• Kurs Autor: ~Mario77 [209.206.18.*]
    Jakieś drobne parę K wpadło po 0,46 a da radę jeszcze po 0,45 lub niżej. Ciekawe czy ktoś łyknie tego batona na 0,498.
    Obecnie widać podbieranie niż sprzedawanie chyba trzeba pojechać poziom wyżej
  • Re: Kurs Autor: ~Lukasz [104.28.45.*]
    Faktycznie nastawiali tych batonów, nawet nie zaglądałem. To co? Powrót na 0,4? Hehe mogliby to rzucić na promocję bo tak stoi i straszy.
  • Re: Kurs Autor: ~Ktmrn2 [31.0.88.*]
    Nie widać tego strachu. Trzeba zrzucać, może niżej leszczy wyrzuci :)))))
  • Re: Kurs Autor: ~Pkpk [188.47.90.*]
    Plaży ciag dalszy… czy zacznie tu cos sie dziac dopiero po wynikach za q3?
  • Re: Kurs Autor: ~Gracz [217.153.200.*]
    dobre informacje z sektora nawet nie wpływają na zainteresowanie, bo spółka jest niszowa, tylko wyniki tutaj będą kreować kurs
  • Re: Kurs Autor: ~Ktmrn2 [31.0.76.*]
    Cierpliwy palcem dół wykopie :)))))
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [104.28.45.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Kurs Autor: ~Ktmrn2 [31.0.74.*]
    Dziewczęta oczekują, że jakiś płochliwy leszczyk wyrzuci ale chyba coraz częściej muszą sami to robić. Warto więc oprócz brania z prawej być pierwszym z lewej. W miarę możliwości staram się tak robić. Wystarczy jednak jeden wystraszony aby cenę krótkotrwale ubić. Początek miesiąca, nowe wypłaty, warto rozważyć powiększenie pakietu ale doradcą inwestycyjnym to ja nie jestem.
    HODL :))))))
  • Re: Kurs Autor: ~Lukasz [104.28.45.*]
    Nie wiem czy dziewczęta, a może chłopczęta ale ktoś ciągle podbija ten papier zupełnie niepotrzebnie, takie wyciąganie za uszy wcale nie wygląda dobrze i w mojej opinii lepiej pozwolić aby wykres naturalnie się zachowywał.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.72.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Pożyczka spłacona Autor: ~Ktmrn2 [31.0.74.*]
    Chyba biedy nie ma bo pożyczka została spłacona...
    Zarząd Robs Group Logistic S.A. z siedzibą w Gdańsku przekazuje do publicznej wiadomości informację o tym, że w dniu 03.10.2024 r. tj. przed terminem, Emitent spłacił w całości pożyczkę od osoby powiązanej - Pani Majki Dąbrowskiej małżonki Prezesa Zarządu Pana Roberta Dąbrowskiego. Na podstawie zawartej Umowy pożyczkodawca Pani Majka Dąbrowska udzieliła Spółce pożyczkę na kwotę 400 000 zł (czterysta tysięcy złotych), o czym Spółka informowała w raporcie bieżącym nr 5/2024 z dnia 25.03.2024 r.
  • Re: Pożyczka spłacona Autor: ~Lukasz [89.78.48.*]
    Dawać lepiej ten raport kwartalny! Jeszcze miesiąc! Szkoda, że nie ma tych miesięcznych, to była spoko opcja.
  • Re: Pożyczka spłacona Autor: ~Andrzej [89.64.46.*]
    Droga wolna do wzrostów. Teraz potrzeba paliwa..
  • Re: Pożyczka spłacona Autor: ~dzieciaczek [79.187.10.*]
    Nie paliwa, a spekuły. Paliwem to sa dobre wyniki... ktore kazdy ma w dupie na bananie. ;-) Liczy sie hype. Wzrostow to tu moze nie byc kolejne 5 lat.
  • Re: Pożyczka spłacona Autor: ~spokojny [95.175.7.*]
    Zgadzam się. Moim zdaniem nie ma co liczyć na wzrosty nawet jak raport za Q3 i Q4 będą dobre
  • Re: Pożyczka spłacona Autor: ~Ktmrn2 [31.0.72.*]
    Tymczasem składam zdanie odrębne :))))
  • Re: Pożyczka spłacona Autor: ~spokojny [95.175.7.*]
    Ot takie prawo w debacie :)
    I żeby było jasne. Akcje mam, akcje trzymam, akcji nie oddam. W spółkę wierzę ale nie wierzę w szybkie wzrosty :)
    Na razie to panie jest maskara, wystarczy jeden desperat, który puści 10k akcji i mam 0,3 z przodu i cały arkusz wyczyszczony. Zainteresowanie spółką bliskie zeru. Zarząd nie pomaga, usunięcie miesięcznych raportów, a do tego widmo emisji i social media porzucone. Nie dziwię się, że ludzie stąd uciekają.
  • Re: Pożyczka spłacona Autor: ~Ktmrn2 [31.0.72.*]
    To może warto odkupić taniej albo zaczekać do realizacji ,,widma"? Co sądzisz? :))))
    A chyba to stestuje i dropne z 10-20k zobaczymy co sie stanie ;-)
    buuu nuda, ledwie -6% czekaja z koszykami chłopaki nadal widze
    Ja się boję i stresuję, więc - kupuj, gdy się boją. No to mamy sygnał do zakupu! :D
  • Re: Pożyczka spłacona Autor: ~Ktmrn2 [31.0.93.*]
    Ja już mam pełnego pampersa :)))))
  • Re: Pożyczka spłacona Autor: ~Dzieciaczek [46.112.92.*]
    Dobra zartowalem oddaj mi moje akcje po 0,465
  • Re: Pożyczka spłacona Autor: ~Holender40 [80.51.132.*]
    Według mnie to dobrze że Zarząd znowu skupia się na core businessie, a nie na sponsoringu i social mediach.
  • Re: Pożyczka spłacona Autor: ~Ktmrn2 [31.0.95.*]
    Syn zapytał ChatGPT o naszą perłę :)))))

