Jak napisałem w temacie chcę otworzyć sklep monopolowy i mam pytanie jakie warunki muszę spełnić aby go otworzyć jakie są plusy i minusy tej działalności i czy to może wypalić ??
Papcio88 idz pierw do urzedu gminy lub urzedu miasta, jestes bezrobotna nie zaplacisz 100zl za otwarcie firmy, pozniej idz z wpisem od Urzędu Statystycznego, pózniej do ZUS powiedz ze to Twoja 1 działalnosc i ze chcesz byc na NISKIM ZUSIE - pokieruja Cię , poźniej idz do Urzędu Skarbowego i wypełnij NIP-1 jak załatwisz odezwij się w razie problemu w urzedach zapisz sobie moj nr 600 777 171 pozdrawiam
Z miłą chęcią pomogę Wam odpowiedz\ieć na nurtujące Was pytania. Wykonuję projekty technologiczne lokali gastronomicznych i sklepów spożywczych i monopolowych, innych związanych z gastronomią i otwierałem dużo takich zakładów - służę pomocą. Proszę nie udzielać błędnych informacji na forum co do projektów. Sanepid rządzi się swoimi prawami. Co dwa tygodnie mają szkolenia co do interpretowania przepisów od Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego, ale rzadko ludzie są o tym informowani, a wiele przepisów można w dwojaki sposób interpretować, dlatego wykonując projekt i dając go do zaopiniowania przez Sanepid narażacie się na to, że zostaniecie potraktowani rygorystycznie, tj np zlew dwukomorowy, zamiast jednokomorowego, bo takie widzimsie będzie miała pani która dawno już powinna być na emeryturze,a która pracuje w Sanepidzie i lubi rządzić, poza tym trzeba czekać do miesiąca na zaopiniowanie projektu,a tak jak ja, załatwiam te sprawy u niezależnych biegłych, którzy opiniują mi projekt i Pani z sanepidu przychodzi i nie może podważyć opinię biegłego, który w moim przypadku sam jest pracownikiem sanepidu woj. w Warszaiwe z 30letnim stażem i Pani może tylko sprawdzić czy lokal został wykonany zgodnie z projektem podbitym przez biegłego.Więcej informacji udzielam mailowo: gastromex@wp.pl lub najchętniej telefonicznie od 7 do 23.00 tel: 0-513 828 828
bredzisz... prawda jest taka, że mówisz nie o biegłych a o rzeczoznawcach, którzy sadzą takie błędy i puszczają takie knoty, że głowa małą !!! nie wprowadzaj ludzi w błąd!!! powiedz może ile bierze za uzgodnienie rzeczoznawca a ile kosztuje to u Powiatowego Inspektora Sanitarnego (właściwego terenowo). Troszkę się ludzie przerażą ale to inna kwestia.