• coraz słabsze te podbitki Autor: ~marek [89.191.129.*]
    muszą się bardziej postarać by zachęcić popyt i móc dalej sypać.
    bo na ustawianie pakietu na kupnie się nikt nie nabierze- to nie 2012 rok :D
    choć w sumie podbijając wyżej uruchomią ogrom, chętnych do pozbycia się towaru w lepszej cenie...
    a tak na spokojnie znów mają gdzie zrzucać powyżej 10 zł
  • Re: coraz słabsze te podbitki Autor: ~Ice [89.239.112.*]
    to napisał marek, obrońca cnót niewieścich i "samolajk"
    brawo marku + 0,40
  • Re: coraz słabsze te podbitki Autor: ~Max [37.47.221.*]
    W punkt - ale trochę nowych złowili wizja infa i bogactwa. A teraz wracamy do standardowego sypanie
  • Re: coraz słabsze te podbitki Autor: ~Stachu [46.187.201.*]
    Ludzie o co tutaj chodzi? Ktoś mi jest to w stanie to jasno wytłumaczyć?
    Jedni piszą że podbitka pod ubieranie naiwnych i ubieranie w cieplutkie ubranka, a ktoś inny pisze, że grasuje automat pod manipulowanie kursem i wyciągają akcje od wymęczonego akcjonariatu i struna się napina.

Zdecydujcie się! Warioty same tutaj siedzą...
    marka pytaj
    co prawda nie było go przez dłuższy czas w kraju ale pamięta każdą podbitkę bo mu aborygeni na bieżąco zdawali relację z gpw
    No jak się spojrzy na wykres za ostatni rok to wygląda trochę jak wynik EKG xD
  • Re: coraz słabsze te podbitki Autor: ~WIKTOR [31.61.254.*]
    Radziłbym samemu odrobic prace domową i wyciągać wnioski a nie inwestować w oparciu o to, co ktoś napisze na bakierze
  • Re: coraz słabsze te podbitki Autor: ~marek [89.191.129.*]
    ale na 11,20 ukryciak znowu siedzi i rozdaje kwity!
  • Re: coraz słabsze te podbitki Autor: ~WIKTOR [31.61.254.*]
    Nie jestem ekspertem ale może towar jest przerzucany z wora do wora i przy okazji ktos o słabszych rękach też wyrzuci i przechwytują. Czas pokaże
    Pewnie że jest mielenie ale przy okazji wywalają jak tylko jest okazja. Ustaw większe kupno to rach ciach nasypia…od czasu do czasu podbija lub wystawia duże kupno by zachęcić do brania…nie jestem specjalistą ale tak to widzę…ale tu każdy widzi co chce więc każdy musi sam decydować co robić
  • Re: coraz słabsze te podbitki Autor: ~Góru [5.173.48.*]
    Wczoraj wystawili większe kupno! Jakoś do "rachu ciachu" nie było wielu chętnych! xD
    Bo to ich popychacz był przecież by motywować popyt…trochę podziało - z 30k akcji udało się pozbyć powyżej 11 zł
    Ale ty pleciesz bez sensu. Skąd wiesz ile udało się pozbyć jak sam piszesz posty wyżej ze nie jesteś specjalistą! xD Nie masz się za specjalistę a teraz fifokujesz i liczbami rzucasz ile to akcji się wyzbyli! xD jesteś niesamowicie paradny! xD
    Ty również pisząc te bzdury „nie dajcie sobie zabrać akcji” tu nikt nikomu nie chce ich zabrać. Ale co tu pisać jak ludzi na hakach się wiesza od 3 lat prawda? Przy 25 zł też tak odbierali?
    Max z markiem przy jednym biurku jesteście czy zdalnie z domu piszecie ?
    Masz wykupione notowania ? bo marek to ma ....
    Ahhh, miałem wyłożyć Wam kawę na ławę ale jeszcze się powstrzymam. Ale spodziewajcie się. Wrzucę tylko taki wątek - prawie rok temu o tej porze zaczęła się lawina spadków która trwała 2mce. Bardzo ciekawy zbieg okoliczności bo lawina zaczęła się tuż od konferencji na Ksiazecej na której był nasz Zarząd. Ktoś się zorientował że to nieodkryta "perełka"?

Warto popatrzeć też na poziomy z których to wtedy szło. Dwie ważne kwestie - wtedy na całym arkuszu na S stało raptem kilkanaście tys szt, więc nie szlo nic kupić. Na tej lawinie (w kilku innych miejscach też) było masa przewalania akcji - to było na sekundy robione. Wszystkie większe transakcje mające charakter przewalaniu mam spisane z dnia, godziny i ilości szt. Szczegóły kto z kim KNF już sprawdzi bez problemu. Sama teoria o dystrybucji jest aby straszyć akcjonariat, który wbrew wolumenom (tworzonym na przewalaniu) akcji oddawać nie chce. Prosty przykład - na spadkach rok temu, trwających 2 miesiące, na zbliżonych poziomach, przewalonych było 1,5mln szt akcji. To by Prezes Sanjeev dal rade wyjść, a jednak z tego co mi wiadomo, od tego czasu tylko zwiększył stan posiadania! xD Nikt inny nie ma nawet zbliżonych do tego ilości akcji do wyjścia.

