Dystrybucja na bankach już trochę trwa, podejrzewam, że niedługo spuszczą wszystkie jak jeden mąż, tak jak rosły razem (i pojawiały się kwiatki jak Mbank z C/Z na poziomach 3 cyfrowych tak razem spadną.
Też uważam, że dystrybucja. Coraz niższe górki i częste podbitki na bardzo niskich obrotach. W dłuższej perspektywie (rocznej) ja tutaj nie widzę jakiegoś przystanku w trendzie i wybijania poziomów z siódemka z przodu. Choć mogę się mylić. @faceless, a też nie powiesz, że to jakaś akumulacja i piękna hossa na tym walorze w ostatnim czasie. Widać, że to nie ma siły rosnąć od pół roku.
@faceless jest bardzo prawdopodobne i ma sens to co mówisz. Pytanie tylko czy wystąpi na wigu i na bankach takie emocjonalne wybicie. Ale to zobaczymy w następnym odcinku.
Po wysokim przemiale akcji i słupkach ultra high volume na poziomach w okolicach szczytów, schemacie wykresów i MACD miesięcznym. Jasne może to być reakumulacja ale bardzo mocno w to wątpię. Ciężko mi uwierzyć w to, że zagranica chciałaby się dalej ładować w nasze banki na tych poziomach na tyle dużą kasą żeby to jeszcze jakoś znacznie podbić. Wystarczy też popatrzeć na stopy zwrotów roczne, większe niż spółki z Mag7 Xd. Naprawdę wątpię, że tu będzie jeszcze nawet sucer rally, taki rajd to mamy właśnie teraz w USA i na Dax, a z naszych banków i giełdy to zagranica pewnie zaczęła wychodzić już od maja kiedy zrobiliśmy szczyty. Kto wie może jeszcze jakiś pokój na Ukrainie odwróciłby sytuacje ale na ten moment nic tego nie zapowiada.
a ja myslałem, że w szortach, i z bebenkiem. Kolejny marzyciel o duzych pieniadzach. A moze bys sie zabral do jakiejs pracy? Na budowie, sprzedazy uzywanych samochodow, pracy na kolei, ew. w salonie tel. komorkowych
Sama ulica tego nie zbierze (nawet z takim entuzjazmem co widać na tym forum). :) Wydaje mi się, że różnego rodzaju fundusze dodatkowo fundusze które zarządzają naszym majątkiem na emerytury to dobierają systematycznie jak kapitał dopływa systematycznie. Jeden zyskuje drugi traci. :)