Proszę o pomoc, chciałabym otworzyć działalność, ale boję się, że nie wypali. Myslałam o takiej mini-lodziarni, czyli lody z atomatów, Proszę o wszelkie wskazówki, porady.
Chciałbym załozyc pub lub kawiarnie mieszkam w 40 tysiecznym miasteczku i brakuje i fajnego pubu jak i dobrej kawiarenki od czego musiałbym zacząc i jakie sa szanse na powodzenie?
Jaka mozna otworzyc wlasna działalnasc mam swoj wlasny budynek ktory stoi pusty i chcialam by jakos ten budynek wykorzystac najlepiej cos otworzyc ale co mozna otworzyc gogo sie pytac jakie maszyny prosze o rade
scheiße sie oplaca,zapytajcie sie zlodzieji,policjantow i, poczytajcie w prokoratorze! Przekretami zarobisz szybko i, bardzo duzo!Morzesz tez zmoczyc dupke,ryzyko,jak wszedzie, ale jak sie uda?!!Bedziesz sie smial do konca zycia!!! uczciwy...z pol.
Dnia 2009-01-29 o godz. 15:52 ~nieznajoma napisał(a):
> Jaka mozna otworzyc wlasna działalnasc mam swoj wlasny
> budynek ktory stoi pusty i chcialam by jakos ten budynek
> wykorzystac najlepiej cos otworzyc ale co mozna otworzyc
> gogo sie pytac jakie maszyny prosze o rade
Dnia 2009-01-29 o godz. 15:52 ~nieznajoma napisał(a):
> Jaka mozna otworzyc wlasna działalnasc mam swoj wlasny
> budynek ktory stoi pusty i chcialam by jakos ten budynek
> wykorzystac najlepiej cos otworzyc ale co mozna otworzyc
> gogo sie pytac jakie maszyny prosze o rade
scheiße sie oplaca,zapytajcie sie zlodzieji,policjantow i, poczytajcie w prokoratorze! Przekretami zarobisz szybko i, bardzo duzo!Morzesz tez zmoczyc dupke,ryzyko,jak wszedzie, ale jak sie uda?!!Bedziesz sie smial do konca zycia!!! uczciwy...z pol.
Podstawą u Pana jest myśle konkurencja skoro sam Pan twierdzi, że nie ma dobrego pubu to najwyższa pora taki otworzyć. Myśle, że na początek trzeba mieć koło 10-15 tys na wynajem lokalu zaadoptowanie go np. pod wymogi sanepidu, pozniej meble barek podstawowy sprzet i mozna ruszac..
proponuje skupic sie na dobre lokalizacji i prestigu lokalu licze ze uda sie znalesc cos spelniajacego Pana oczekiwania
Do Pana Krzysztofa MM
Paby w Polsce były do niedawna mało popularne. Ponieważ jednak Polacy trochę pojeździli po Europie - posmakowali tego klimatu. Można się spodziewać, że pomysł wypali. Stoimy jednak w obliczu poważnego kryzysu gospodarczego, który może zniechęcić potencjalnych klientów do odwiedzin pabu. Czyli niestety - na dwoje babka wróżyła: "Jak umrę, to będę żyła" :-).
Tak na serio to trzeba przygotować mały biznesplan, ocenę ekonomiczną przedsięwzięcia i popytać się dookoła, gdzie można pozyskać pieniądze. Dobrze jest zastosować metodę - podejście procesowe do problemu: diagnoza potrzeb, ocena możliwości, analiza danych i decyzja. Nawet jeśli będzie negatywna, to też jest dobra decyzja. Pakowanie się z kilkunastoma tysiącami w niepewny biznes to kiepski pomysł. Ale jeśli ocena i analiza wypadną pomyślnie, to powinno się udać. Znam kilka pabów w miastach o podobnej wielkości i nieźle prosperują. Ale klimat jest tam stworzony profesjonalnie.
Panie Krzysztofie - klasyczny pub żyje ze stałych bywalców. Aby powstał taki trzeba się dobrze przygotować, ocenić swoje umiejętności i możliwości finansowe. Trzeba też mieć rezerwę finansową na co najmniej pół roku. Kwota 10-15 tysięcy jest za mała (ktoś tu ma nierealne podejście do tematu!), więc jest nierealna. Trzeba sięgnąć po fundusze z urzędu pracy, a nawet z UE (jeśli się uda).
Jeśli jest Pan zainteresowany rzetelną pomocą - proszę do mnie napisać. Tu na forum jest za mało miejsca i czasu na to co mogę Panu zaoferować. Pytanie nic nie kosztuje.
Pozdrawiam
Jacek K. Pęczak - doradca biznesowy. helpme@final.net.pl
jaka dzialalnosc otworzyc mozna mam budek ktory jest pusty i bym chciala cos otworzyc zeby go jakos wykorzystac do kogo mozna sie wzrocic jakie maszyny i co to moze byc za dzialalnosc prosze odp
chciałambym prosić o pomoc,mam 50 tys,i chciałabym załozyć jakąś firme w małym miasteczku ale nie mam pojęcia jaką nie chce mi sie bawić w jakieś jedzenia i sklepy spozywcze...
Jesli samemu nie ma sie dobrego pomyslu to moze warto skorzystac z gotowego rozwiazania - czyli z franczyzy. Na podstawie umow franczyzowych dziala w Polsce mnostwo firm (od restauracji czy sklepow wszelakich az po doradztwa finansowe). To co trzeba miec to kapial (30-50 tysiecy powinno spokojnie wystarczyc) i zapal do pracy. Firma oferujaca franczyze pomoze przy organizacji, dostarczy technologie i wesprze w promocji.
Witam nie wiem co otworzyc jaka dzialalnosc myslalem o metaloplastyce,spawanie bram,plotow,krat,itp gdzie i jak mozna zlapac zlecenia nawet pod wykonawcze prosze o pomoc
Dnia 2010-08-19 o godz. 19:54 ~HW napisał(a):
> Najlepiej otwórz jakąś szkołę, np. o profilu
> "nauka ortografii".
Ciężki dowcip z pewnością jak i autor - to zwykły cynizm a problem jest poważny znacznie poważniejszy niż zasady ortografii !
Więcej szacunku a mniej złośliwości.
chcę otworzyc firme budowlana praktycznie pare ładnych lat juz w tym pracuje i jeszcze nie otworzyłem a mam juz troche zlecen,ale niestety ciągle sie boje ze cos nie wypali.
czy wie ktos jaki jest teraz popyt na taki rodzaj działalnosci?
Jeśli do tej pory nie otworzyłeś firmy to sie nie zastanawiaj i otwieraj!!
Jak jestes dobry w tym co robisz to zawsze bedziesz mial co robic!!
ps Wiem że bardzo opłaca sie stawianie domow w stanie surowym!