• po ile cena emisyjna Autor: ~mistrzu [31.182.242.*]
    w czwartek ktoś pociągnął mocno kurs w górę z 10,20 zł na 11,80 zł i ustawił blokadę na 11 zł.
    Równie dobrze gdyby chciał to mógłby zejść do 9 zł.
    Gdyby emisja miała być po 8 zł to dla obecnych akcjonariuszy łatwiej przełknąć 8 zł przy cenie rynkowej 9 zł a nie 11 zł.
    Pewnie cenę emisyjną poznamy w przyszłym tygodniu, może poczekają na ostateczną decyzję FEMA.

• Re: po ile cena emisyjna Autor: ~Max [37.47.221.*]
    Raczej poprostu ktoś już wiedział że będzie info o emisji i podbił by zachęcić popyt (bo wcześniej zasypał cały i arkusz po lewej był praktycznie pusty) i móc znów wywalać nad 10 zł ile tylko się uda…
  • Re: po ile cena emisyjna Autor: ~mistrzu [31.182.242.*]
    to miałoby sens kilka dni przed emisją a nie jeden dzień.
    Ponadto ryzykował, że ktoś zniechęcony odda mu akcje po 11 zł. To chyba nie to.
  • Re: po ile cena emisyjna Autor: ~Zorientowany [5.184.224.*]
    Poniżej 5 zł, to logiczne. Pisałem już o tym dawno temu.
  • Re: po ile cena emisyjna Autor: ~GrubyCygan [89.64.104.*]
    Pozytywnie obstawiam emisje po 10 zł, a negatywnie po 9 zł :)
    Dyskonto 10% lub 20% od bieżącej ceny...

To jest emisja na rozwój spółki, a nie sprzedaż akcji dla zysku jak w ABB
  • Re: po ile cena emisyjna Autor: ~mistrzu [31.182.242.*]
    z całą pewnością w czwartek o nowej emisji akcji wiedziało już sporo znajomych zarządu i ich znajomych oraz znajomych znajomych.
    Dlatego dziwię się, że nie sypali akcjami po 11 zł.
    Wszystko wyjaśni cena emisji akcji.

• Re: po ile cena emisyjna Autor: ~Ice [31.61.181.*]
    Nie wiem jaka jest Twoja perspektywa myślenia, po pierwsze zdążyli się obkupić skoro sugerujesz że mogli mieć taką wiedzę, a z perspektywy mojej drobnego akcjonariusza, nawet jakbym wiedział że bd emisja zakładam że w okolicach 10 zł, to byłbym szalony gdybym próbował sprzedać akcje, by być może, powtarzam być może odkupić je złotówkę taniej, plus prowizje etc. Trzymaj w określonym celu, wierzę w potencjał dużego wzrostu wartości w najbliższym okresie, i ci co mieli takie informacje zapew e też tak do tego podchodzą. Spekula może się bawić w złotówkę czy dwa w jedną czy druga stronę, albo celowo siać panikę żeby się obkupić.
    Wcale też nie jest powiedziane ze rynek.negatywnie zareaguje jak to niektórzy przebąkują, sam osobiście liczyłem na to że nie bd emisji, ale z drugiej strony skończył się wątek straszenia akcjonariuszy emisja, ciekawe czy m teraz bd straszyć jak emisja się powiedzie, a myślę że tak będzie. Na listopad z tego co mówią ostatni pacjent w CC, i półroczna obserwacja, może bd pisać że ktoś zszedł etc, ciekawe co teraz wymyślicie. Narzędzia są i działają i jest nadzieja na finalizację
  • Re: po ile cena emisyjna Autor: ~Mednext [83.11.67.*]
    Teraz będą pisać że emisja po 5 ziko. Ja obstawiam że po 8.5 PLN.
    Patrząc na zaawansowanie ja sądzę że prezes nie pozwoli na emisję poniżej 30 zł
    A kto tyle zapłaci ? Znajdą się jelenie ?
    Na przyszły rok potrzebują około 10 baniek plus to co z dotacji będzie. Także moja cena to 8.50.
  • Re: po ile cena emisyjna Autor: ~Yohn [46.204.8.*]
    Kurs w tygodniu wskaże możliwą cenę emisji …bo zaraz będą pierwsze przecieki insiderków co do rozmiarów emisji
    Ciekaw jestem aczkolwiek patrzę realnie. Jakby miało być po 30 to inaczej by to rozegrali.
  • Re: po ile cena emisyjna Autor: ~Jjj [91.192.145.*]
    Czy te 10 milionów coś wniesie bo nie wiadomo jakiś całkowity koszt FDA . Musiala by być kwota wyższa .
  • Re: po ile cena emisyjna Autor: ~Paster [188.146.107.*]
    Toś dobrze napisał
    Starali się jak mogli - stąd podbitka i wywalanie z ukrytego…
  • Re: po ile cena emisyjna Autor: ~Pffffff [31.60.230.*]
    A co z tym partnerem już po zakończeniu badań klinicznych? Ktoś kiedyś gadał, że komercjalizacja może nastąpić w każdej chwili. Nie żebym się za bardzo spodziewał, ale to jedna z opcji.
[x]
MEDINICE 0,35% 11,48 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.