Przejrzałem i co mogę powiedzieć wishlista jest jaka jest. Wg Gamalytic 4 tys zejdą w miesiąc czyli 8000 w rok, czyli słabo chyba że gra chwyci na premierę ale kto robi premierę podczas wyprzedaży przecież gra będzie zakopana i bez widoczności. Jaka będzie cena zobaczymy pewnie 10 dolarów jak na Nintendo gdzie gra już wyszła i jej nigdzie nie widać, zainteresowania brak na ten moment. 10 dolarów pewnie obniżka na premierę 20% to 8 dolarów brutto i 4 dolary netto do podziału czyli jeśli w miesiąc zejdzie 4 tys sztuk to 16 tys dolarów do podziału trochę mało. Poczytałem opinie o demie na Steam i słabo większość krytykuje, że AI i że gra zrobiona na szybko. Premiera koło 10 naszego czasu to zobaczę jak pójdzie, ale na ten moment zapowiada się kiepsko. Podoba mi się główna grafika, ale pewnie też AI a gracze tego nie lubią. Zapowiada się wtopa ale trzymam kciuki żeby tak nie było przyda się w końcu jakiś pozytyw.
Ty masz problem z matematyką. 4 tys sztuk pierwszy miesiąc x 4 dolce netto. A przez cały pierwszy rok 8 tys sztuk, bo tak to zwykle działa na Steam, po pierwszym miesiącu jak nie ma hita sprzedaż całkowicie zdycha, a te kolejne 4 tys. to już z obniżkami. Czyli pierwszy miesiąc jakieś 16 tys dolców do podziału, a całe pierwsze 12 miesięcy to góra 30 tys dolców łącznie. Cudów tu raczej nie będzie, ale zobaczymy za 2-3 godziny jaki peak.
mistrzu ale to nie jest jedyna premiera w tym roku :) to jest kolejna cegielka do wyniku.
a zeby rozmawiac o sukcesie tej konkretnej gry to trzeba znac jej budzet ale UT raczej juz wyszlo na swoje bo patrzac na peak to ladnie rosnie
to mala fajna gierka a nie jakies AAA
do tego qubic ma dzisiaj premiere 3 gier na switch
Nie mówię, że jest, mówię że kokosów nie zarobi i nie wiem kiedy się zwróci. Na razie 18 ocen więc nie wiadomo jak na żywo to patrzeć bo część to znajomi pewnie. Jeśli zeszło nawet 1000 sztuk to słaby przychód. Jaki był tego budżet ktoś wie? A na Switch sprawdzałem i gra na razie słabo. 150 peak nie jest zły na małą grę ale za mały by przełożyć się na kurs. Wzrośnie może do 200-300 na dniach ale nie wiem bo zrobili premierę podczas wyprzedaży co jest strzałem w stopę.
With last breath .
Wrzucili demo do ogrywania na steam next fest 10 -17 czerwiec tego roku .
W tydzień przybyło 140 follow I wygląda jakby się wystraszyli popularności i hype i od tamtej pory cisza jak makiem zasiał .