PROWADZĘ BIURO KREDYTOWE W 18TYŚ.MIEŚCIE W SUPER PUNKCIE.
NIEDAWNO PODPISAŁAM UMOWĘ Z JEDNĄ Z FIRM I UDZIELAM KREDYTY HIPOTECZNE JAK I GOTÓWKOWE.OFERTA KREDYTÓW GOTÓWKOWYCH KTÓRĄ DYSPONUJĘ JEST BEZNADZIEJNA.NP.OSOBIE ZATRUDNIONEJ NA CZAS NIEOKREŚLONY,ZARABIAJĄCEJ 1500 NETTO NIE MOGĘ UDZIELIĆ KREDYTU W WYSOKOŚCI 5,000 ZŁ/OSOBA WOLNA,BEZDZIETNA/ BIK- OK!PROWADZĘ OPISANĄ DZIAŁALNOŚĆ 3 LATA.MAM OFERTĘ BPH,EUROBANKU,GETIN BANKU,RAIFFAISEN BANKU.POSZUKUJĘ WYJŚCIA Z TEJ SYTUACJI.BIURO JEST DUŻE ,WYREMONTOWANE,2 POKOJOWE.CZY KTOŚ MA JAKĄŚ PROPOZYCJĘ????WIELE OSÓB PYTA O KREDYTY KONSOLIDACYJNE NP.20,000 ZŁ LUB O OFERTĘ BEZ BIK-U LUB OŚWIADCZENIE O DOCHODACH.
zamierzam w szybkim tempie uruchomić pośrednictwo kredytowe. proszę o podpowiedzi do jakich banków należałoby się udać i na jakim etapie swojej działalności/nie rejestrowałam firmy; mam na oku lokal/
z którymi bankami jesteście zadowoleni ze współpracy, jak pozostałe instytucje finansowe
gdzie macie usytuowane swoje biura
jak długo dzialacie
czy da się na tym zarobić i jaka kasa wchodzi w grę?zaznaczam, iż zaczynam...........
Po prostu idziesz do banku np.BPH i masz dużo niższą ratę.Każda firma ma swoje kalkulatory,dział podejmowania ryzyka z którym się wiąże tzw.scoring.Ludzie zwracają uwagę na wysokość raty,porównują i idą gdzie taniej.Chyba,że nie mają wyjścia ale takie osoby to tylko do firm które udzielają pożyczek bez informacji z BIK jednak te z kolei nie są tanie.Coś za coś.
mam pytanie do KDT 1971: czy chcąc dysponować ofertą kilku banków w zakresie pośrednictwa kredytowego musiałas podpisać umowę z konkretną firmą czy z poszczególnymi bankami? jeśli z bankami to czy możesz mi powiedzieć w jaki sposób to się odbywa?
pozdrawiam.
Przymierzam sie do założenia pośrednictwa kredytowego w Warszawie. Rozmawiałem Z PKO i wydaje sie że nie ma utrudnień z nawiązaniem współpracy. Czy może ktoś mi coś napisać jak taki interes funkcjonuje? Zdaje sobie sprawę że takich firm jest multum, jednak świadczy to także o tym że interes sie kręci.
Pracowałem krótko jako agent i doszedłem do wniosku że nic nie stoi na przeszkodzie ażeby taki interes samemu prowadzić. Jednak od strony właściciela nie wiem jak to wygląda. Czy może ktos podzielić się doświadczeniem?
Witam:)
Jezeli chcecie wspolpracowac z bankiem bez biku polecam Mikolowski Bank Spoldzielczy.Prowizja 7% z tego co wiem przechodzi b.duzo kredytow.
www.helikon.net.pl
Witam, mam pytanie do osoby , która prowadzi pośrednictwo w sprzedaży usług np. kredytowych, w jaki sposób i na jakim etapie zabezpiecza się przed ewentualnym "cwaniactwem" klient, dajmy na to klient zostaje poinformowany o kilku konkretnych ofertach po czym nie wraca, udaje się osobiście do wskazanego (wyselekcjonowanego) przez nas banku; z reguły ludziom słowo pośrednictwom kojarzy się z dodatkowymi opłatami.
