• jak otworzyć własny sklep?od czego zacząć? Autor: ~Marna [213.77.211.*]
    Marzy mi się otworzyć mały sklepik z obuwiem ale nie barzo wiem od czego zacząć??może ktoś mi da pare wskazówek?
  • Re: jak otworzyć własny sklep?od czego zacząć? Autor: ~... [83.7.22.*]
    Jest taka strona w internecie, gdzie wszystko pisze :
    www.twoja-firma.pl
    Przeczytać to już trzeba samemu. Potrafisz ?
  • Re: jak otworzyć własny sklep?od czego zacząć? Autor: ~wiki [83.11.27.*]
    Chciałabym z 2moimi przyjaciółkami otworzyć własny sklep z odzieżą,oraz bielizna.Niestety nie mamy pojecia od czego zaczac i jakie mamy szanse na otrzymanie kredytu by otworzyć sklep i kupić do niego cały towar..itd no poprostu prosze o pomoc i wszystkie wskazówki!!:)pozdrawiam/W
  • Re: jak otworzyć własny sklep?od czego zacząć? Autor: ~Lookas Bielsko [81.168.222.*]
    Witam wszystkich mam ten sam problem co wy.Chce otworzyć sklep z modną odziężą młodzieżową.Jesli ktos mogłby napisać jakieś wskazówki też byłbym wdzięczny.Ostatnio byłem się dowiedzieć coś o dofinansowaniu RPO podajże z Uni ale one są dopiero od sierpnia tego roku a to półroku czekania.A jak jest z tym dofinansowaniami od miasta? Bo takowe podobno też są.
  • Re: jak otworzyć własny sklep?od czego zacząć? Autor: ~Heidi [83.23.157.*]
    czesc!! chce razem z bratową otworzyć własny salon sukien ślubnych. nie wiemy od czego zacząć i skąd załatwic takie pieniądze zeby otworzyć czy jest jakiś kredyt który by nam w tym pomógł?????prosimy o kontakt.
  • Re: jak otworzyć własny sklep?od czego zacząć? Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [83.142.72.*]
    Trzeba zacząć od zatrudnienia Infobrokera do ustalenia Waszych możliwości, następnie opracowania biznes planu (to kosztuje).

Później złożyć wniosek o dofinansowanie do działalności (bank, urząd, UE, FP). (To kosztuje).

Należy zapoznać się z najnowszymi wytycznymi, ustawami, rozporządzeniami również w miejscu zamieszkania, oraz miejscu zamierzonej działalności (to też kosztuje, ponieważ informacja jest takim samym towarem jak samochód, buty, czy prezerwatywa).

Przede wszystkim, nie "proszę o kontakt", ale sami szukajcie kontaktów, wysyłajcie prośby, propozycje.

To takie moje "dwa grosze" dla tych, którzy uważają, że przez Internet nie można nic załatwić... i czekają na... no właśnie, na co?
  • Re: jak otworzyć własny sklep?od czego zacząć? Autor: ~Aneta Krajewska [83.220.103.*]
    Bardzo proszę o informacji na temat otworzenia wlasnego sklepu i o możliwych dotacjach lub pomocach finansowych
  • Re: jak otworzyć własny sklep?od czego zacząć? Autor: ~Jacek P [83.23.35.*]
    Witam!

Szukasz pomysłu na działalność gospodarczą? Nie wiesz jak zacząć? Przeraża Cię brak wiedzy na temat podatków, rachunkowości, administracji?

Mogę pomóc w założeniu działalności gospodarczej. Poprowadzę Cię "za rękę" przez wszystkie procedury i pomogę wystartować. Możesz korzystać z mojej pomocy dopóki się nie usamodzielnisz. Pomogę w sprawach administracyjnych i księgowych.

W dzisiejszym gąszczu przepisów trudno jest się połapać. Sam popełniałem mnóstwo błędów na początku prowadzenia firmy. Dzisiaj po wielu latach prowadzenia własnej działalności mogę doradzać innym. Jeśli ktoś potrzebuje rzetelnej wiedzy, może napisać do mnie.

Na początek muszę wiedzieć jaką działalność mógłbyś prowadzić, w jakim mieście, czy masz już jakiś kapitał, urządzenia, wiedzę?

Swoje usługi świadczę odpłatnie, ale zapewniam Cię, że zainwestowane dzisiaj pieniądze w rzetelną informację pozwolą zaoszczędzić wielu kłopotów w przyszłości.

Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Adres e-mail: helpme@final.net.pl . Strona: www.final.net.pl Telefon kontaktowy: 0609 190 886 - Jacek P.