Patrząc na obecną sytuację gospodarczą i działania Robs Group Logistic, można stwierdzić, że firma ma dobre perspektywy dalszego rozwoju. Oto kilka powodów:

1. Silna pozycja na rynkach zagranicznych: Robs Group Logistic generuje większość swoich przychodów za granicą, głównie w Szwecji, a także poszerza swoją działalność w Danii, Norwegii i innych krajach europejskich. Ekspansja na nowe rynki, takie jak budowa dużych centrów logistycznych w Europie, sprzyja dalszemu wzrostowi .
    2. Popyt na usługi logistyczne: Obserwuje się wzrost zapotrzebowania na usługi związane z magazynowaniem, optymalizacją przestrzeni magazynowych oraz recyklingiem materiałów. Dla Robs Group Logistic, działającej w branży logistycznej i magazynowej, jest to korzystny trend gospodarczy, który może przełożyć się na dalszy wzrost przychodów .
    3. Inwestycje w modernizację i rozwój: Firma inwestuje w nowe projekty i modernizacje, co pozwala na zwiększenie efektywności operacyjnej. Ponadto, dynamiczny rozwój portów bałtyckich, szczególnie w regionie Morza Bałtyckiego, sprzyja dalszemu wzrostowi działalności związanej z logistyką i transportem .
    4. Stabilne wyniki finansowe: W ostatnich latach Robs Group Logistic odnotowała stały wzrost przychodów i zysków netto. Stabilne finanse są podstawą do realizacji dalszych planów ekspansji .

Podsumowując, przy utrzymaniu aktualnych trendów gospodarczych i kontynuacji ekspansji na rynki zagraniczne, można spodziewać się, że firma będzie się rozwijać w najbliższych latach.

Aby rozwój Robs Group Logistic wyhamował i firma stała się mniej atrakcyjna dla inwestorów, musiałyby wystąpić pewne niekorzystne wydarzenia lub zmiany gospodarcze. Oto kluczowe czynniki, które mogłyby wpłynąć na jej perspektywy:

1. Spowolnienie gospodarcze lub recesja: Jeśli w Europie lub na kluczowych rynkach, na których działa firma (np. w Skandynawii), nastąpiłoby spowolnienie gospodarcze, mogłoby to zmniejszyć popyt na usługi logistyczne i inwestycje w infrastrukturę magazynową. W czasie recesji firmy mogą ograniczać wydatki, w tym na budowę nowych magazynów czy modernizacje, co bezpośrednio wpłynęłoby na przychody Robs Group .
    2. Problemy z łańcuchem dostaw: Globalne zakłócenia w łańcuchu dostaw, wzrost kosztów transportu czy trudności w dostępie do surowców mogłyby wpłynąć na działalność Robs Group, szczególnie w zakresie dostaw komponentów do magazynów. Wyższe koszty operacyjne lub brak kluczowych materiałów mógłby zmniejszyć konkurencyjność firmy .
    3. Zmniejszenie popytu na recykling i usługi magazynowe: Firma rozwija swoją działalność w obszarze recyklingu i ponownego wykorzystania materiałów magazynowych. Spadek popytu na tego typu usługi, spowodowany np. zmianami regulacyjnymi lub technologicznymi, mógłby wpłynąć na obniżenie przychodów. Ponadto, gdyby firmy zaczęły inwestować w bardziej zaawansowane technologicznie magazyny, które nie wymagają modernizacji, Robs Group mogłaby stracić część klientów .
    4. Konkurencja i presja cenowa: Wzrost konkurencji w branży logistycznej, zwłaszcza ze strony większych międzynarodowych graczy, mógłby zmusić Robs Group do obniżania cen, co mogłoby wpłynąć na marże. W dłuższej perspektywie mogłoby to ograniczyć zdolność firmy do inwestowania w rozwój .
    5. Regulacje prawne: Zmiany w prawodawstwie dotyczącym recyklingu, logistyki czy magazynowania mogłyby wprowadzić nowe bariery regulacyjne, zwiększające koszty prowadzenia działalności. Na przykład, bardziej rygorystyczne przepisy dotyczące ochrony środowiska mogłyby wpłynąć na operacje związane z recyklingiem materiałów magazynowych.
    6. Problemy z ekspansją zagraniczną: Jeżeli firma napotka trudności w dalszej ekspansji na nowe rynki (np. w Niemczech, Norwegii czy Belgii), mogłoby to ograniczyć jej możliwości wzrostu. Problemy takie mogą wynikać z barier regulacyjnych, lokalnej konkurencji czy niewystarczającej infrastruktury .

Te czynniki mogłyby sprawić, że rozwój firmy zostałby zahamowany, co uczyniłoby ją mniej atrakcyjną dla inwestorów, poszukujących spółek z wysokim potencjałem wzrostu.
  • Re: Pożyczka spłacona Autor: ~zas [83.25.204.*]
    Do wróżki jeszcze się wybierz
  • Re: Pożyczka spłacona Autor: ~Ktmrn2 [31.0.59.*]
    Już byłem. Co mnie zdradziło? :))))
    Czuję w powietrzu północne przysmaki….a jeszcze sezon się nie zaczął!
  • Re: Pożyczka spłacona Autor: ~Ktmrn2 [31.0.54.*]
    Coraz większa niechęć do pozbywania się akcji... ale kto wie. Nie chcę ich irytować :))))))
[x]
ROBSGROUP -22,03% 0,23 2025-08-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.