• drukarnia - czy wypali? Autor: ~zwb [194.24.244.*]
    Mam w orbicie zainteresowań uśpioną drukarnię, w pełni wyposażoną w profesjonalne urządzenia z maszynami dwu i czterokolorowymi, z dużymi możliwościami produkcyjnymi. Ma dodatkowo urządzenia do sitodruku, wszelkiego rodzaju urządzenia peryferyjne.... Jak myślicie czy warto czymś takim się zająć? Czy może przynieść zyski?
  • Re: drukarnia - czy wypali? Autor: ~kaf [83.27.235.*]
    Tak. Pod warunkiem, ze w sąsiedztwie nie ma drukarni, której włascicielem jest Kościół katolicki. Oni nie płaca podatków, więc będa od Ciebie tańsi. Patrz wydawnictwo Stella Maris. Nikt nie mógł wytrzymać z nimi konkurencji. A i tak im było mał.
  • Re: drukarnia - czy wypali? Autor: ~maja-o [83.24.26.*]
    Ja mam małą poligrafię/ druk zlecam :), szukam wspólnika, lub inne propozycje. Warszawa
  • Re: drukarnia - czy wypali? Autor: ~skarabeusz [83.27.59.*]
    -------------------------------------------------------

Ja szukam informacji na temat uruchomienia czegoś w stylu małej drukarni, czy zakładu poligraficznego, nie dysponuję na razie żadnymi
    urządzeniami i nie mam wiadomości dotyczących zakładania takiej działalnośći,np.: od czego zacząć załatwiać formalnośći, jakie zrobić pierwsze kroki, może ktoś dysponuje taką wiedzą i chciałby się nią podzielić...:-)
  • Re: drukarnia - czy wypali? Autor: ~małapoligrafia [62.87.140.*]
    Witam!!!
    mam 25 lat
    Mam w rodzinie osobę (Ojciec), która prowadzi małą poligrafię od 15 lat!!!
    Ma rozległe znajomości z miejscowymi drukarniami (Wrocław). Wiem, że robocizna( usługi introligatorskie)jak rownież sam druk są tańsze niż np. w Warszawie. Po zamieszczeniu reklamy w internecie często przychodzą zapytania ofertowe np. z Niemiec.

Chetnie nawiąże współpracę, ponieważ sam chciałbym podziałać coś w tej branży, wykorzystując znajomości Ojca.

Może sens miałaby firma wraz z portalem internetowym ( w jezyku polskim i niemieckim), miała bardzo duży zakres usług, która szukałaby klientów a zamówienia zlecałaby miejscowym drukarniom(są tańsze niż np. w Warszawie, Krakowie. Produkt byłby wysyłany poprzez firmę kurierską.

Może to dobry pomysł.................

Serdecznie pozdrawiam
  • Re: drukarnia - czy wypali? Autor: ~koby [213.158.199.*]
    mam znajomych którzy działają w branży. wazne są kontakty, dzial handlowy, a jak jest teraz taka konkurencja i namieszane kto jet kto to wazna tez jest nazwa. od tego zaczynasz, i to bardzo wazne.
    do tego doaj pomysł na to wszystko, plan dzialania. to musi byc zeby wypalilo i dobrze dzialalo
  • Re: drukarnia - czy wypali? Autor: ~skarabeusz [83.25.124.*]
    dzieki za informacje, ale potrzebuje konkretów.tzn. w jaki sprzęt najlepiej zainwestować, ewentualnie skad pozyskac srodki na ten cel, dziękuje za wszystkie informacje:-)
  • Re: drukarnia - czy wypali? Autor: ~skarabeusz [83.30.124.*]
    Chciałabym na przykład wydać książkę, która była wydana nakładem wydawnictwa katolickiego, czy ktoś sie orientuje co trzeba zrobić, żeby to doszło do skutku?