• Nie mają szans na przekroczyć 95% Autor: ~Znajomy_królika [217.96.199.*]
    I żadnego przymusowego wykupu nie będzie, można być spokojnym. Dwóch panów: boss i Hoffman mają ponad 2%, a do tego dochodzi liczna drobnica. Wiec wyciskania nie bedzie to po pierwsze, po drugie lentex jest minus 66% na tle rynku w ciągu 2 lat i nikt prywatny poniżej 15 zł nie sprzeda, tym bardziej ze stratą, bo jak pamiętam mają średnią zakupu ok. 9 zł. Tylko fundusze sprzedają ze stratą, bo to nie ich kasa.
  • Re: Nie mają szans na przekroczyć 95% Autor: ~Bambolero [31.182.217.*]
    Z procentami jest tak że wystarczy umorzyć akcje własne a jest taki oblig w czasie i od razu zmieniają się proporcje. Ja myślę że ktoś to już u nich nieźle przeliczył. Obym się mylił
  • Re: Nie mają szans na przekroczyć 95% Autor: ~Hans [37.47.208.*]
    Sam Lentex ma 12% swoich…. Więc wielkości u dużych zmienia się gdyż akcje zostaną umorzone. Wiadomo jest wiele niewiadomych.
    1. Czy Gerega gra z Sobikiem czy raczej jest kosa?
    2. Czy umorzą akcje (skup byle celem umorzenia lub odsprzedaży)
    3 tu pojawia się pytanie czy może mają jakiegoś inwestora co łyknie Lentex? (Patrz na Novite znaleźli)
    4. Czy wyczyszczą spółkę z Gamratu (inwestor na pakiet akcji Gamratu- już długo się mówi o sprzedaży )
    5. Czy i po ile i na ile szt będzie nowy skup
    6. Co z nową linią do produkcji wisk…. czekają na co? ( na dotacje ? Na dyrektywy UE? )
    7. Co z zatrzymanymi zyskami?
  • Re: Nie mają szans na przekroczyć 95% Autor: ~Avox [95.160.157.*]
    Ciekawe czy skup 6% akcji bez udziału głównych udziałowców przełożyłby się na spadek freeflow poniżej 95%
  • Re: Nie mają szans na przekroczyć 95% Autor: ~Znajomy_królika [217.96.199.*]
    Ciekawe zagranie, wystarczy skupić 6% tj 2,1 mln akcji po 12,5 zł i wydać na to 26 mln zł, ktore Lentex ma w kasie i drobnica w polowie wykupiona, przy założeniu że duzi nìe brali by udziału i mogli by się dogadując zrobić wykup. A tak dla info to NN nie ma już w akcjonariacie. 1,9 mln szt co poszło to oni.
  • Re: Nie mają szans na przekroczyć 95% Autor: ~Mikus [80.238.125.*]
    Myślę że duzi nie maja interesu w tym być ściągać lentex z giełdy... będą robić te skupy co roku aż za trochę czasu osiągną swoje... moim zdaniem coś brakuje z tych 1.9 mln akcji... bo plasbox poinformował sobik też ale akcji było więcej... ktora się przemieniła.... nie wierzę że aż tyle wziela ulica...
  • Re: Nie mają szans na przekroczyć 95% Autor: ~Hans [89.64.20.*]
    Wziął Sobik…. Rozwiń myśl czemu nie mają interesu? PlastBox ściągnęli …. i myślę że największy interes mieli Pawła i Gerega a i to nie wiadomo kto stoi za tymi podmiotami z Cypru. Nie masz gwarancji że Sobik i Moska nie są właścicielami…..
[x]
LENTEX 1,43% 7,08 2026-05-27 15:56:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.