• darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~Urzedniczka [83.16.122.*]
    POSZUKUJĘ INFORMACJI j. w. w temacie
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~emilio [46.134.253.*]
    na stronie www.gtplan.com jest profesjonalny programik do biznes planu
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~ksiegowy [178.73.49.*]
    korzystam z programu iBiznesPlan ze strony biznesplan.com.pl. Prezentacja jest na YouTube wystarczy wpisać ibiznesplan
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~piotr [77.223.198.*]
    A ja bym polecił iPlan3000 (http://www.c-tech.com.pl). Program o naprawdę świetnych możliwościach i w przeciwieństwie do innych pozycji nie jest edytorem tekstu, a rozbudowanym systemem tworzenia modeli finansowych.
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~Krzysztof [83.25.72.*]
    Bardzo bym prosil o przyslanie mi programu do robienia biznesplanu
    pozdrawiam
  • poszukuję darmowego programu do tworzenia biznes planu Autor: ~Urzędniczka [83.16.122.*]
    Tworzenie biznes planu krok po kroku - Czy ktoś ma namiary na taki program? Gdzie go szukać w internecie i jak go ściągnąć? Może ktoś mi udostępni...
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~Olo_35 [83.16.113.*]
    Chyba wystarczy jak jedna osoba o to zapyta!!!
    a nie każdy pyta o to samo, pytanie pod pytaniem.
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~biznesplan [83.29.140.*]
    Zajmuje sie biznes planami od dość dawna ale uwierzcie mi żaden program za was tego projektu nie napisze. Jeżeli chcecie otrzymać taki program to idzcie do księgarni i poszukajcie książek o biznes planach z płytą CD do robienia biznes planów. Ale wstepnie te porgramy nie ułatwią wam życia jeżeli przedtem nie mieliście do czynienia z biznes planem. Jeżeli ktoś by chciał to służe radami odnośnie pisania biznes planów...
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~patryk [91.149.213.*]
    Witam
    chciałbym poprosić o pomoc w napisaniu biznesplanu
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~ksiegowy [178.73.49.*]
    To nie jest prawda. Jeżeli musimy coś szybko wykonać lub piszemy wiele biznes planów to korzystanie z Excela to mordęga. polecam program ibiznesplan. Można opracować własne szablony biznesplanów lub skorzystać z gotowych. Know how dotyczącej biznesu zawsze musimy wpisać sami to oczywiste, ale program przynajmniej zrobi to szybko i unikniemy pomyłek.
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~Urzędniczka [83.16.122.*]
    Do biznesplan!
    Dzień Dobry! W takim razie od czego mam zacząć? Jakie elementy powinien zawierać mój biznesplan? Czy wogóle możliwe jest jego stworzenie przez osobę, która nigdy nie miała z tym do czynienia?
    Pozdrawiam
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~amerykanin [83.6.232.*]
    Witam serdecznie,
    Jezeli jestes bezrobotny to mozesz zglosci to do urzedu pracy gdzie dostaniesz klucz aktywacji do programu napisanego przez pewna firme która wspolpracuje z UP

pozdr.
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~bb [217.98.25.*]
    widziałem gdzies na necie gotowy biznes plan wystarczyło wysłac sms i miałes dostep do niego
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~kamil_pts [83.31.14.*]
    CZesc mi potrzebny jest biznes plan rolniczy! wiec jesli masz to prosze o przysłanie mi tego biznes planu na adres potask@gmail.com
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~Emi [83.4.54.*]
    Witam:)
    Pilnie potrzebowała bym biznes planu jakiejś firmy, najlepiej tworzonej od podstaw, jakiś albo catering albo gastronomia albo coś pod tym kontem.
    Z góry dzięki:)
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~agusia82 [91.94.69.*]
    bb Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    >
    witam serdeczne potrzebuję gotowe biznes plany dotyczace firmy uslugowej i handlowej. serdecznie dziekuję
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~olusia505 [193.138.241.*]
    agusia82 Napisał(a):
    > bb Napisał(a):
    > --------------------------------------------------
    > -----
    > >
    > witam serdeczne potrzebuję gotowe biznes plany
    > dotyczace firmy uslugowej i handlowej. serdecznie
    > dziekuję
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~skorpionplus [83.7.109.*]
    Witam serdecznie. Potrzebuję gotowy biznesplan salonu kosmetycznego
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [92.244.32.*]
    "Potrzebuję gotowy biznesplan salonu kosmetycznego".

