• Dofinanowanie z PUP Autor: ~aKrOs [78.88.185.*]
    Witam
    Mam do państwa takie pytanie ...
    Mam zamiar rozpocząć własną działalność gospodarczą i starać się o dofinansowanie lecz mój problem tkwi w tym że :
    - Mam 21 lat ( w tym wieku mogę sie starać ? )
    - Prędzej w Polsce nie pracowałem i nie byłem jeszcze zarejestrowany w PUP.. ( Pracowałem za granicą państwa lecz nic nie mam udokumentowane)
    - Dodam jeszcze że moje wykształcenie nie ma nic wspólnego z sprzedażą , prowadzeniem działalności ( nic w tym stylu ) ( Czy wykształcenie wpływa tez na dotację ? )
    - Chcę się starać na Sklepik z "Wyrobami tytoniowymi (głównie wyroby tytoniowe) , Gazetami , biletami "

Pozdrawiam
  • Re: Dofinanowanie z PUP Autor: ~Julia@ [88.199.101.*]
    Z tego co wiem osoby pełnoletnie mogą starać się o dofinansowanie
    Musisz mieć status bezrobotnego, jeśli chcesz się starać o dotacje jeśli jesteś studentem dziennym to nie możesz się zarejestrować na bezrobociu
    Musisz się liczyć z tym, że pierwsze UP będzie szukał Ci pracy w zawodzie nim dojdzie do rozpatrzenia wniosku (czas oczekiwania to 30 dni)
    Wykształcenie kierunkowe na pewno wpływa na przyznanie punktów ale jeśli takiego nie masz to nic nie stoi na przeszkodzie
    Na wyroby tytoniowe trzeba? uzyskać koncesje? a to wydatek kilku tysięcy złotych

Pozdr.