1. Impuls ze spółki, że coś się dzieje lub się wydarzyło co wpływa długoterminowo na wyniki
2. Sprzedający spasuje a ci co mają akcje utrzymają je. Dla mnie „Kowalski”, który miałby nawet kilka tysięcy akcji, tak by nie sprzedawał. Ten cały czas od kilku lat wali w rynek (zamiast znaleźć inwestora i całość oddać. Dlatego zastanawiam się czy to jednak nie specjalnie coraz niżej jest).
3. Zdarzenie losowe typu inwestor, grant badawczy, przejście na GPW z emisją, może wejście na GPW Diagnostyki.
Jedyna informacja jaka płynie ze spółki jest taka, że ograniczają koszty. Zagranicznego partnera lub podmiotu nie widać i nie słychać. Diagnostyka ma nas chyba gdzieś głęboko we florze jelitowej... Pan Prezes milczy od długiego czasu,
Mówią że historia lubi się powtarzać. Miałem takie małe marzenie że będzie jak na debiucie. Brak podaży i zawieszenie notowań na parę dni i obudzimy się na 20.
Wczoraj był niewidziany od dawna wolumen, dziś też jak widać są kupujący. Nie ma sypacza to i kurs odbija. Musi pojawić się mocny xygnał ze spółki żeby odjechało powyżej 20zł.
Spokojnie, jak tylko kurs wybije w okolice 15zł to i zlecenie będzie przesunięte... o ile wybije i kiedy wybije. Ważne, że pojawiły się jakieś wolumeny.
Podaż jest bo dochodzi do transakcji. Nie tak zdeterminowano jak wcześniej ale jest. Sypacza co ponad 3 lata walił akcjami w rynek raczej nie widać. Espi na pewno pomogłoby, na wyższych poziomach na pewno pomogłoby.
Pięknie ktoś podbiera akcje martwiliśmy się o 7 zł, małymi krokami zbliżamy się do granicy 8 zł, wolumen dziś chyba rekordowy w ostatnim czasie a tylko parę % do góry, chyba jakaś dobra sesja przed nami
Wczesną wiosną zdaje się było podobnie - ładnie żarło do 8 zł z groszami, też był wolumen przyzwoity jak na ostatnie 2 lata, a potem rypło znów na 5 zł. Zobaczymy jak będzie, ale zdaje się, że piątak to zabetonowane dno.
Batonem się wcale bym nie przejmował jest daleko od kursu akcji. Jeszcze 100 razy może zmienić położenie. Faktycznie ostatnio też pod 8 zł podchodziliśmy ale teraz chyba lepiej to wygląda. Odbilismy od tej 5 i zapewne zmierzamy w kierunku 10 gdzie będzie już miała miejsce psychologiczna bariera i też 100% od 5 chociaż tam na niskich poziomach wiele akcji się nie przemielilo, wolumeny były jak u Czesi w warzywniaku koło mnie
Patrząc jak nabili w butelkę ludzi przy żabce to wejście diagnostyki mogło by się okazać większym sukcesem, nie wiem czy wejście czy nie zwiększenie wartości spółki córki przez wzrost ceny akcji