Poza tym - dystrybucja nie odbywa się na ani blisko dołków, choć wolumeny się tam pojawiają, ale to zwykle przerażona ulica sypie lub znowu - co ulica nie wysypie to się przewali.

Uważam że ekipa ma sporo już zebrane, ale może nie dość. Tego nie wiem - to specjalista Maxiu Wam tylko może określić ile już zebrali! xD Natomiast przewalanie na akcjach, już tak generalnie, ma bardzo głęboki sens, zwłaszcza gdy brak wystarczającej liczby akcji na sprzedaży. Działa to wtedy na zasadzie wstrząsywania drzewem - zawsze jakieś śliwki od wymeczonych spadną. Na wzrostach bowiem bardzo trudno zebrać bo się chciwość ludziom załącza.

Skończę to wrzucę listę gdzie działa ta sama ekipa po aktywności Maxia (a jest tego sporo). Swoją drogą mam oczywiście akcje Medinice ale nie mam ani czasu ani takiej wytrwałości żeby siedzieć cały czas na tym forum, że o forum Spółki której akcji nie mam i mnie nie interesuje nawet nie wspomnę. Zobaczycie jak przy prawdziwych wzrostach będą drzec japy. Wszystko zaspamują tutaj. Narazie jest wciąż spokojnie.

I tej spokojnosci życzę!
  • Re: coraz słabsze te podbitki Autor: ~Max [37.47.206.*]
    Ciekawa teoria! I tyle milionów akcji według Ciebie przewalili, tyle już wycisnęli i nikt nie zebrał nawet 5%? Coś tu mocno brak logiki? Zaczęy sie spadki bo ktoś dostrzegł że to perła? To też wbrew logice! Gdy ktoś kupuje to kurs najczęściej zmierza w górę (bo popyt przewyższa podaż) gdy podaż przewyższa popyt to kurs spada…nie chce być inaczej…ale może się nie znam…
  • Re: coraz słabsze te podbitki Autor: ~MedTech [213.156.102.*]
    Pisałem to kilka razy ale napisze ponownie. Max(y) to bardzo ważny probierz, bowiem jak jego pracodawca skupi tyle akcji ile będzie chciał i pojawią się cenotwórcze espi, już pod innymi nickami będą naganiać na wzrosty. Jest etatowym pracownikiem i do jego zadań należy tzw. moderowanie dyskusji na forach. Nie ma znaczenia czy posty z sensem czy bzdury, ma być ich dużo i coraz bardziej pesymistyczne. Dlatego trudno polemizować z etatowcem, katastroficzne moderowanie dyskusji to jego praca, dostaje za to pensję. I ja to rozumiem, człowiek chce zarobić, może ma kredyt na duży telewizor albo nabrał providentów i zaczynają komornicy dzwonić? Więc w ramach pomocy podam kilka tematów, aby nie trzeba wymyślać (już o nich kiedyś pisałem): pacjenci codziennie umierają po zoperowaniu CC, urządzenia nie istnieją to zdjęcia robione w fotoszopie lub atrapy z plasteliny, prezes z zarządem byli wczoraj widziani na Okęciu z walizkami pieniędzy i wsiadali do samolotu na Seszele, siedziba na Hankiewicza to wirtualne biuro i nikt tam nie pracuje, prof. Suwalski nie istnieje to tak naprawdę ucharakteryzowany Sanjeev, Medinice zbankrutowało w styczniu 2023, ale nie wydrukowali jeszcze w MSiG. Możecie korzystać, oświadczam, że zrzekam się praw autorskich i pokrewnych. Śmiało!:)
  • Re: coraz słabsze te podbitki Autor: ~Jony [185.234.91.*]
    Tak jak wcześniej pisałem to są zwykłe szumowiny spadziowe biorące 40 gr za wpis .Ich mocodawca już ładnie się obkupił no ale jeszcze mu mało
  • Re: coraz słabsze te podbitki Autor: ~Góru [5.173.69.*]
    Z ludźmi których znam i mam kontakt, mamy już ponad 5%, serio. Ale narazie nie chcemy się ujawniać! xD
  • Re: coraz słabsze te podbitki Autor: ~MedTech [213.156.102.*]
    A to kolego Góru z tymi co ja znam i mam kontakt będzie ponad 5%. No to razem mamy conajmniej 10% jak dobrze liczę...:)
    Czyli ewidentnie nikt nie skupuje tylko wywala a ulica odbiera - dzieki za potwierdzenie!
    Dnia 2024-09-27 o godz. 16:44 ~Max napisał(a):
    > Czyli ewidentnie nikt nie skupuje tylko wywala a ulica odbiera - dzieki za potwierdzenie!

+0,40
    Ja za każdy wpis Góru kupuję 1 akcję, więc to stąd te podbitki, jak coś.
[x]
MEDINICE 0,89% 11,28 2025-11-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.