Proszę do mnie napisać, może opracuję.
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~ostra23456789 [87.207.210.*]
    skorpionplus Napisał(a):
    > Witam serdecznie. Potrzebuję gotowy biznesplan
    > salonu kosmetycznego
    potrzebuje gotowego biznes planu pilne prosze
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~analityk [77.252.100.*]
    Jeśli jest Pani zainteresowana biznesplanem, to służę pomocą. Proszę o krótki opis przedsięwzięcia oraz informację o podmiocie do którego biznesplan jest kierowany.
    e-grek@wp.pl
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~Kamila [83.27.40.*]
    A jaki biznes plan potrzebujecie. mam trochę gotowców :)
  • biznes plan sklepiku szkolnego Autor: ~asiaspi2312 [80.53.56.*]
    może macie biznes plan sklepiku szkolnego z góry dziękuję i pozdrawiam asiaspi2312
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~Walter [83.16.34.*]
    Witam poszukuję darmowego programu do tworezenia biznes planu
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~Ewa36 [91.94.33.*]
    Walter Napisał(a):
    > Witam poszukuję darmowego programu do tworezenia
    > biznes planu
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~Azio 26 [213.134.160.*]
    Walter Napisał(a):
    > Witam poszukuję darmowego programu do tworezenia
    > biznes planu

Czy ktoś mógły mi powiedzieć gdzie znajde przykładowy biznesplan z salonu sukien ślubnych!!!!Pomocy!!!To ważne!!Nie wiem jak się za to zabrac!!!Potrzebuj eszablonu jak to napisac
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~doda [85.89.185.*]
    mam prosbe potrzebne sa mi papiery które wymagane sa do załozenia i prowadzenia firmy a potrzebuje to do zaliczenia semestru z góry dziekuje
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [92.244.32.*]
    Udaj się do Urzędu i weź formularz zgłoszenia działalności gospodarczej.

Podobnie zrób w US i ZUS.
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~shiva [83.5.255.*]
    Poszukuję darmowego programu do pisania Biznes Planu
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~doradca [83.29.170.*]
    Witam

Przykładowa struktura Biznes planu:

1. Streszczenie - skrócona wersja całego biznes planu,
    2. Pomysł - wizja naszej firmy,
    3. Charakterystyka rynku - czyli klienci, dostawcy, konkurencja,
    4. Marketing - ceny, dystrybucja, promocja i reklama naszego przedsięwzięcia,
    5. Realizacja przedsięwzięcia - przebieg procesu sprzedaży produktu od jego produkcji do jego finalnej sprzedaży,
    6. Organizacja i Zarządzanie - Harmonogram realizacji inwestycji, zatrudnianie, plany na przyszłość, polityka zarządzania firmą.
    7. Planowanie finansowe - prognozowane efekty ekonomiczne.
    8. Zakończenie - ocena całego przedsięwzięcia zakończona puentą.

Jest to jedna z tysięcy innych struktur budowania biznes planu, które możecie spotkać w Internecie, czasopismach oraz w książkach. Budową, biznes plany mogą się różnić wszystkim w szczególności czy jest on opracowany dla firm która dopiero zaczynają funkcjonowanie czy też dla firm, które działają na rynku już parę lat. Ważne jest aby czegoś się trzymać, jakiegoś wzorca według, którego można taki projekt napisać.

Zapraszam na serwis http://www.bierzdotacje.pl/ znajadzisz tam informacje odnośnie pisania biznes planu itp.

Kontakt za mną:
    gg: 5079402
    e-mail: doradca@wp.pl
    Tel. 502-627-625

P.S. Jeżeli ktoś ma pytania to prosze je też przesyłać na mejla bądź przedzwonić (nie gryzę:-).
    P.S.2 Chetnie pomogę przy pisaniu biznes planu, wnioseku czy też opracować kampanie marketingową itp. Zainteresowanych proszę o kontakt
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~b-switala [83.12.249.*]
    doradca Napisał(a):
    > Witam
    >
    > Przykładowa struktura Biznes planu:
    >
    > 1. Streszczenie - skrócona wersja całego biznes
    > planu,
    > 2. Pomysł - wizja naszej firmy,
    > 3. Charakterystyka rynku - czyli klienci,
    > dostawcy, konkurencja,
    > 4. Marketing - ceny, dystrybucja, promocja i
    > reklama naszego przedsięwzięcia,
    > 5. Realizacja przedsięwzięcia - przebieg
    > procesu sprzedaży produktu od jego produkcji do
    > jego finalnej sprzedaży,
    > 6. Organizacja i Zarządzanie - Harmonogram
    > realizacji inwestycji, zatrudnianie, plany na
    > przyszłość, polityka zarządzania firmą.
    > 7. Planowanie finansowe - prognozowane efekty
    > ekonomiczne.
    > 8. Zakończenie - ocena całego przedsięwzięcia
    > zakończona puentą.
    >
    > Jest to jedna z tysięcy innych struktur budowania
    > biznes planu, które możecie spotkać w Internecie,
    > czasopismach oraz w książkach. Budową, biznes
    > plany mogą się różnić wszystkim w szczególności
    > czy jest on opracowany dla firm która dopiero
    > zaczynają funkcjonowanie czy też dla firm, które
    > działają na rynku już parę lat. Ważne jest aby
    > czegoś się trzymać, jakiegoś wzorca według,
    > którego można taki projekt napisać.
    >
    > Zapraszam na serwis http://www.bierzdotacje.pl/
    > znajadzisz tam informacje odnośnie pisania biznes
    > planu itp.
    >
    > Kontakt za mną:
    > gg: 5079402
    > e-mail: doradca@wp.pl
    > Tel. 502-627-625
    >
    > P.S. Jeżeli ktoś ma pytania to prosze je też
    > przesyłać na mejla bądź przedzwonić (nie
    > gryzę:-).
    > P.S.2 Chetnie pomogę przy pisaniu biznes planu,
    > wnioseku czy też opracować kampanie marketingową
    > itp. Zainteresowanych proszę o kontakt
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [92.244.51.*]
    ms

