I żadnego przymusowego wykupu nie będzie, można być spokojnym. Dwóch panów: boss i Hoffman mają ponad 2%, a do tego dochodzi liczna drobnica. Wiec wyciskania nie bedzie to po pierwsze, po drugie lentex jest minus 66% na tle rynku w ciągu 2 lat i nikt prywatny poniżej 15 zł nie sprzeda, tym bardziej ze stratą, bo jak pamiętam mają średnią zakupu ok. 9 zł. Tylko fundusze sprzedają ze stratą, bo to nie ich kasa.
Z procentami jest tak że wystarczy umorzyć akcje własne a jest taki oblig w czasie i od razu zmieniają się proporcje. Ja myślę że ktoś to już u nich nieźle przeliczył. Obym się mylił
Sam Lentex ma 12% swoich…. Więc wielkości u dużych zmienia się gdyż akcje zostaną umorzone. Wiadomo jest wiele niewiadomych.
1. Czy Gerega gra z Sobikiem czy raczej jest kosa?
2. Czy umorzą akcje (skup byle celem umorzenia lub odsprzedaży)
3 tu pojawia się pytanie czy może mają jakiegoś inwestora co łyknie Lentex? (Patrz na Novite znaleźli)
4. Czy wyczyszczą spółkę z Gamratu (inwestor na pakiet akcji Gamratu- już długo się mówi o sprzedaży )
5. Czy i po ile i na ile szt będzie nowy skup
6. Co z nową linią do produkcji wisk…. czekają na co? ( na dotacje ? Na dyrektywy UE? )
7. Co z zatrzymanymi zyskami?
Ciekawe zagranie, wystarczy skupić 6% tj 2,1 mln akcji po 12,5 zł i wydać na to 26 mln zł, ktore Lentex ma w kasie i drobnica w polowie wykupiona, przy założeniu że duzi nìe brali by udziału i mogli by się dogadując zrobić wykup. A tak dla info to NN nie ma już w akcjonariacie. 1,9 mln szt co poszło to oni.
Myślę że duzi nie maja interesu w tym być ściągać lentex z giełdy... będą robić te skupy co roku aż za trochę czasu osiągną swoje... moim zdaniem coś brakuje z tych 1.9 mln akcji... bo plasbox poinformował sobik też ale akcji było więcej... ktora się przemieniła.... nie wierzę że aż tyle wziela ulica...
Wziął Sobik…. Rozwiń myśl czemu nie mają interesu? PlastBox ściągnęli …. i myślę że największy interes mieli Pawła i Gerega a i to nie wiadomo kto stoi za tymi podmiotami z Cypru. Nie masz gwarancji że Sobik i Moska nie są właścicielami…..