• Wrzesień mija, ja niczyja Autor: ~Tt [31.183.147.*]
    Powiedziała perełka
  • Re: Wrzesień mija, ja niczyja Autor: ~darek [83.28.208.*]
    1. Pomorski hub energetyczny – lider zielonej transformacji energetycznej
    Wyzwaniem rozwojowym jest przyśpieszenie procesu zielonej transformacji energetycznej i zapewnienie czystej energii dla wzmocnienia konkurencyjności polskiej gospodarki. Obserwowany obecnie proces zmiany geografii energetycznej kraju i w perspektywie kilkunastu lat Pomorze stanie się kluczowym źródłem zielonej, nieemisyjnej energii dla Polski (farmy wiatrowe, małe elektrownie wodne, elektrownia jądrowa). Pomorze nie ma obciążenia w postaci energetyki węglowej, co ułatwia i przyspiesza wprowadzanie strategii zielonej transformacji. Pomorze powinno być również centrum polskiej współpracy z krajami bałtyckimi w zakresie farm wiatrowych, energii słonecznej, wodoru, magazynów prądu i ciepła oraz paliwa e-fuel.
    Do realizacji tego celu niezbędne jest wyrażenie zgody przez Ministerstwo Aktywów Państwowych na stworzenie na bazie Energa S.A. Krajowego Centrum Kompetencyjnego dla energetyki poprzez przeniesienie z PKN Orlen do Energii S.A. aktywów energetycznych i obrotu gazem, przy utrzymaniu jej statusu jako spółki publicznej notowanej na GPW z perspektywą pozyskania przez Energa S.A. kapitałowych inwestorów prywatnych. Oczywiście wskazane byłoby powołanie w Gdańsku, w drodze uchwały rządowej, Bałtyckiego Funduszu Transformacji Energetycznej.

-Orlenu nie stać na Energę bo Energa należy do Pomorza,jak już będzie znany(może już jest?)ten prywatny inwestor,GG może z nim negocjować cenę posiadanego pakietu,nie z Orlenem
    Do realizacji tego celu niezbędne jest wyrażenie zgody przez Ministerstwo Aktywów Państwowych na stworzenie na bazie Energa S.A. Krajowego Centrum Kompetencyjnego dla energetyki poprzez przeniesienie z PKN Orlen do Energii S.A. aktywów energetycznych i obrotu gazem, przy utrzymaniu jej statusu jako spółki publicznej notowanej na GPW
    -kij ma zawsze dwa końce,to będzie majstersztyk,jak 4,65 mld okazjonalnego zysku zaksięgowanego przez Orlen na "okazyjnym"nabyciu akcji Energi,po przeniesieniu aktywów energetycznych i obrotu gazem z grupy Orlen do Energi w ramach rozliczen z Orlenem rozliczą ten zaksiegowany w Orlenie okazjonalny zysk na Enerdze
  • Re: Wrzesień mija, ja niczyja Autor: ptak1234 [89.64.101.*]
    Dnia 2024-09-23 o godz. 14:06 ~darek napisał(a):
    > Do realizacji tego celu niezbędne jest wyrażenie zgody przez Ministerstwo Aktywów Państwowych na stworzenie na bazie Energa S.A. Krajowego Centrum Kompetencyjnego dla energetyki poprzez przeniesienie z PKN Orlen do Energii S.A. aktywów energetycznych i obrotu gazem, przy utrzymaniu jej statusu jako spółki publicznej notowanej na GPW
    > -kij ma zawsze dwa końce,to będzie majstersztyk,jak 4,65 mld okazjonalnego zysku zaksięgowanego przez Orlen na "okazyjnym"nabyciu akcji Energi,po przeniesieniu aktywów energetycznych i obrotu gazem z grupy Orlen do Energi w ramach rozliczen z Orlenem rozliczą ten zaksiegowany w Orlenie okazjonalny zysk na Enerdze

taka prawda
    tak nowoczesna jak Energa firma, siłą rzeczy musi kosztowac,konkurencja ze zdalnymi licznikami jest jeszcze "w lesie"

https://stooq.pl/n/?f=1637210
  • Re: Wrzesień mija, ja niczyja Autor: ~en22 [79.184.185.*]
    dlatego dzis dokupilem 2300 szt po 13,40
  • Re: Wrzesień mija, ja niczyja Autor: ~Daro [193.228.123.*]
    Brawo, są jescze ludzie z jajami
  • Re: Wrzesień mija, ja niczyja Autor: ~Leszczyk [91.94.125.*]
    Fundusze które dały ciała obajtkowi, zapraszają do gry na innych energetykach
  • Re: Wrzesień mija, ja niczyja Autor: ~Tt [31.183.147.*]
    Obiecali do końca września , więc zaraz wyszczał prawda :))))) ?
  • Re: Wrzesień mija, ja niczyja Autor: ~tor [31.61.178.*]
    Co masz wachania testosteronu-ciesz sie obecną cena ktora jest ok
  • Re: Wrzesień mija, ja niczyja Autor: ~Openerem [79.184.103.*]
    Ja bym wolał żeby cena na giełdzie była wyższa conajmniej w okolicach wk- wolałbym aby cena pokazywała przeszacowaniem niż tak jak jest teraz
  • Re: Wrzesień mija, ja niczyja Autor: ~Tt [31.183.147.*]
    Wszyscy się cieszmy, jest super, a nawet pilnie , szybko, jak najszybciej :)
[x]
ENERGA -0,41% 14,56 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.