1) Podbicie na koniec kwartału , potrzebne do wyceny bilansowej np. MCI 2) Ktoś wie coś o wezwaniu lub wejściu funduszu 3) Ktoś zna wyniki sprzedażowe 3 q 2024 i są dobre
Przymrozek w nocy ... oj tak. To na pewno. Żadne wyniki, i powody. Jest tylko jeden powód. Czas zarabiać w końcówce roku. To zadanie funduszy, a rajd Św.Mikołaja coraz bliżej
nie masz racji do końca. W tym celu należy cofnąć się do dnia 19 września. Wystarczy wykres 10 dniowy lub miesięczny ze stooq (ja na trading mam H1). Spójrz na wolumen dla Low 20,50. Wyskok! Pojawił się popyt. Świeca zielona. Od tego momentu mamy zwrot. Wajcha przestawiona. Dziś początek, a jutro październik, i lecimy dalej. Nowy m-c i nowe rozdanie. Górny knot na dzisiejszej świecy dziennej oznacza wybicie Stoplosów (to samo dotyczy dolnego podczas spadków). On wskazuje dalszy kierunek.
Ad.1) - raczej nie, do tej pory nie było takich ruchów na koniec kwartału. Raczej nie, więc może i tak... Ad.2) - żaden fundusz tu nie wchodzi, ale na razie nie będzie wychodził. To pewne na 100%, poza tym obroty sa za niskie Ad.3.) - najbardziej prawdopodobny powód. Tym bardziej, że dobre wyniki za Q3 są bardzo prawdopodobne, kurs akcji urosł juz trochę podczas kli poprzednic sesji, dzisiaj większy wzrost przy wielokrotnie wyższych obrotach (choć wciąz jeszcze nie bardzo wysokich). Albo insader trading albo jakis mniejszy inwestor gra pod dobre wyniki.
Ad. 1) Jest możliwe że MCI będzie pompkę robił bo na pewno chcą wyjść po wyższej cenie niż teraz ale mmsymalnie do końca 2025 Więc może być gra pod to f/f niski więc spokojnie z tych poziomów mogą kurs dźwigać
Pewnie posypie sie teraz na mnie hejt, ale ja od dwóch dni ustawiam się wyżej na sprzedaży i w tym samym czasie na kupnie 30 groszy taniej. Nie robie tego po to, żeby zarobić, tylko póki jestem ma małej stracie, to chcę zamknąc pozycję ze stratą, żeby troche pomniejszyło mi zysk w tym roku. Nie lubie płacić podatku BELKI, a za dwa lata może juz nie trzeba będzie tego płacić. Zostało mi jeszcze prawie 3000 akcji. Może to mi zająć jeszcze troche czasu.