• zakładanie firmy pod koniec roku Autor: ~_marta_ [83.30.49.*]
    witam,

Chcę wkrótce otworzyć firmę. Zastanawiam się, czy otworzyć ją jeszcze teraz, pod koniec roku, czy wstrzymać się do stycznia - są jakieś utrudnienia związane z zakańczaniem roku ?
  • Re: zakładanie firmy pod koniec roku Autor: ~Monia25 [83.26.31.*]
    Myśle że to bez znaczenie kiedy otworzysz swoja firme:) jak bys miala jakies pytania to zapraszam pod: monia.nosek@wp.pl
  • Re: zakładanie firmy pod koniec roku Autor: ~helios [83.19.39.*]
    hmmm utrudnienia poza renamentem nie sadze zeby moglo cos stanac na przeszkodzie i deklaracja roczna do konca stycznia - ryczalt karta podatkowa, lub do konca kwietnia kpir zasady ogolne i liniowy podatek

Marcin - zapraszam na www.programksiegowy.pl
  • Re: zakładanie firmy pod koniec roku Autor: ~jacek_p [83.23.103.*]
    Firmę założyć można w każdym momencie. Natomiast pułapką może okazać się konieczność szybkiego przejścia na VAT dla kogoś, kto nie chce być od razu VAT-owcem. Limit przejścia na VAT liczony jest proporcjonalnie do ilości dni jakie pozostały do końca roku. To chyba jedyny "kłopot".

Dwa słowa na temat "heliosa" - ten człowiek reklamuje wszędzie swój program. Bezwstydnie wciska się na wszystkie możliwe tematy. W dodatku nie umie pisać poprawnie po Polsku. Czy ktoś wiec co oznacza słowo: "renament"?

Jeśli Marta ma jeszcze jakieś pytania - niechaj napisze: helpme@fianl.net.pl.
  • Re: zakładanie firmy pod koniec roku Autor: ~www.programksiegowy.pl [83.30.169.*]
    jacek_p nie można na forum pisać "niechaj napisze: helpme@fianl.net.pl."
    - każda wypowiedź musi być publicznie nie poza forum, bląd renament - remanent klawiszowy nie ma znaczenia.

ps. to jest tylko link do nas w przeciwieństwie do Pana pomagam.
  • Re: zakładanie firmy pod koniec roku Autor: ~jacek_p [83.23.88.*]
    Witam!
    Przepraszam Panią Martę, że wywołałem jałową i niestosowną dyskusję na Pani Poście anonimowym "helisem". Nie będę jej kontynuował.
    Zapraszam natomiast do skorzystania z mojej pomocy.

Gwoli wyjaśnienia - jestem zawodowym doradcą w biznesie z 20-letnim stażem. Nie będę tu robił kryptoreklamy, ale zakres mojej wiedzy i świadczonych usług jest szeroki. To co mogę zaoferować wykracza daleko poza ramy tego forum. Możliwe, że wykracza również poza ramy wyobraźni niektórych użytkowników tego forum.

Mam już swoje lata i od czasu do czasu używam staropolszczyzny. Onegdaj tak się mówiło i pisało do anonimowych ludzi - "Niechaj napisze" lub "Niechaj coś powie." Anonimowy "helios" chyba nie zna takich zwrotów więc pisze, co mu się podoba.

Życzę powodzenia w zakładaniu własnego biznesu.
    Jacek K. Pęczak - e-mail jak wyżej.
  • Re: zakładanie firmy pod koniec roku Autor: ~Mania [83.23.88.*]
    _marta_ idź na www.final.net.pl
    tam jest coraz więcej informacji i można zadać pytanie za darmo
    sprawdziłam - pozdro