Witam przedsiębiorczych.
Zamierzam otworzyć kwiaciarnie w 6-cio tysięcznym miasteczku. Muszę wydzierżawić lokal, to rzecz jasna. Ale zastanawiam się nad "wielkością" kapitału początkowego,na wyposażenie kwiaciarni,tzn. kwiaty, wazony,ozdoby itp.
Jestem rolnikiem i opłacam KRUS, ale dopiero trzeci kwartał. Czy musze przechodzić na ZUS??? A może działalność zarejestrować na emeryta?
Proszę o odpowiedz.
witam nazywam sie katarzyna tecmer chrostowska chcialbym sie zapytac jak otworzyc swoja kwiaciarnie co musze zrobic ile potrzebuje na start czy moge sie starac o jakies dofinansowanie z urzedu miasta
Proszę o radę ,chiałabym otworzyć kwiaciarnie i potrzebuje pomocy.Czy ktoś mógłby mi doradzić od czego zacząć? a może ma już ktoś taki biznes plan? Proszę o kontak na anndeb@vp.pl lub gg 7452688
Hej!
Mam zamiar otworzyc kwiaciarnie ale nie wiem za bardzo jak mam sie za to zabrac... Jaka kwota jest mi potrzebna? Ile musze miec towaru na poczatek (kwiaty, dodatki itp.) czy to jest wogole oplacalne?
Prosze o pomoc....
Samocha 33 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Witam przedsiębiorczych.
> Zamierzam otworzyć kwiaciarnie w 6-cio
> tysięcznym miasteczku. Muszę wydzierżawić lokal,
> to rzecz jasna. Ale zastanawiam się nad
> "wielkością" kapitału początkowego,na wyposażenie
> kwiaciarni,tzn. kwiaty, wazony,ozdoby itp.
> Jestem rolnikiem i opłacam KRUS, ale dopiero
> trzeci kwartał. Czy musze przechodzić na ZUS??? A
> może działalność zarejestrować na emeryta?
> Proszę o odpowiedz.
cześć chcę otworzyć kwiaciarnie i nie wiem za co się zabrać mam mały problem z biznes planem bo środki chcę dostać z pośredniaka jak zarejestrować firmę rozliczać się na książke czy z watem
Jeśli opracujecie biznes plan (lub ktoś to zrobi za Was), to w nim będą wszystkie informacje - również dotyczące takich spraw jak kapitał początkowy, przychody, koszty, opłaty obowiązkowe, zagrożenia (analiza SWOT) itd.
hej:) czy moglby mi ktos pomoc co trezba zakupic do kwiaciarni i jakie sa kostzy takich przyborow, dodatkow itd:) bardzo prosez o kontakt mailow : sokar89@interia.pl
Samocha 33 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Witam przedsiębiorczych.
> Zamierzam otworzyć kwiaciarnie w 6-cio
> tysięcznym miasteczku. Muszę wydzierżawić lokal,
> to rzecz jasna. Ale zastanawiam się nad
> "wielkością" kapitału początkowego,na wyposażenie
> kwiaciarni,tzn. kwiaty, wazony,ozdoby itp.
> Jestem rolnikiem i opłacam KRUS, ale dopiero
> trzeci kwartał. Czy musze przechodzić na ZUS??? A
> może działalność zarejestrować na emeryta?
> Proszę o odpowiedz.
witam widzę że pani jest właścicielką kwiaciarni. ja właśnie złożyłam papiery do pośredniaka odnośnie rozpoczęcia działalności. chcę otworzyć kwiaciarnię i mam problem gdzie dostać ekspozytory do kwiatów i bukietów. może mi pani jakoś pomóc ?????? gdzie mogę dostac takie rzeczy ??? bardzo proszę o kontakt
Witam... Wraz z dziewczyna chce założyć działalnośc - Kwiaciarnie...
i nie pytam o koszty bo to mniej więcej wiem
Pytam o podatki...
Dajmy na to że moja działalność ma obroty dzienne 500zł
daje mi to obrót 15tysiecy(brutto)... moje koszty miesięczne to około 10tysiecy(brutto)
4000zł (brutto) czyli 7% podatek wat na produkty krótkotrwałe)
2,5 tysiaca pracownik (z opłatami zus itd)
2,5tysiaca(brutto)czynsz czyli podatek 22%(faktura vat)
2,5tysiąca inne czyli tel, paliwo, i reta z tym zwiazanych (faktury czyli 22% vat
Moj przychod miesieczny wyniesie 5000zł(brutto) czyli netto 3900zł
moje pytanie brzmi... czy dajmy na to jak zostane płatnikiem vat to jakie dochodzą koszty i czy wtedy dostanę zwrot Vat za moje koszty 4000- 7%=280 i 2500 - 22%=550
Łącznie 830zł
czyli wtedy moj zysk netto wynosiłby 3900+830=4730netto
Czy ja dobrze myślę???tzn czy moje wyliczenia idą w dobra stronę... to sa narazie wstępne wyliczenia a kwoty z kosmosu dlatego proszę o pomoc...