Miałbym jeszcze kilka dodatkowych pytań, do osoby\ób, która prowadzi punkty pośrednictwa finansowego, jeśli jest ktoś w miarę zorientowany proszę o inf. z e-mailem bądź nr. telefonu na e-maila: ktotoadi@op.pl, będę bardzo wdzięczny
Witam jestem w tej chwili osoba bezrobotna i zastanawiam sie nad otworzeniem punktu T U lub agencji bankowej tylko jest problem niewiem jak sie do tego zabrac chciałabym abys mi podpowiedziała jesli jest taka mozliwosc
Witajcie moim zdaniem pośrednictwo kredytowe jest Ok ale wydaje mi się że Pośrednictwo Ubezpieczeniowe to jest to. Sama kiedyś pracowałam w kredytach ale zajełam się ubezpieczeniami i to jest to z czego jestem zadowolona i mam pieniądze. Poleca wszystkim ale pamiętajcie jak będziecie chcieli wspólpracować to z kilkoma T.U. nie z jedny. Pozdrawiam i zapraszam.
Aga z Małopolski.
Aga z Małopolski Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Witajcie moim zdaniem pośrednictwo kredytowe jest
> Ok ale wydaje mi się że Pośrednictwo
> Ubezpieczeniowe to jest to. Sama kiedyś pracowałam
> w kredytach ale zajełam się ubezpieczeniami i to
> jest to z czego jestem zadowolona i mam pieniądze.
> Poleca wszystkim ale pamiętajcie jak będziecie
> chcieli wspólpracować to z kilkoma T.U. nie z
> jedny. Pozdrawiam i zapraszam.
> Aga z Małopolski.
Witam ,nazywam się Marian i od jakiegoś czasu myślę nad rozpoczęciem
własnej działalności,kredyty lub ubezpieczenia. Przeglądając internet
trafiłem na Twoją wypowiedź i postanowiłem napisać. Czy nadal prowadzisz ubezpieczenia ,jeżeli tak to jak możesz napisz od czego zaczynałaś ,czy współpracę prowadzisz bezpośrednio z firmami ubez. czy przez multiagencję ubezpieczeniowa.Czy na początku działalności potrzebuję biura , czy mogę pracować w domu dojeżdżając do klientów autem? Jakiego szkolenia poszukać i jakie mogą być początkowe koszty.
Serdecznie pozdrawiam i czekam na odpowiedź.Marian marianolecko@wp.pl
Witam
Prowadzę biuro kredytowe od niedawna i chciałabym rozszerzyć usługi o ubezpieczenia, myślę o samochodowych, ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Z kim najlepiej nawiązać współpracę, proszę o informacje.
Z góry dzięki
> Witam
> Prowadzę biuro kredytowe od niedawna i chciałabym
> rozszerzyć usługi o ubezpieczenia, myślę o
> samochodowych, ale nie mam pojęcia jak się do tego
> zabrać. Z kim najlepiej nawiązać współpracę,
> proszę o informacje.
> Z góry dzięki
proszę o podanie maila w celu kontaktu.
Pozdrawiam
Witam!
Rozpoczęliśmy działalność kredytową,brakuje nam w ofercie Eurobanku,Polbanku.Jeżeli ktoś wie jak zdobyć kontakt z przedstawicielami tych banków bardzo proszę o pomoc!
Pozdrawiam!
Witajcie jestem zaintresowana otworzeniem agencji PKO, jeżeli jest wam bliski ten temat to proszę napiszcie do mnie na maila, mam obawy czy to przynosi oczekiwane zyski- na początku chciałabym chociaż zarobić na koszty...
Chciałabym otworzyć pośrednictwo finansowe ,tylko mam mały problem bo nie wiem od czego trzeba zacząć.Proszę o jakieś cenne wskazówki i z góry dziękuję za pomoc:) Mój mail marzena740@wp.pl
Bardzo proszę o kontakt osoby, które prowadzą juz pośrednictwo kredytowe - ja dopiero zaczynam i też byłabym wdzięczna za wszelkie wskazówki. Co sądzicie o "fines" i "rywal" jesli chodzi o sieci agencyjne tych firm - warto z nimi współpracować??? Mój e-mail: ewa.pf@wp.pl
zależy mi na opinii i pomocy innych, z góry dziękuję, ja też chętnie podzieliłabym się moimi uwagami
Marzeno, mam taki sam dylemat jak Ty parę miesięcy temu. Czy ktoś był tak miły i udzielił Ci cennych wskazówek? czy mogłabyś pomóc i mi?szkoda mi mojego doświadczenia w tej dziedzinie za marne grosze. Czekam na odpowiedź z Twojej strony. Dziękuję Elżbieta
aga1 Napisał(a):
> PROSZE O POMOC OD CZEGO NALEZY ZACZąC ABY OTWORZYC
> POSREDNICTWO KREDYTOWE. e- meil:agatomcio@wp.pl
> dziekujeOraz proszę o podpowiedź jakiego nakładu finansowego to wymaga.
