Każdy patrzy, ale każdy widzi co innego Np. taki C/Z TEXT-u niższy niż C/Z samej GPW SA, która tylko zarządza giełdą. C/Z o połowę niższy od CIG SA, który nie zrobił jeszcze dobrej gry. C/Z dwa razy niższy od DADELO czyli od jakiejś padliny od rowerów. 2,5 raza niższy od AGORY, która de facto prowadzi gazetę, której nikt nie chce czytać. 5 razy niższy od BIOPLANET czyli od spółeczki, która sprzedaje orzeszki. 7 razy niższy od EUROCASH czyli nieudanego konceptu spożywczego, który nie wytrzymuje konkurencji LIdla i Biedry. 10 razy niższy od GRODNA czyli dużej hurtowni elektro. 14 razy niższy od ENERGI czyli spółki, której kotwicą są ETSy czyli podatek od czystego powietrza.
warto dodac C/Z przy dolarze po 2złote = 20 wydaje mi sie ze spora czesc leszczyny liczy na dolara po 2 zlote wiec warto rowniez to zaczac forwardowo wyliczac bo oni mysla ze wtedy to spadnie na np 10 czy 20 zlotych xD no nie przy obecnej wycenie uwzgledniając już DOLARA PO 2 ZŁOTE (co jest moim zdaniem nie realne) C/Z=20. dziekuje za uwage a historycznie sredni c/z dla tej spolki to 21
osobiscie uwazam ze zblizamy sie do konca korekty ostatnia taka duza korekta jaka mielismy na walorze (w latach 2017-2018) trwala od szczytu do dolka 15 miesiecy obecnie mamy 12 miesiecy korekte wiec w teorii jakby mialo byc podobne rozegranie podobna geometria to jeszcze 3 miesiace spadkow i dolek na poziomie ok. 62 PLN to tyle wychodzi z geometrii poprzedniego spadku bo mnie pytal jakis wielce oswiecony madrala skad mi tyle wychodzi raz ze wsparcie kolejne jest na takim poziomie dwa ze z geometrii tyle wychodzi jak se leszczu odmierzysz spadek % z lat 2017-18. Czy tyle faktycznie bedzie ? Nie wiem tego wydaje mi sie to skrajnie niski poziom patrzac fundamentalnie dlatego skupuje juz teraz obecnie srednia 79,84 PLN natomiast jak poleci na 62 PLN z czym sie licze doladuje wtedy za wszystko co mam i woz albo przewoz....narazie zagrozen w raportach nie widac zadnych biznes rosnie o 12% r/r w dolarze tempo tak naprawde takiego autopartnera o ktorym wszyscy sie rozplywaja jaka niby super spolka a to jak ma taka sama dynamike to jest beee niby...no czas pokaze pozatym uwazam ze dynamika w dolarze w kolejnym roku podkreci po 16-17%
mi dokladnie wychodzi 62.8 PLN tyle z % spadku geometrycznego mi wychodzi a na 62 jest wsparcie przy okazji wiec akurat pasuje jak ulal...ale ciezko wierzyc w taki poziom bo to strasznie tanio....ale patrzac na sentyment...kto wie....zobaczymy czy KPI-e nie pokrzyzuja czasem tego scenariusza ;) napewno logika zakladajaca dalszy mocny spadek dolara wspiera ten scenariusz...
Dziwne bo jak dolar był po 5 zł to pisaliscie że dolar leci na 50 zł a jak dolar spadł na 3.8 to te same osoby piszą że lecimy na groszufki. Ciongle zmieniacie zdanie w zależności czy rośnie czy spada...