• przedszkole Autor: ~adamo [83.25.77.*]
    PRAGNĘ DOWIEDZIEĆ SIĘ JAK MOŻNA ZAŁOŻYĆ PRYWATNE PRZEDSZKOLE ( OGNISKO PRZEDSZKOLNE ),JAKIE POTTRZEBUJĘ ZEZWOLENIA,WSZYSTKIE SPRAWY Z TYM ZWIĄZANE.NIE POSIADAM WYKSZTAŁCENIA PEDAGOGICZNEGO.Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA UDZIELENIE INFORMACJI.
  • Re: przedszkole Autor: ~diablotin [83.15.38.*]
    Witam!

Właśnie ja też bym chciała się dowiedzieć tylko nawet nie wiem gdzie takich informacji szukać.
  • Re: przedszkole Autor: ~kika [83.18.183.*]
    diablotin Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > Witam!
    >
    > Właśnie ja też bym chciała się dowiedzieć tylko
    > nawet nie wiem gdzie takich informacji szukać.
    *cześć ja również noszę się z zamiarem założenia przedszkola i szczerze mówiąc nie wiem jak się do tego zabrać?!

• Przedszkole Autor: ~ewas [217.153.211.*]
    Witam

Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem otwarcia własnej placówki - prywatnego przedszkola. Mam pełne wykształcenie pedagogiczne - nauczanie wczesnoszkolne. Chciałabym się dowiedzieć co musze zrobić? Jakie muszę mieć zezwolenia, aby się spełniło moje marzenie.

Dziękuję za każdą pomoc
  • Re: przedszkole Autor: ~nowe przedszkole [85.128.102.*]
    Dzien dobry, ja rowniez mysle o otwarciu przedszkola lub złobka... jesli moge prosic o jakieś informacje będę wdzięczna.......mam rownież troszke gotówki ale to za mało... moze jakaś mała podpowiedź.... gdzie mozna sie starac o kredyt lub jakies dofinansowanie.
    Z góry dziękuje i pozdrawiam....
  • Re: przedszkole Autor: ~Jurand [80.53.197.*]
    Tez o tym myslalem. Moja zona jest przedszkolanka i powaznie zastanawiamy sie nad zalozeniem wlasnej dzialalnosci. Znalazlem ciekawy artykul, gdzie jest opisane jak krok po kroku zalozyc taka dzialalnosc i na co zwracac uwage. Oto link:
    http://www.przepisnabiznes.pl/jak-zalozyc/prywatne-przedszkole.html
  • Re: przedszkole Autor: ~Woyzek [80.53.197.*]
    Polecam nie nazywać tej działalności przedszkole tylko jakoś inaczej. W ten sposób unikniesz konieczności posiadania kilku zezwoleń i opieki kuratorium
  • Re: przedszkole Autor: ~ELegancik [80.53.197.*]
    Odnośnie dofinansowania to radzę udać się do Urzędu Pracy i tam popytać lub ewentualnie jakiejś Fundacji Gospodarczej
  • Re: przedszkole Autor: ~Weronka [80.53.197.*]
    czy jest tutaj ktoś kto prowadzi przedszkole i mógłby podzielić się swoimi doświadczeniami?
  • Re: przedszkole Autor: ~Kapsel53 [194.181.196.*]
    adamo Napisał(a):
    > PRAGNĘ DOWIEDZIEĆ SIĘ JAK MOŻNA ZAŁOŻYĆ PRYWATNE
    > PRZEDSZKOLE ( OGNISKO PRZEDSZKOLNE ),JAKIE
    > POTTRZEBUJĘ ZEZWOLENIA,WSZYSTKIE SPRAWY Z TYM
    > ZWIĄZANE.NIE POSIADAM WYKSZTAŁCENIA
    > PEDAGOGICZNEGO.Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA UDZIELENIE
    > INFORMACJI.
  • Re: przedszkole Autor: ~Violka [83.8.117.*]
    Jak założyć prywatne ognisko przedszkolne?
  • Re: przedszkole Autor: ~lebosz [87.207.69.*]
    Witam Serdecznie, mam na imię Grzegorz jestem pracownikiem firmy produkcyjnej zatrudniającej 1800 osób z czego 70% to kobiety. Myślę że „firmowe przedszkole” było by doskonale sprawdzającym się rozwiązaniem dla naszej firmy i dziwię się ze jeszcze nikt nie wpadł na taki pomysł. Chciałbym przyczynić się do powstania takiego przedszkola gdyż sadze ze mam do tego predyspozycje (np. wykształcenie pedagogiczne) lecz kompletnie nie wiem jak mam się do tego zabrać. Proszę, o ile jest to możliwe o udzielenie mi kilku cennych dla mnie rad. Z góry dziękuję
  • Re: przedszkole Autor: ~Izabela Krzesniak [172.207.160.*]
    Witam wszytskich!
    Rowniez jak wy jestem zainteresowana zalozeniem niepublicznego przedszkola. Przegladjac wiele interentowych stron w rece wpadl mi chyba najciekwaszy artykul z tego zakresu. Jest to artykul z Polityki nt. zakladnia zlobka. Zachecam do przeczytania oto link http://www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Lead33&news_cat_id=1535&news_id=221167&layout=18&forum_id=10517&fpage=Threads&page=text
    tytul artykulu "Pozegnanie z ochronka" a o to frag. http://www.polityka.pl/polityka/index.ja frag artyklu to "Pozegnanie z ochronka"
    Pozdrawiam
  • Re: przedszkole Autor: ~Grażyna Bigus [88.156.189.*]
    adamo Napisał(a):
    > PRAGNĘ DOWIEDZIEĆ SIĘ JAK MOŻNA ZAŁOŻYĆ PRYWATNE
    > PRZEDSZKOLE ( OGNISKO PRZEDSZKOLNE ),JAKIE
    > POTTRZEBUJĘ ZEZWOLENIA,WSZYSTKIE SPRAWY Z TYM
    > ZWIĄZANE.NIE POSIADAM WYKSZTAŁCENIA
    > PEDAGOGICZNEGO.Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA UDZIELENIE
    > INFORMACJI.
  • Re: przedszkole Autor: ~Ninag [90.141.20.*]
    Jakie są szanse na prowadzenie w dostosowanym budynku mieszkalnym?