Nie rób ludziem z mózgu sieczki. Biznesplan, aby go opracować, to na same zdobycie informacji trzeba masę czasu (czasami kilkanaście tygodni) i trochę pieniędzy choćby na łapówki, gdyż odpowiednia informacja kosztuje.

Jeśli piszesz biznes plan w dobę, to jeśli kosztuje on od 2000 do 7000 zł i więcej, to w ciągu roku jesteś KOBIETO milionerką...
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~ble [193.120.116.*]
    mirgag (CoM-TexT) Napisał(a):
    > ms
    [...]Nie rób ludziem z mózgu sieczki.[...]
    [...] KOBIETO [...]

Co za chamstwo, szok!
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~tomeks [83.6.169.*]
    Witam,
    piszę w sprawie Twojego (Kamila) posta na forum twoja-firma.pl, pisałaś że posiadasz parę gotowych biznes planów. Byłbym Ci bardzo wdzięczny za ich udostępnienie ponieważ chciałbym się przyjrzeć jak to w praktyce wygląda. Jestem studentem na kierunku Zarządzanie biznesem i bardzo by mi to ułatwiło zaliczenie pewnych egzaminów oraz "przymiarkę" do napisania własnego biznes planu, ponieważ planuję otwarcie własnej działalności gospodarczej. Mój mail: tomeksmorowski@o2.pl

Z góry dziękuję za każdą pomoc i pozdrawiam.
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [83.142.72.*]
    Posiadam dwa takie programy, które "robią biznes plany". Są drogie i działają tak:

Wrzućcie jakiś tekst do translatora i przetłumaczcie go. Zobaczcie, co z tego wyszło. Tak właśnie działają te programy.

Ponadto każdy szanujący się weryfikator biznes planów zna te programy i... na wstępie biznes plan opracowany na podstawie takiego programu wrzucany jest do kosza.

Mam pytanie do Szanownego Państwa Przyszłych Przedsiębiorców. Jeśli dzisiaj chcecie coś za darmo, to prowadząc swój biznes też będziecie brać, nic w zamian nie dając?... Biznes nie na tym polega... Przedsiębiorca więcej daje, niż otrzymuje.

Zamówcie u specjalisty biznes plan choćbyście mieli dzisiaj pożyczyć gdzieś pieniądze. Ta inwestycja się opłaca... I otrzymacie od specjalisty na pewno więcej, niż wydacie.
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~BWIK [80.51.31.*]
    PP
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [83.142.72.*]
    Cd. do mojej poprzedniej wypowiedzi.

Moim zdaniem, jeśli zakładacie małą firmę np. jednoosobową i potrzebujecie biznes planu do (załóżmy) uzyskania dofinansowania, lepiej posłużyć się wcześniej opracowanym przez specjalistę szablonem biznes planu, niż programami (nie ma dwóch jednakowych biznes planów).

Taki szablon biznes planu nie kosztuje zbyt drogo w porównaniu z pisanym od podstaw.

Ponadto możecie nadać mu osobistą formę, a to bardzo się liczy w oczach komisji weryfikacyjnej.

mirgag
    Azio26

Przykładowy biznes plan znajdziesz w...

salonie sukien ślubnych z tym, że ten ktoś za niego zapłacił niemałe pieniądze, bo to wymaga trochę czasu, by opracować go właściwie, więc na pewno Ci go nie użyczy.

