Czy ktoś orientuje się jaki numer zgodny z PKD ma pośrednictwo ubezpieczeniowe. Na dniach zostane agentem i jest to potrzebne do zalożenia działalnosci. Bardzo dziękuję.
Posyłam wypis z PKD - szczegółowy numer zależy od tego czym się handluje
51.1 Sprzedaż hurtowa realizowana na zlecenie
51.11 51.11.Z Działalność agentów zajmujących się sprzedażą płodów rolnych, żywych zwierząt, surowców dla przemysłu włókienni-czego i półproduktów
51.12 51.12.Z Działalność agentów zajmujących się sprzedażą paliw, rud, metali i chemikaliów przemysłowych
51.13 51.13.Z Działalność agentów zajmujących się sprzedażą drewna i materiałów budowlanych
51.14 51.14.Z Działalność agentów zajmujących się sprzedażą maszyn, urządzeń przemysłowych, statków i samolotów
51.15 51.15.Z Działalność agentów zajmujących się sprzedażą mebli, artykułów gospodarstwa domowego i drobnych wyrobów metalowych
51.16 51.16.Z Działalność agentów zajmujących się sprzedażą wyrobów włókienniczych, odzieży, obuwia i wyrobów skórzanych
51.17 51.17.Z Działalność agentów zajmujących się sprzedażą żywności, napojów i wyrobów tytoniowych
51.18 51.18.Z Działalność agentów specjalizujących się w sprzedaży określonego towaru lub określonej grupy towarów, gdzie indziej nie-sklasyfikowana
51.19 51.19.Z Działalność agentów zajmujących się sprzedażą towarów różnego rodzaju
Nie mogę znaleźć w PKD numeru dla usług związanych z eksploatacją kotłowni gazowej. Chcę rozszerzyć działalność o takie usługi i nie mam pojęcia gdzie to może w PKD być. To samo dotyczy działalności: kreślenia techniczne (branża sanitarna). Tu chyba muszę wpisać projektowanie?
Witam,
przeglądam klasyfikację PKD i mam problem ze znalezieniem odpowiedniego numeru dla:
1. Pośrednictwa w handlu internetowym - posiadam pasaż handlowy i udostępniam na zasadzie prowizji od obrotu lub abonamentu sklepiki internetowe. Sam żadnych towarów nie sprzedaję.
2. Pośrednictwo w poligrafii i usługach internetowych - współpracuję z wieloma firmami, którym na zasadzie prowizji wyszukuję klientów.
Witam wszystkich. nie mogę znależć nr PKD dla mojego zawodu- ratownika medycznego?? Mam pracować na kontrakt. nie wiem jakim systemem się rozliczać jaki nr. PKD wpisać bo pod nic się nia łapię. jestem w tym zielony i proszę o pomoc...
potrzebuje pomocy a mianowicie określenie działalnosci wg PKD potrzebuje dowolnego przykładu firmy w charakterze spółki jawnej co najmniej 6-7 opisów przedmiotu działalnosci wg PKD
dziękuje z góry za odpowiedz
mam zamiar załozyc sklep z czesciami do ciagników oraz w tym sklepie bedzie ; dywany znicze czesci ciagnikowe lampki choinkowe swiatła odblaski paski zarówki itp. akumulatory rekawiczki skarpety wielobranzowy sklep.
JAKI KOD PKD USŁUGI TRANSPORTOWE TYPU PRZEWUZ MATERIAŁÓW BUD. SPORZYWKI PRZEDEWSZYSTKIM PACZEK W KURIERCE PROSZE MEILA ALBO TEL.512411253 grzesiek27-80@o2.pl