• emisja L Autor: ~kolo [37.47.215.*]
    Emisja serii L się asymiluje i wchodzi na GPW .
    Pewnie wielu zastanawia się czy się bać ??

Więc podsumuję .
    Ilość 3,7 mln sztuk
    Koniec subskrypcji 5 czerwiec - tego dnia na gpw zamknięcie 1,05 zł
    Liczba akcjonariuszy którzy objęli -10 , w tym ( R Dziubłowski 1,1 mln sztuk , e Capital 1,65 mln sztuk )

5 czerwca inwestycja była dość ryzykowna więc to spekulanci nie są tylko osoby które ratowały spółkę , każdy z nas wtedy mógł do 1,10 zł kupić sobie worek akcji .
    Wspomniani wyżej nie będą sprzedawać a reszta?
    Myślę , że apetyty wzrosły bardzo i też będą trzymać , zresztą pewnie są powiązani z e capital - to jedna drużyna .

Więc , czy się bać podaży ???
    Moje zdanie - ABSOLUTNIE NIE .

Chętnie poznam inne spojrzenie , zapraszam do dyskusji.
  • Re: emisja L Autor: ~Hos [31.0.91.*]
    Mając takie akcje w tej cenie i teraz sprzedawać to tak jak nie wierzyć w interes spółki. Po drugie taka ilość mogła by obniżyć cenę akcji, po trzecie szybko znajdą się chętni na kupno. Reasumując jestem bardzo spokojny bo wszystko przed nami a taki pakiecik to marzenie każdego z nas w tej cenie.
  • Re: emisja L Autor: ~kolo [37.47.215.*]
    Ale jednak jakiś spadek mały może być spowodowany przez tych co myślą inaczej i chcących taniej odkupić . Tylko że taka zagrywka może się nie udać . I zostaną na peronie , może to i dobrze , niech zostaną .
    ECapital na takich tylko czrka
  • Re: emisja L Autor: ~Fg [77.252.47.*]
    Osoby które objęły wtedy 3.7 mln akcji posiadały już wcześniej pokaźne pakiety i posiadają je do teraz. Jeśli ktokolwiek z nich chciałby sypać w rynek przy tej cenie, to już by to zrobił.
    Nie oszukujmy się ci co obejmowali te akcje inwestowali miliony w ciemno i teraz gdy sytuacja robi się coraz bardziej klarowna to łudzmy się teraz będą w tej cenie obecnej sprzedawać złote akcje. Czas prezentów już się skończył.
  • Re: emisja L Autor: ~kolo [37.47.210.*]
    Podobnie uważam , ale nerwowo może jutro być . Nie dajcie się wyleszczyć .
    Gdyby jednak spadło to ja chce dokupić ale nie ukrywam że gdzieś na minus 9 % .
    Zobaczymy , może się uda .
  • Re: emisja L Autor: ~Wrocek [89.64.11.*]
    przeciez tutaj podaz jest spora i bez tego
    To prawda ale wyżej 4 zł , a ja bym chętnie kupił po 3,7. Ostatnie zakupy mam po 3,6 więc jakoś przywykłem kupować niżej 4 .
    Jak zwykle ulica będzie sprzedawać a ci co objęli akcje będą skupować, leszcze tak mają. Taka natura ulicy, ale nic złego się nie stanie będzie okazja coś taniej złapać do portfela a teraz to niebywała okazja.
  • Re: emisja L Autor: ~NANO [78.9.114.*]
    Będzie taniej bo będzie przerzut z wora do wora a ten kto wystawi swoje akcje ten je straci
    Jeśli jest okazja straszenia na GPW i sprzyjać będą ku temu w poniedziałek czy inny dzień warunki to sztuczny spadek
    będzie . Pytanie ile i jak szybko się zakończy ?
  • Re: emisja L Autor: ~Wrocek [89.64.11.*]
    a kto ma zbieraz jak juz mu wyemituja akcje po nie wiecej niz 3,5 wiec z rynku po co zbierac
    No i nie spadło na 3,7 a chciałem kupić , może jutro .
    Nie spadnie to też dobrze w sumie .
  • Re: emisja L Autor: the_bob [37.8.195.*]
    Ale zawsze można odkupić więcej. Słabo idzie temu Pozytywnemu jakby bardziej się postarał to może i kogoś by przekonał do sprzedania. Facet jest cienki, a szkoda bo dobrze sie zapowiadał.
    Ciekawe że już skończyły się frazy - powrót do bazy - czyli do 1,05 .
    Już nawet najwięksi pesymiści i wieszczący katastrofę w to nie wierzą.
  • Re: emisja L Autor: the_bob [91.233.25.*]
    Nowa baza jest na 3,5 i tam możemy się jedynie wybrać przy jakiejś większej fali paniki na globalnych rynkach.
    Na szczęście spadek PMI , inflacja , wojna państwa położonego w Palestynie , kolejny cykl w złocie, itp nie odbijają się znacząco na akcjach NNG.
    Trzeba pamiętać, że jak jest odpływ kapitału z GPW to dosięga to wszystkich.
  • Re: emisja L Autor: ~Baptiste [89.64.94.*]
    pamiętać należy, że wszelkie biotechy / medtechy z szansą na komercjalizację uwielbiają niższe stopy, bo w bigfrarma rozwiązuje się worek z pieniędzmi na mergers & aquisitions i inne formy inwestycji.
    Na razie nie widać jakiegoś sypania. Przynajmniej na otwarciu nie widać jakiejś paniki chyba najwięksi inwestorzy nie uwierzyli Pozytywnemu.
    A może czekają na niego aby ich prowadził i wskazał po ile mają sprzedawać.
  • Re: emisja L Autor: ~Baptiste [89.64.94.*]
    pojedyńcze sesje totalnie bez znaczenia. 3,5 PLN powinno działać jako wsparcie. Konec września tuż tuż, pytanie czy się wyrobią. Póki co "dowożą".
    Zostało ledwo kilka sesji. Komunikat mam nadzieję gdzieś na początku października opublikują.
    Na razie pozbywamy się ludzi którzy myślą, że kurs zostanie zdołowany bo Michał będzie bez ceregieli wywalał 3 miliony akcji.
    A potem kupował po 3,5.
[x]
NANOGROUP 0,22% 2,31 2026-05-29 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.