Ponadto każdy biznes plan jest inny i pisany pod konkretny biznes, możliwości, okoliczności, miejscowość, osobę itd.
    Agusio82

Po prostu kup gotowy biznes plan, który ktoś Ci opracuje.
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~Izabela Olkowska-Głowacka [62.87.160.*]
    mirgag (CoM-TexT) Napisał(a):
    > Agusio82
    >
    > Po prostu kup gotowy biznes plan, który ktoś Ci
    > opracuje.
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~Izabela Olkowska-Głowacka [62.87.160.*]
    Interesuje mnie program do tworzenia biznesu planu
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~BEATA043 [87.207.8.*]
    Chcialabym uzyskac pomocne informacje jak napisac biznes plan aby otworzyc Pub
    Beato043

Mam coś dla Ciebie. Ściągę. To są pytania, na które należy odpowiedzieć. Tekst posiada odpowiednie rekomendacje.

Szablon biznes planu natomiast zdobędziesz w Internecie, lub dam Ci taki do wypełnienia.

Jeśli spełnisz moje zalecenia zaoszczędzisz kilka tysięcy złotych.

Skontaktuj się ze mną i zamów "ŚCIĄGĘ BP" - bo tak ten tekst się nazywa.
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~SorCeryDiaBleSse [83.7.127.*]
    Witam Wszytskich,
    Właśnie jestem na etapie otwierania swojego pubu, muszę przyznać że to nie jest takie proste ale jednak satysfakcja jest nie mała więc warto się poświecić. Jeśli jakieś pytania albo ktoś potrzebuje pomocy z chęcia pomogę tylko proszę pisać na maila.
    Pozdrawiam
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~wzorybiznesplanow [87.239.216.*]
    wzory biznes planow znajdziecie tutaj:

http://rapidshare.com/files/102471996/wzory.zip

ponad 40 biznesplanow
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~dorotakrych [92.0.61.*]
    wzorybiznesplanow Napisał(a):
    > wzory biznes planow znajdziecie tutaj:
    >
    > http://rapidshare.com/files/102471996/wzory.zip
    >
    > ponad 40 biznesplanow
  • otworzenie grupy najemnej ochrony Autor: ~czarny665 [83.13.64.*]
    jestem pracownikiem ochrony, mam pewną ilość osob, która chce wynajmowac innym agencjom do zabezpieczenia imprez masowych. jak to wygląda z punktu prawnego?
  • Re: otworzenie grupy najemnej ochrony Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [92.244.32.*]
    Do Czarny665

Musisz spełnić wymogi ustawy z dnia 22.08.1997r. o bezpieczeństwie imprez masowych, a pracownicy Twojej Agencji muszą odbyć przeszkolenie zgodnie z rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 2.07.2002r. w sprawie wymogów jakie powinny spełniać służby porządkowe organizatora imprezy masowej w zakresie wyszkolenia i wyposażenia oraz szczegółowych warunków i sposobów ich działania.

Musicie posiadać pełen pakiet ubezpieczeń od prowadzonej działalności.

To szeroki temat, ale tyle tylko chciałeś informacji.

Pozdrawiam i powodzenia. Na pewno zlecenia będziecie mieć.
  • Re: darmowy program do tworzenia biznes planu Autor: ~Batq [83.13.253.*]
    Witam, pilnie poszukuje programu do napisania biznes planu do inwestycji w rolnictwie. Program, który ja posiadam /nie mało kosztował/ okazał się super tylko, że jest "za szczegółowy" - wypowiedź Bankowca. Program jest super bardzo przejżysty ale drukowanie całego do ryza papieru więc ... Dlatego szukam czegoś prostego, bardzo proszę o odp., poradę.
    Batq
    Opracuj biznes plan za pomocą programu, który posiadasz i go skróć. Po prostu. Jak to zrobić? Pokażę Ci na moim przykładzie.

W 2000 roku pisałem Klientce za Szczecina biznes plan na duże pieniądze. I ... pieniędzy nie otrzymała. Ponieważ uważam, że jeśli ktoś mi płaci i to nie mało, to powinien otrzymać to za co mi płaci, i nie ma znaczenia fakt, że nie ja jestem decydentem w sprawie.

Straciłem masę pieniędzy na obiady i koniaki dla członków komisji UE, banków i UP, ale wynotowałem ważne punkty, na które zwracają uwagę poszczególne Komisje. Jest ich kilkadziesiąt i...

moja klientka otrzymała pieniądze za drugim podejściem a od tego czasu nie zdarzyło mi się, że ktoś odszedł z kwitkiem.

Tyle, że ja na tym zarabiam, więc koszty się dla mnie nie liczą. Ważny jest efekt.