Spółdzielnia już nie ma akcji by wrzucać je w rynek, a nowi inwestorzy zaczynają się interesować tak zdołowana spółką. Będzie ciekawie, wg mnie spółdzielnia może zacząć znów tankować akcje jak ostatnio. Zobaczymy. To nadal jeden z najlepszych med tech mimo wpadki . Chociaż osobiście uważam że dla inwestorów longterm dobrze się stało a dla kółeczek gorzej niestety. Powinno to uspokoić kurs na kilka miesiecy być może na niższym poziomie. Ja nie wiem. Trzeba mieć zawsze gotówkę w kieszeni na ewentualne zakupy
Jeśli wie dlaczego jest w NC Alert, a cena będzie atrakcyjna to kupi. Tak było z Columbus i po 7zet kupowali, sprzedając po 13zl, a gdzie Columbusowi do SDS. Ja znam 4rech którzy chcą kupić bo tanio a webinar dobrze wyszedł. Zobaczymy po ile da się kupić. Nie teraz, może za 2,3 tygodnie. Czas jest
Webinar wyszedł fatalnie, nie powiedzieli niczego, o czym by inwestorzy nie wiedzieli. I jeszcze jedna ważna rzecz odnośnie wibinaru, otóż pan Sagan powiedział, że na razie spółka nie planuje emisji, ale za chwilę dodał że emisja na pewno będzie. Później zapytany, czy w razie podpisania partneringu, emisja nie była by konieczna, odpowiedział twierdząco, sugerując że do emisji mogło by nie dojść.
Dwie całkowicie sprzeczne wobec siebie wypowiedzi, które sugerują, że spółka w ciągu najbliższych 10 miesięcy ( na tyle starczy im pieniędzy) nie spodziewa się partneringu, w przeciwnym razie pan Sagan nie mówił by o tym, że emisja będzie na pewno. Tyle w temacie webinaru.
O tym, że emisja będzie wiadomo od dawna. Pieniędzy mają na 10 miesięcy bez drugiej transzy z EBI. Warunkiem wypłaty drugiej transzy jest pozyskanie grantu poza UE lub emisja akcji. Pan Sagan na prezentacji podkreślał, ze w obecnych warunkach rynkowych i sentymencie na rynku nie chcą robić emisji i rozmawiają z EBI o możliwych innych rozwiązaniach aby drugą transzę wypłacić. (EBI jest na to otwarte).
Pamiętaj, że emisja przed wejściem na główny parkiet może być z powodów politycznych. Fundusze są zainteresowane i chcą zarobić W zamian za tanie akcje oferują moderowanie kursu, bez moderowania kurs może nie iść w pożądanym kierunku. Takim przykładem był NN gdzie zapewne brali udział w moderowaniu Mercatora aż do 700zl, gdzie go sprzedali i rozpoczął się zjazd... Więc kasa z emisji to jedno, a moderowanie kursu przez jakiś Fund to drugie. Taka emisja może nam pomóc w wywaleniu kursu na 300zl lub wyżej
Ciekawe jest to że by wejść na główny parkiet to muszą mieć ca 50mln zl kapitalizacji, na razie się mieszczą i pewnie będą dbać by mieścić się cały czas ...