aga1 Napisał(a):
> dziekuje
chciałbym otworzyc biuro kredytowe , chodzi mi konkretnie o samochody, jestem zielony w tym temacie , chciałbym sie dowiedziec jakie dokumenty potrzebuje do otworzenia tej działalnosci , i czy to jest opłacalne,i z jakimi bankami jest najlepiej wspułpracowac , dziekuje z pomoc i porady.pozdrawiam
Aga z Małopolski Napisał(a):
> Witajcie moim zdaniem pośrednictwo kredytowe jest
> Ok ale wydaje mi się że Pośrednictwo
> Ubezpieczeniowe to jest to. Sama kiedyś pracowałam
> w kredytach ale zajełam się ubezpieczeniami i to
> jest to z czego jestem zadowolona i mam pieniądze.
> Poleca wszystkim ale pamiętajcie jak będziecie
> chcieli wspólpracować to z kilkoma T.U. nie z
> jedny. Pozdrawiam i zapraszam.
> Aga z Małopolski.
Witam. Mam gorącą prośbę do Ciebie Agnieszko czy mogłabyś mi napisać z jakimi firmami ubezpieczeniowymi współpracujesz? pracuje w pośrednictwie kredytowym i chciałabym poszerzyć o ubezpieczenia ale nie do końca wiem od czego zacząc. Z góry dziękuję i czekam na odp. POZDRAWIAM mój mail kasia8507@o2.pl
aga1 Napisał(a):
> POSREDNICTWO UBEZPIECZENIOWE. e- meil:logistyka@jbrecykling.pl
> dziekuje
aga1 Napisał(a):
> dziekuje
KDT1971 Napisał(a):
> PROWADZĘ BIURO KREDYTOWE W 18TYŚ.MIEŚCIE W SUPER
> PUNKCIE.
> NIEDAWNO PODPISAŁAM UMOWĘ Z JEDNĄ Z FIRM I
> UDZIELAM KREDYTY HIPOTECZNE JAK I GOTÓWKOWE.OFERTA
> KREDYTÓW GOTÓWKOWYCH KTÓRĄ DYSPONUJĘ JEST
> BEZNADZIEJNA.NP.OSOBIE ZATRUDNIONEJ NA CZAS
> NIEOKREŚLONY,ZARABIAJĄCEJ 1500 NETTO NIE MOGĘ
> UDZIELIĆ KREDYTU W WYSOKOŚCI 5,000 ZŁ/OSOBA
> WOLNA,BEZDZIETNA/ BIK- OK!PROWADZĘ OPISANĄ
> DZIAŁALNOŚĆ 3 LATA.MAM OFERTĘ BPH,EUROBANKU,GETIN
> BANKU,RAIFFAISEN BANKU.POSZUKUJĘ WYJŚCIA Z TEJ
> SYTUACJI.BIURO JEST DUŻE ,WYREMONTOWANE,2
> POKOJOWE.CZY KTOŚ MA JAKĄŚ PROPOZYCJĘ????WIELE
> OSÓB PYTA O KREDYTY KONSOLIDACYJNE NP.20,000 ZŁ
> LUB O OFERTĘ BEZ BIK-U LUB OŚWIADCZENIE O
> DOCHODACH.
Prowadzimy z żoną działalność finansową (w tym nawet kredyty hipoteczne) od dłuższego czasu (ponad 3 lata) i nie jest to luksus. Prawe mówiąc zrezygnowaliśmy już z kredytów bo każdy normalny człowiek boi sie agentów/pośredników jak ognia. W Warszawie jest tyle banków i ich oddziałów, że biura kredytowe to bezsens. Moze w mniejszych miejscowościach to da jakieś dochody, ale nie radzę liczyć na dużo.
Większość Banków żąda wyłączności na swoje produkty a z "jednej miski" pośrednik sie nie pożywi a Banki komercyjne stają sie coraz droższe. Jeśli mogę cokolwiek doradzić to polecam zapoznać sie z ofertą PKO BP kontakty i telefony na stronie PKO BP - Inne banki za dużo żądają dla siebie.
