Mnie już chyba wystarczy, więcej raczej nie będę kupował. Mam nadzieję, że to był ostatni tydzień i miesiąc spadkowy. Krótko mówiąc, pozwalam już na wzrosty - mogą być gigantyczne ;)
To bardzo zdrowe podejście do inwestowania :-)
Też takie mam.
Cena jest obecnie strasznie zdołowana, rynek skrajnie wyprzedany a potencjał zysków ogromny.
Też jeszcze troche akcji dobiore, może kurs na chwilę zejdzie poniżej 2 zł.
Tu się inwestuje a nie gra to po pierwsze a po drugie ważniejsze w tej spółce sa fundamenty, sprawna transformacja-patrz reakcja na zmiany w gospodarce, oraz stały zysk. Dochodzi jeszcze koniunktura na węgiel oraz energię. AT to dla spekulantów
PGG pokazało, że zakłady remontowe sprzętu górniczego szybko mogą zmienić profil i przestawić się na zakłady zbrojeniowe. Współpraca z PGZ już działa. Tu też się da tylko Zarząd trzeba zmienić.
"Cena jest tym, co płacisz. Wartość jest tym, co dostajesz (Warren Buffett)"
Wielu ludzi zna się na cenach – to jest coś, co każdy widzi w tabeli notowań. Niewielu jednak zna prawdziwą wartość tego, co jest notowane. Rynek nie jest efektywny i nie zawsze zachodzi warunek cena=wartość. Lecz nieefektywność rynku nie trwa wiecznie i w dłuższym terminie ceny podążają w ślad za wartością.
Ja też. Ciekaw jestem jakie stop lossy ustawiają, a raczej ustawią w najbliższych miesiącach, ci co teraz kupują. Aby nabrać świadomości, muszą troszkę poczekać. Sądząc po wpisach może być dużo tych stop lossów, a to i zjazd może być spektakularny, aczkolwiek krótkotrawały w czasie. Obstawiam, że dopiero po takiej dużej czerwonej świecy z długim dolnym cieniem nastąpi prawdziwa zmiana trendu. Tyle na ten temat mówi AT. Aby się to spełniło dawcy kapitału potrzebują czasu, aby się przygotować psychicznie i finansowo do tego spektakularnego wydarzenia.
Dawcy kapitału (ulica) oddali już prawie wszystkie akcje ze stratą.
W najbliższych dniach spodziewam się odcięcia od tanich akcji z luka startu w okolicach 2,5 zł.
Ja również chciałem dokupić poniżej 2 zł.
Niestety rynek jest strasznie wyprzedany i kurs nie chce zejść niżej.
Dlatego dobieram akcje małymi pakietami powyżej ceny 2 zł.
Ostatnio, oprócz akcji Grenevia kupowałem również akcje Patentusa.
Obie spółki są bardzo mocne fundamentalnie i mają bardzo duży potencjał wzrostu wartości.
TO JEST DOBRY ZAKRES WYNIKAJĄCY Z POPRZEDNIEJ REAKCJI CENY NA ŚREDNIĄ NA W1 I OSTATNIEGO POTWIERDZONEGO DOŁKA.. W SUMIE OBECNIE CENA NIE MA SIĘ GDZIE ZA BARDZO ZATRZYMAĆ.. CHYBA ŻE SKOŃCZY SIĘ WOJNA I WRÓCI DO PORTFELA FOMURU WCHÓD.. ALE TEGO NIE DA SIĘ PRZEWIDZIEĆ