• Jak rozumiecie komunikat? Autor: ~Gapa [49.229.96.*]
    Jakie to pociągnie za sobą konsekwencje?
  • Re: Jak rozumiecie komunikat? Autor: ~quebo [188.146.138.*]
    Bardzo pozytywne. To znaczy tylko tyle, że spółka dostosowała się do najnowszych regulacji unijnych w zakresie ochrony prawa autorskiego. Duży plus.
  • Re: Jak rozumiecie komunikat? Autor: ~spek [46.112.69.*]
    To czy jest w całości zgodne z prawem UE okaże się po zaskarżeniu przez Izbę (prawnicy Izby twierdzą, że nie)
    Jeżeli chodzi o info odbieram je optymistycznie, bo mnie uspokaja daje poczucie, że spółka będzie informowała o poszczególnych etapach i choć nie ma w tym infie żadnych danych z racji braku umowy to w moim poczuciu info spełniło swoją funkcję czyli komunikat a nie nabranie wody w usta i niepewność.
  • Re: Jak rozumiecie komunikat? Autor: ~spek [5.173.225.*]
    Aby info o ustawie stało się historią potrzebujemy jeszcze komunikatu o kosztach ustawy, ale to pewnie po podpisaniu umowy.
    Dopiero w kolejnych krokach pewnie info jak zarząd chce to zamortyzować.

Póki co info zrobiło takie spustoszenie, że mimo wzrostu przychodów i zysków w tym roku do 30? i wyżej mln? zaliczyliśmy 25% spadek.
    Na pewno duży wpływ miało też info o zawieszeniu dywidendy i ta sprawa też z pewnością będzie wymagała rozmowy.

W tym momencie ufam, że fundamenty czyli ok. 30 mln zysku w roku 2024 się obronią. Plus to, że główni akcjonariusze są ludźmi godnymi zaufania (takie moje odczucie po dwóch WZA a mam kontakt z ludźmi i jakieś doświadczenie i wyczucie).

Laskowskiego na WZA nie było a jak widzimy miał dość spory pakiet ;-)
[x]
CDA 1,88% 19,00 2025-10-28 12:01:26
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.