Jeśli już to radzę wybrać Ubezpieczenia
Pozdrawiam
Witam
Również zastanawiam się nad otworzeniem biura kredytowego, myśle również o ubezpieczeniach (wszelakich).Mam tylko pytanko jak możnaby było połączyć obydwie te rzeczy?Od czego zacząć?Ile kosztuje zrobienie licencji?Bardzo prosze o odpowiedż na forum lub emaila asiamachulec@poczta.fm
Z góry bardzo dziekuje
Pozdrawiam
Witam
Również zastanawiam się nad otworzeniem biura kredytowego, myśle również o ubezpieczeniach (wszelakich).Mam tylko pytanko jak możnaby było połączyć obydwie te rzeczy?Od czego zacząć?Ile kosztuje zrobienie licencji?Bardzo prosze o odpowiedż na forum lub emaila asiamachulec@poczta.fm
Z góry bardzo dziekuje
Pozdrawiam
nie ważne kto Napisał(a):
> Do wszystkich zainterewsowanych
>
> Prowadzimy z żoną działalność finansową (w tym
> nawet kredyty hipoteczne) od dłuższego czasu
> (ponad 3 lata) i nie jest to luksus. Prawe mówiąc
> zrezygnowaliśmy już z kredytów bo każdy normalny
> człowiek boi sie agentów/pośredników jak ognia. W
> Warszawie jest tyle banków i ich oddziałów, że
> biura kredytowe to bezsens. Moze w mniejszych
> miejscowościach to da jakieś dochody, ale nie
> radzę liczyć na dużo.
> Większość Banków żąda wyłączności na swoje
> produkty a z "jednej miski" pośrednik sie nie
> pożywi a Banki komercyjne stają sie coraz
> droższe. Jeśli mogę cokolwiek doradzić to polecam
> zapoznać sie z ofertą PKO BP kontakty i telefony
> na stronie PKO BP - Inne banki za dużo żądają dla
> siebie.
> Jeśli już to radzę wybrać Ubezpieczenia
> Pozdrawiam
Witam
Proszę o informację w jaki sposób można rozpocząć właśnie działalność polegającą pośrednictwie kredytowym a także jak rozpocząć sprzedaż ubezpieczeń Z góry serdecznie dziękuję za informację
Pozdrawiam
aneta
marta_sun Napisał(a):
> W sprawie pozyskania klientów polecam ulotki
> reklamowe. Korzystam z usług niedrogiej grupy
> promocyjnej i polecam innym, firmę mogę polecic.
Jaka jest skuteczność takiej reklamy? Ilu klientów udaje Ci się średnio pozyskac na np. 1000 ulotek? Czy prowadzisz pośrednictwo kredytowe?
Witam,
Ja rowniez przymierzam sie do dzialalnosci posrednictwa kredytowego,
i chcialbym zapytac sie osob zajmujacych sie juz tym jakis czas - czy przytrafilo wam sie, ze jakis bank odmowil podpisania umowy w zakresie wspolpracy, ewentualnie robil jakies problem...
jesli tak - to jakie banki...
jesli nie chcecie pisac o tym na forum to prosze na mail...
docenie tez wszystkie inne uwagi, aluzje porady itp... zwiazane z tematem...
z gory dziekuje za odpowiedz
pozdrawiam
xxar@NOSPAMgazeta.pl [piszac do mnie wytnij 'NOSPAM' z adresu ]
Witam, chcę otworzyć pośrednictwo kredytowe oraz równolegle zająć się ubezpieczeniami .Jak zacząć co najpierw z jakimi firmami lub bankami podpisać umowy,jak to wygląda?Dodam ,iż prowadzę już działalność gospodarczą w zupełnie innej branży ,czy muszę zamknąć starą firmę aby otworzyć nową (finansowo-ubezpieczeniową )?Proszę o jakieś wskazówki z góry za wszystkie informację dziękuję.
magda12345 Napisał(a):
> Witam, chcę otworzyć pośrednictwo kredytowe oraz
> równolegle zająć się ubezpieczeniami .Jak zacząć
> co najpierw z jakimi firmami lub bankami podpisać
> umowy,jak to wygląda?Dodam ,iż prowadzę już
> działalność gospodarczą w zupełnie innej branży
> ,czy muszę zamknąć starą firmę aby otworzyć nową
> (finansowo-ubezpieczeniową )?Proszę o jakieś
> wskazówki z góry za wszystkie informację dziękuję.
W imieniu firmy ADIVAL mam przyjemność zaprosić Państwa do współpracy w zakresie
pośrednictwa sprzedaży pożyczek gotówkowych takich Banków jak :
PKO BP S.A
- Kredyt na oświaczenie do 20.000 zł ( kredytu brutto ) dla osob samotnych lub
małżeństw.
- Kredyt na oświadczenie do 10.000 zł ( kredytu brutto ) bez zgody
współmałżonka.
- Wysoka prowizja - do 12 % - kwoty kredytu brutto ( ponad 14% kredytu netto).
