• 105,7 mln zysku wobec153 mln straty przed rokiem Autor: ~Inwestor [91.202.195.*]
    :)
  • Re: 105,7 mln zysku wobec153 mln straty przed rokiem Autor: ~xxx [195.8.221.*]
    Inwestor,
    Rok temu też był zysk i to całkiem przyjemny, tylko firma zawiązała rezerwę w wysokości coś ponad 500 mln i dlatego wykazała stratę (papierową, bez wpływu na działalność spółki),bardziej miarodajne jest zamiast porównywać zysk jest porównywać ilość gotówki w kasie, poziom zbliżony. W tym miejscu należy pamiętać o zapłacie z końcem roku zaliczki na poczet budowy bloku parowo gazowego.
    Reasumując: firma generuje kasę, finanse zdrowe a wycena w czterech literach ...

• Re: 105,7 mln zysku wobec153 mln straty przed rokiem Autor: ~Irek [46.134.79.*]
    Wczoraj też o tym pisałem., gotówka spadła o 35mln. Mają ponad 490mln na koncie, zero kredytów. Kupili jeszcze teraz te 2 spółki OZE. Nie wiem czy już za nie zapalcili? Trzeba poczytać dokładnie. Ważne, że generują kasę i mają z czego to opłacać. Kurs wkoncu ruszy.
  • Re: 105,7 mln zysku wobec153 mln straty przed rokiem Autor: ~fun [5.184.110.*]
    Gotówka? Trzeba pamiętać że zapłacili zaliczkę na budowę dużej CCGT w Adamowie. 20% z 2.3mld zł to 460mln zł.
    P.S. Co z tą kopalnią co ją zalewają i ma powstać największe jezioro w Wielkopolsce? Zamiast zalewać przez 2 lata niech łykną falę powodziową i zaleją od razu?
  • Re: 105,7 mln zysku wobec153 mln straty przed rokiem Autor: ~Irek [46.134.79.*]
    W tym roku też zawiązali rezerwę, na te certyfikaty euc. Chyba 600mln. I później to rozwiązują, dlatego na początku roku wychodzą słabe wyniki, a z każdym kolejnym kwartałem coraz lepsze. Wg mnie początek roku jest najlepszy sprzedazowo, wiadomo dlaczego, i robią rezerwę, potem ją umarzają i tak to wygląda, ale rok do roku mają 250mln na plus różnicy. Więc mocno polepszyły się wyniki. Skoro już w drugim kwartale wyszli na plus.
  • Re: 105,7 mln zysku wobec153 mln straty przed rokiem Autor: ~xx [5.172.239.*]
    Czy mamy dołek na Zepaku ?. Dobra sytuacja na rynkach IV kwartał na giełdach będzie na zielono .Chyba czas coś dobrać.
  • Re: 105,7 mln zysku wobec153 mln straty przed rokiem Autor: ~Kino_oko [95.160.157.*]
    Wynik jak widać to tylko formalność.Istotna jest reakcja rynku na zapodane cyferki a tutaj jak widać i słychać dalszy ciąg marazmu bo tylko grubas może to podnieść tylko wg niego po kiego grzyba ,nie ma takiej opcji.
    Czyli nie zebrali jeszcze tyle ile chcieli.
    Teraz trochę stracą na powstrzymaniu wzrostów. Wypisz wymaluj to co wczoraj pisałem o typowych zagrywkach shorciarzy i grupie trzymającej wladze.
    I tak tutaj bliżej dołka jak gdzie indziej.
    Obserwowałem ostatnio nanogroup, po 90groszy. I nie chciałem kupić, bo jeszcze czekałem na 5% niżej. A ostatnio już latało po 4zl. Także. Każdy obiera strategie i cenę zakupu a potem tylko czekać cierpliwie
  • Nota: 10. Transakcja nabycia aktywów Autor: ~xxx [195.8.221.*]
    Z raportu:
    [...
    W dniu 27 czerwca 2024 roku ZE PAK SA. nabył 99% udziałów w spółkach Energia Przykona sp. z o.o. oraz Neo Energia Przykona X sp. z o.o., natomiast należącą do Grupy Cyfrowego Polsatu spółką PAK-Polska Czysta Energia sp. z o.o. nabyła pozostałe 1% udziałów w tych spółkach, zmiany te zostały zarejestrowane w KRS dla Spółki Energia Przykona sp. z o.o. w dniu 30 sierpnia 2024 roku oraz dla spółki Neo Energia Przykona X sp. z o.o. w dniu 12 lipca 2024 roku.. ..
    ... Grupa zidentyfikowała i wyceniła aktywa związane z farmami wiatrowymi (obejmujące wartość uzyskanych pozwoleń „Pozwolenia”). Wartość godziwa aktywów w wysokości 224 105 tysięcy złotych (ujęte w ramach Innych wartości niematerialnych) odpowiada różnicy pomiędzy wartością godziwą farmy a wartością skorygowanych aktywów farmy na dzień wyceny...]
    Wypływ środków netto 217,9 mln.

I co najlepsze na koniec czerwca na koncie pozostało: 496 mln.

• Re: Nota: 10. Transakcja nabycia aktywów Autor: ~xx [5.172.239.*]
    Zepak ma asa w rękawie czyli Pątnów , to znakomita lokalizacja na drugą elektrownię jądrową kwestia dogadania z PEJ , Zepak nie musi nawet grosza wydać na budowę wystarczą udziały za udostępnienie lokalizacji lub sprzedaż Pątnowa dla PEJ za solidną kasę . Ciekawe jak to rozegrają .Przy tych zyskach to o budowie nawet z Koreańczykami mogą pomarzyć.
[x]
ZEPAK 0,22% 22,45 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.