed kilku dni że nie będą sprzedawali akcji to pewnie jutro była by tu jedna cyfra a tak trochę dali inwestorom nadziei i może skończy się to na minus 20-30% spadku, movie games choć opublikował niezłe wyniki po informacji że prezes sprzedawał kurs akcji nie może sobie znaleść dna i tylko spada od dłuższego czasu/
  • Re: a mogliście sprzedać mdg na podbitce, mówiłem że po wynikach kurs ru Autor: ~test [91.94.4.*]
    Info z Biofund nic nie znaczy. Gdyby rzeczywiście uważali że wycena jest wielokrotnie zaniżona to zapowiedzieliby skup akcji z rynku
  • Re: a mogliście Autor: ~kezz [93.181.166.*]
    A wy tam chłopcy widzieliście, że ilość sesji EKG drastycznie wzrosła? W pół roku wykonali prawie 120 tys. sesji.

Dla porównania za cały rok 2023 gdy mieli umowę z grupą React, tych sesji wykonali 143 tys. W ROK. Teraz w pół roku prawie 120 tys. W dodatku kwartał do kwartału ilość sesji wzrosła o 50%. Wzrost imponujący i dający do myślenia. Przy okazji zanotowali wzrost przychodów w samym USA q/q o 130%. a ilość przebadanych pacjentów o 200%. Chyba nieźle :)

Teraz kasa. Można kręcić nosem, ale trzeba zrozumieć jedno - w pierwszym kwartale sporo zielonych mieli z wymiany urządzeń i był to solidny zastrzyk gotówki, w tym kwartale partnerzy już na tym sprzęcie pracują. Dwa, tak dynamiczny wzrost ilości sesji nie jest widoczny w zyskach. Jak to? Podejrzewam, że wynika to z darmowego testowania produktu przez niektórych klientów. Marketingu z darmową próbką nie trzeba chyba tłumaczyć :) Trzy - pamiętacie 2.5 mln złotych, które otrzymała nie tak dawno spółka za Medi-Lynx? Nie są one ujęte w tym raporcie, a księgowane będą w wynikach za 3q.

A dziś wpadło jeszcze kolejne info o podpisaniu umowy z American Heart of Poland, czyli operatorem sieci oddziałów kardiologicznych na przeprowadzanie w praktyce badań z wykorzystaniem VCAST. Po uzyskaniu certyfikacji na VCAST planowane jest tam komercyjne wykorzystanie tej technologii. American Heart of Poland, obsługuje rocznie 230 tys. pacjentów. Czyli mamy już kolejną rozpoczętą współpracę( a w zasadzie pilotaż) pod jak najszybsze zarabianie z vcat po ukończeniu certyfikacji.

Finansowo chciałoby się więcej - ale core biznesu - czyli ilość sesji rośnie w imponującym tempie i mamy solidne przygotowany grunt pod jak najszybsze komercjalizowanie VCASTA. To jest bardzo dobry raport - i nie żadne wodolejstwo, które tam się przebija, ale proste tabelki które wskazują gdzie zmierza spółka ze swoją technologią. Restrukturyzacja jest prowadzona tak jak być powinna, a oprócz przychodów spółka ma zapewnione pełne finasowanie + kasę na inwestycje.

Swoja drogą widzieliście koszmarny raport JSW? Ponad 6 miliardów złotych straty - spadek poniżej 10zł odmieniano już przez wszystkie przypadki, a kurs coraz bliżej 30 niż 10 :) To tak apropo, że wyniki ;p

• zasieg 12 do 15 zl Autor: ~autor [51.148.3.*]
    i ani zlocisza wiecej, niestety bedzie wyprzedaz.
  • Re: zasieg 12 do 15 zl Autor: ~Benek [37.31.144.*]
    Ech
  • Re: zasieg 12 do 15 zl Autor: ~xd [31.6.159.*]
    wygląda na to że ta spółka w ogóle sobie nie radzi bo ja tu rozwoju nie widzę niestety, akcjonariusze stracą teraz po tym raporcie znowu ogrom kapitału własnego, nie sądziłem że jest tutaj aż tak duże ryzyko.
  • Re: a mogliście Autor: ~dejw [104.28.45.*]
    Brawo kezz, dziękuję za bardzo ładne podsumowane. Raport jest naprawdę świetny. Skalowanie biznesu idzie zgodnie z planem, nasza kula śnieżna się rozpędza. Do tego kolejne umowy i dzisiaj Kanada…. Dzieje się, dzieje … nikt tu ślepy nie jest. Pozdrawiam inwestorów
  • Re: a mogliście Autor: ~Szlomo [37.30.2.*]
    Wreszcie ktoś coś mądrego napisał
  • : aogliście sprzedać mdg na podbitce, mówiłem że po wynikach kurs runie Autor: ~nikt [31.6.159.*]
    Dnia 2024-09-30 o godz. 20:11 ~xd napisał(a):
    > jutro wodospad w dół obyśmy tylko obronili wsparcie na 18 zł, nie przypuszczałem nawet że będzie tak olbrzymia strata, teraz powinno z kwartału na kwartał być lepiej ale trudno będzie spółce wyjść na prostą przez najbliższe lata/..
    >sypać tylko na podbitkach
  • Re: : aogliście sprzedać mdg na podbitce, mówiłem że po wynikach kurs ru Autor: ~mdg [31.61.180.*]
    Żalosna nagonka na spadki leszczy co myśleli że sobie odkupią akcje po raporcie. Może części się uda jakieś śmieszne ilosci ale reszta skończy marnie, wyjąc z peronu ..
  • Re: : aogliście sprzedać mdg na podbitce, mówiłem że po wynikach kurs ru Autor: ~mdg [31.61.180.*]
    Teraz czekam na łapki w dół, tylko to wam pozostało :)
[x]
MEDICALG -0,88% 39,30 2025-10-01 17:01:13
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.