Bardzo przewidywana spółka. Wyszcztrzał z poziomu 6,9-7 zł i później zjazd o ok. 1 procent dziennie. I później znowu wystrzał o 7 procent i przez tydzień znowu lecimy o jeden procent do 7zl.
Ja zarobiłem nieźle, czekam aż dobiją do ok 7zl, kupię pakiecik i czekam.na wyszczal.
gruby mu powiedział ,że jak nie odkupi mu do końca pażdiernika 5 mln sztuk z ceną max 7,50 to go za je to sobie może robić kółka sprzedając i kupując od siebie i tak moich 400 k szt. wał po tej cenie nie dostanie co najmniej 8,50
Zaczynam powoli zakupy. Wg. Mnie jutro i pojutrze może spadać jeszcze aż dobije do około 7zl wtedy dokupię jeszcze więcej i później wystrzał na około 7,50. To już się robi nudne xD fundusze ogrywa ulica, kto to widział:)
analityk dostał z BOŚ od Taurona to stawia na Tauron
Słabe perspektywy dla PGE. Wydzielenie węgla w 2028 roku? Podtrzymujemy negatywne nastawienie do PGE.Naszym zdaniem obecnie PGE nie ma wiele do zaoferowania inwestorom – pisze w rekomendacji datowanej na 24 września Łukasz Prokopiuk, analityk DM BOŚ. Powodem negatywnego nastawienia do spółki wynikają z braku perspektyw dotyczących wydzielenia węgla. Jego zdaniem kluczowe aktywa węglowe PGE mogą być zbyt duże na wczesną likwidację i obecnie nie można ich zastąpić w miksie energetycznym. Samo wydzielenie może nastąpić w 2028 r. Publikacja: 02.10.2024 10:33
Wydzielenie kopalni i elektrowni z PGE. Parafowano ważne dla pracowników porozumienie Opublikowano: wtorek, 1 paź 2024 10:20 Aktualizacja: środa, 2 paź 2024 09:07