• własna firma Autor: ~maniake-shop [213.238.106.*]
    Witam,wszystkich,miło ...
    Szukam,księgowej,która,zna prawa,unijne,pytania czy działalność w PL czy DE../NL,PRZEJRZYSTOŚĆ,procent stabilności,logiczności przepisów,porównać,dowiedzieć się za i przeciw itd
    ciekaw,różnic mogę,tu lub tam,
    własnościowa/de lub działalność gospodarcza pl
    inne pytania,chętnie ,poznam,osoby,prowadzące,a raczej,mające,firmę,w DE
    ciekaw,każdej wiedzy,na ten,temat,
  • Re: własna firma Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [92.244.51.*]
    Maniake-shop.

Aby odpowiedzieć Ci na zadane pytania trzeba by było napisać książkę a i tak tematy nie były by wyczerpane.

Musisz postawić konkretne pytanie. A jeśli chcesz szeroko rozumianej opinii, to musisz liczyć się z kosztami NIKT CI NIE POŚWIĘCI GODZIN PRACY ZA DARMO.

Ponadto odpowie Ci na nie nie tylko księgowa, ale również prawnik, Infobroker itd.
  • Re: własna firma Autor: ~www.programksiegowy.pl [83.30.186.*]
    mirgag ma rację
  • Re: własna firma Autor: ~maniake-shop [77.253.25.*]
    dziękuje,za odpowiedz,
    pytanie ,czy prowadząc działalność,własnościową na terenie,niemieckim a polakiem,jestem,płace,US I ZUS?
    ma to miedz sens ,taki e-shop+ trust gwarant,całość w jednym,kraju..
    i z tego,co informują,mnie urzędy w niemieckie,osoby,prywatne.całość
    jest logiczniejsza,apropo pojedyncze porady mam od tych ludzi,i urzędów GRATIS,może z tego że jestem,polakiem,

PRAWO,POLSKIE JEST DLA ,MNIE ZAWIŁE,SAME USTAWY,I ZMIANY,

Zamieniam słowa pisane (informacje) w gotówkę, lub zysk - DLA CIEBIE.
    Kontakt: mirgag@2com.pl
    Wizytówka: http://comtext.wizytowka.pl-
    ....rozumiem,że to zachęta,do porady,pisze tu zapytania ,bo rozumiem,że taki ,ma sens,te forum???
    dowiedzenia się ,a nie zachęty do tworzenia stron,czy usług prawno księgowych-prawa unijnego,itd??
  • Re: własna firma Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [92.244.51.*]
    Jesso.
    Wszystko jest w porządku i doskonale Cię zrozumiałem.

Informuję Cię, iż są informacje, o których można dyskutować czyli podobnie jak tutaj na forum, ale są informacje, które są płatne, czyli należy zapłacić za wiedzę KTÓRĄ KTOŚ RÓWNIEŻ ZAPŁACIŁ, czasami za wiedze praktyczną, która jest wiedzą najcenniejszą, bo tej wiedzy nie otrzymasz w książkach KTÓRYM TEŻ POŚWIĘCASZ CZAS I MUSISZ JE ZROZUMIEĆ,

lub popełniasz błędy i... znów płacisz za pomyłki, ale większe płacisz ceny.

Co do ostatniego pytania. Za błędy księgowej odpowiadasz TY.

Jak mówi logika, prawnik, księgowa powinni odpowiadać osobiście za straty swych klientów. Muszą się przecież ubezpieczyć od odpowiedzialności OC. Ale życie jest inne czyli setki ustaw i coraz większy bałagan.
    Obawiam,się że może Pan odebrać,nie tak,forme,pisania,zapytania,może po prostu sam,sobie ,odpowiem,bo jakoś,tu nie tak,z tymi poradami,chyba,że ktoś,z forum,odpowie prywatne,osoby,chętnie się dowiem,co nie co..jak nie nie szkodzi,dziękuję za wszystko pozdrawiam,
    z Poważaniem, Jessa
    Mam przepraszam,jeszcze jedno pytanie,kto odpowiada,przed US ZUS PO PORADACH,w razie ,nie tak,prowadzonych podatków,opłat,zeznań itd,księgowy ,Księgowy ,czy ja właściciel??