• warunki do otwarcia baru Autor: ~rafi [213.76.1.*]
    Jakie warunki muszę spełnić żeby dostać zezwolenie na otwarcie i prowadzenie baru, czy są osobne zezwolenia na sprzedaż piwa, wina i drinków, wódki czy potrzeba zgody sąsiadów, jeżeli tak to, w jakiej odległości no i w ogóle, jakie są potrzebne jeszcze zezwolenia?
    Mój adres - rafi74@poczta.fm
  • Re: warunki do otwarcia baru Autor: ~marunjo [195.117.187.*]
    Witam.Widzę,że mamy podobny problem :-)Na razie zaczynam szukać inforamacji.Może Ty w międzyczasie czegoś się dowiedziałeś o koncesji itd?
    Pozdrawiam serdecznie
    Marek
  • Re: warunki do otwarcia baru Autor: ~gourmet [217.99.30.*]
    wiekszość odpowiedzi znajdziecie w ustawie o wychowaniu w trzeżwości (lub podobny tytuł, chyba 2002 rok)
  • Re: warunki do otwarcia baru Autor: ~Evelina [81.153.90.*]
    www.gazetaprawna.pl/akcje/firmatvn24/firma_w_tvn24_20050116.htm
  • Re: warunki do otwarcia baru Autor: ~bara123 [83.22.50.*]
    Hallo mam prośbę jeśli ktoś się zna dobrze lub ma własny bar to napiszcie na bara20@o2.pl najpotrzebniejsze informacje aby otworzyć własny:) z góry dzieki
  • Re: warunki do otwarcia baru Autor: ~www.programksiegowy.pl [83.28.191.*]
    Pamiętajmy o czystej i brudnej drodze oraz wymogach sanepidu, żeby się nie okazało, że zrobicie Państwo remont przyjdzie sanepid i będzie kazał zmieniać.
  • Re: warunki do otwarcia baru Autor: ~gastromex.pl [82.139.41.*]
    Z miłą chęcią pomogę Wam odpowiedz\ieć na nurtujące Was pytania. Wykonuję projekty technologiczne barów, pubów, domów weselnych, restauracji, sklepów spożywczych i monopolowych, zakładów fryzjerskich i innych związanych z gastronomią i otwierałem dużo takich zakładów - służę pomocą. Proszę nie udzielać błędnych informacji na forum co do projektów. Sanepid rządzi się swoimi prawami. Co dwa tygodnie mają szkolenia co do interpretowania przepisów od Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego, ale rzadko ludzie są o tym informowani, a wiele przepisów można w dwojaki sposób interpretować, dlatego wykonując projekt i dając go do zaopiniowania przez Sanepid narażacie się na to, że zostaniecie potraktowani rygorystycznie, tj np zlew dwukomorowy, zamiast jednokomorowego, bo takie widzimsie będzie miała pani która dawno już powinna być na emeryturze,a która pracuje w Sanepidzie i lubi rządzić, poza tym trzeba czekać do miesiąca na zaopiniowanie projektu,a tak jak ja, załatwiam te sprawy u niezależnych biegłych, którzy opiniują mi projekt i Pani z sanepidu przychodzi i nie może podważyć opinię biegłego, który w moim przypadku sam jest pracownikiem sanepidu woj. w Warszaiwe z 30letnim stażem i Pani może tylko sprawdzić czy lokal został wykonany zgodnie z projektem podbitym przez biegłego.Więcej informacji udzielam mailowo: gastromex@wp.pl lub najchętniej telefonicznie od 7 do 23.00 tel: 0-513 828 828
  • Re: warunki do otwarcia baru Autor: ~Magdalena Groszek [194.187.72.*]
    -------------------------------------------------------
    > Jakie warunki muszę spełnić żeby dostać zezwolenie
    > na otwarcie i prowadzenie RESTAURACJI, czy są osobne
    > zezwolenia na sprzedaż piwa, wina i drinków, wódki
    > czy potrzeba zgody sąsiadów? jAK TO WYGLĄDA W cENTRACH hANDLOWYCH? jakie są potrzebne jeszcze zezwolenia?
    > Mój adres - GROSIACZEK2@WP.PL
    >
  • otwarcie baru Autor: ~lenka1326 [88.199.169.*]
    JAKIE WARUNKI MUSZE SPEŁNIC ZEBY DOSTAC ZEZWOLENIE NA OTWARCIE BARU,CZY JEST POTRZEBNA ZGODA SĄSIADÓW,CZY MUSI BYC ZACHOWANA JAKAŚ ODLEGŁOŚC (NP.OD DROGI,SĄSIADÓW ITP).JAK TO WOGOLE WSZYSTKO WYGLADA.POZDRAWIAM SERDECZNIE I Z GÓRY DZIEKUJE:) MÓJ ADRES LENKA1326@O2.PL
  • Re: warunki do otwarcia baru Autor: ~www.programksiegowy.pl [83.30.186.*]
    Meble do baru pubu kebabu itp.

www.asette.pl