Program umożliwia sprzedawcy regulowanie prowizji jaką chce
otrzymać od klienta. Wysokość prowizji nie jest uzależniona od
wielkości sprzedaży - brak progów.
- Duża przyznawalność. PKO BP jest jednym z nielicznych banków, w
których decyzja co do udzielenia lub nie kredytu w dużej mierze zależy
od człowieka a nie od scoringu komputerowego. Odział banku, z którym
współpracujemy gwarantuje nam dużą elastyczność i indywidualne
podejście do każdego klienta.
- BRAK KONIECZNOŚCI POSIADANIA PRZEZ FIRMĘ TELEFONU STACJONARNEGO LUB
KOMÓRKOWEGO NA ABONAMENT!!!!!!!! MOŻE BYĆ TELEFON NA KARTĘ!!!!!!
- Brak konieczności posiadanie przez klienta telefonu stacjonarnego
lub komórki na abonament.
- Szybka decyzja - max. ok. 3 godz.
- Wiek kredytobiorcy od 18 lat, do 70 roku życia.
- Okres kredytowania - 3 - 96 miesięcy ( w przypadku klientów powyżej 65 roku
życia do 36 miesięcy )
- Wypłata jedynie na konto , możliwośc wypłaty na konto osoby trzeciej lub
Bank zakłada mu rachunek, który można obsługiwać w każdym oddziale PKO BP na
terenie
kraju i przelewa tam środki z kredytu.
ŻAGIEL S.A. - prowizja od 7,5 - 16% (uzależnione od profilu klienta )
- Wiek kredytobiorcy od 18 lat, do 82 roku życia
- Okres kredytowania od 3 - 60 miesięcy
- Minimalny dochód to 500 zł
- Max kowota kredytu 50.000 zł
CETELEM BANK S.A. - prowizja do 15%
- Wiek kredytobiorcy od 18 lat, do 75 roku życia.
- Okres kredytowania od 3 - 60 miesięcy
- Minimalny dochód 550 zł na osobe samotną a 750 zł dla pary.
- Max kwota kredytu 50.000 zł ( do 10.000 na oświadczenie kredytobiorcy )
DEUTSCHE BANK - prowizja od 4% do 9%
- Wiek kredytobiorcy od 21 lat , do 82 roku życia
- Okres kredytowania od 3 - 72 miesięcy
- Minimalny dochód 370 zł
- Max kwota kredytu do 80.000 zł ( do 20.000 bez zgody współmałżonka)
- 4% od kwoty kredytu netto - dla kredytów bez ubezpieczenia o kwocie netto
mniejszej niż 15000 zł
- 6% od kwoty kredytu netto - dla kredytów bez ubezpieczenia o kwocie netto
równej bądz wyższej niż 15000 zł
- 9% od kwoty kredytu netto - dla kredytów z ubezpieczeniem.
Kończymy rozmowy z kilkoma wiodącymi na rynku Bankami, w najbliższym czasie
zostana wdrożone w sieć sprzedaży.
Pozdrawiam.
Koordynator sieci sprzedaży
Dawid Pawłowski
tel - 0668-185-533
gg - 8999391
dawid.pawlowski@adival.pl
Witam serdecznie,
Jeśli komuś mogę pomóc jakkolwiek to służę pomocą :)Ale z zastrzeżeniem, że tylko i wyłącznie jeśli chodzi o działalność kredytową :)Jeśli macie jakieś pytania kierujcie je na adres ---> Isa9_04@op.pl. Zarówno jestem zainteresowana propozycjami pośredników w zakresie produktów bankowych. Pozdrawiam Iza
Wszystkich zainteresowanych współpracą w zakresie sprzedaży pożyczek - "Chwilówek" zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą na stronie Bydgoskiego Domu Aukcyjnego TRANSFER : www.bdatransfer.pl - dział Współpraca.
Witam , proponuję poszerzenie oferty o kredyty Eurobank SA. Credit 4 You , poszukuje nowych partnerów dla tegoż własnie banku. Oferujemy wysoką przyznawalnośc , proste zasady , oraz najwyzsze na rynku prowizje . Zapraszam do kontaktu meilowego .
Witam.
Obecnie u pośredników finansowych nie dzieje się najlepiej. Punkty franczyzowe banków liczą straty.
Każdy kto prowadzi ten biznes, musi się zastanowić czy ma plan B, w razie jeszcze większych problemów.
Przypadkowo w necie znalazłem rozkręcające się forum
www.forum.pf-x.pl
Troszkę tam biadolą. Ale cóż,trzeba zawsze być przygotowanym na Kryzys.