Mam pytanie ile przeznacza urzad pracy na otworzenie dzialalnosci,dzisiaj mi powiedzieli ze 14500 lub 17500 sami nie wiedza.
Czytałem ze ktos dostał z jakiegos funduszu unijnego około 40000?Jakim sposobem?
Drugie pytanie to czy wystarczy sama umowa sprzedazy(maszyna do pracy) od prywatnej osoby z niemiec?Koszt maszyny około 3000euro.Firma nie bedzie na vacie.Ten zakup chciałbym dokonac z funduszu.
dania23 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> mam pytanie gdzie można dostac wnioski o dotacje
> unijne na otworzenie działalności gospodarczej ??
> i gdzie można się o nią starać??
..sa rozne instytucje(tam masz biznes plany i takie tam ale tu to około 40000 nawet ale i tez nie wszyscy) i na infolini zapytaj czy w twojej okolicy sa takie i dzwonisz...wszelkich rad jak i rowniez papiery wydaje Urzad pracy jak i dotacji...
chciałabym załozyć firme usługową dot. komputerowa diagnostyka samochodowa wraz z naprawą , częściami samochodowymi i wymianą opon.Czy moge liczyć na jakiekolwiek dotacje z UE bądz z urzedu pracy?Jeśli tak to czy sa strony internetowe mówiące o tym zakresie pomocy w tym typie działalności. Dzięki bardzo!
witam,mam pytanie chciałabym sie starać o dotację z urzedu pracy na założenie działalności handlowo-usługowej ,problem polega na tym że dzialalność bylaby zarejestrowana na terenie podlegający pod mój urzad pracy ale lokal chciałabym wynajać na terenie sąsiedniego powiatu...czy to dyskwalifikuje mnie w otrzymaniu dotacji?czy są jakieś regulacje prawne tego dotyczące?dziękuję bardzo
Witam chciałabym się dowiedzieć gdzie się składa wnioski o dotację 40000 zł.,jaka instytucja,bo urząd pracy daje ok.-15000 zł z tego co wiem a interesuje mnie ta wyższa kwota,pochodzę ze śląska i o ten rejon pytam jakie to instytucje,pozdrawiam.