• Jakie wymogi zeby byc taksowkarzem Autor: ~kylo333 [212.2.101.*]
    jakie wymogi trzeba spelnic zeby byc taksowkarzem w radomiu z gory dziekuje i moze cos na temat zarobkow dziekuje
  • Re: Jakie wymogi zeby byc taksowkarzem Autor: ~logan [83.25.235.*]
    witam ja jestem z 3miasta (Gdańsk, Sopot, Gdynia) tu taxi jest od groma. W Radomiu tak jak i w każdym innym mieście są różne firmy taksówkarskie, po prostu musiał byś sie zgłosić do siedziby takiej firmy i powiedzieć że chcesz być kierowcą taxi w ich firmie. przechodzisz przechodzisz specjalny test dostaniesz mape i badom ci kazali pojechać z punktu A do B prze C i będziesz musiał pojechać jak najkrutrzę drogom. potem zarobki są zależne od ilości kursów danego dnia zarobki to mniej więcej od 100 zł w górę.

proponuje podejść na parking TAXI i tam pogadać z kierowcom on tam wszystko lepiej wytłumaczy.

pozdrawiam Logan (^^)
  • Re: Jakie wymogi zeby byc taksowkarzem Autor: ~jarr [217.172.255.*]
    najpierw trzeba ukonczyl kurs na przewoz osob okolo 400zl. Nastepnie po takim kursie idzie sie do wydzialu komunikacji na egzamin(znowu koszt ale nie wielki). Jest duzo pytan, z topografii miasta, przepisow ruchu drogowego, ksiegowosci pitow sritow itp.
    Po zdaniu takiego egzaminu dostaje sie licencje, zapisujesz sie w jakiejs korporacji, kupujesz sprzet do auta i jazda.
  • Re: Jakie wymogi zeby byc taksowkarzem Autor: ~www.programksiegowy.pl [193.138.241.*]
    No i auto musisz miec poza sprzetem ;p oczywiscie zartuje.. mam tu na mysli auto ekonomiczne! pamietaj ze czym mniej spali tym wiecejzarobisz.