Witam. Proszę o informację jeśli to możliwe skąd wziąć program za pomocą którego można by wystawiać rachunki zwykłe. Świadczę usługi i rozliczam się z fiskusem ryczałtem(nie płacę Vatu), i przydałby się program jakiś najlepiej za darmo lub za niewielką opłatą.
Bardzo dobrym programem do wystawiania faktur jest http://faktury.iwystaw.pl
Przez pierwsze 45 dni dostępny za darmo, a później za około 5 złotych miesięcznie, więc jest to symboliczna opłata, a narzędzie bardzo dobre i wydaje mi się, że powinieneś być w niego w pełni zadowolony.
Pozdrawiam i daj znać, z jakiego programu korzystasz ;)
Z systemu szybkafaktura.pl można korzystać z każdego miejsca na świecie bez ryzyka ze utracimy dane.Pomaga w samodzielnym prowadzeniu firmy. Pierwsze 3 miesiące są gratis.Warto zajżeć na tą stronkę i zapoznać się z nią bliżej. Życzę powodzenia
Dnia 2006-07-15 o godz. 23:30 ~Tomekx napisał(a):
> Witam. Proszę o informację jeśli to możliwe skąd wziąć
> program za pomocą którego można by wystawiać rachunki
> zwykłe. Świadczę usługi i rozliczam się z fiskusem
> ryczałtem(nie płacę Vatu), i przydałby się program jakiś
> najlepiej za darmo lub za niewielką opłatą.
Tani bo tylko 24zł na rok i bez limitów jest www.faktura24h.pl. Możesz wystawiać rachunki. Łatwy i przyjazny w obsłudze. Ma więcej rodzajów dokumentów, więc polecam. No i 60 dni darmowych testów, więc nic nie ryzykujesz.
Polecam portal invoicer.biz - praca on-line przez przeglądarkę, zero opłat, można wystawiać rachunki, jest baza kontrahentów i towarów. Prócz tego wiele dodatkowych opcji m.in. fakturowanie, księga przychodów i rozchodów, wystawianie deklaracji, rejestrowanie wpłat, zaliczek i niezapłaconych. Więcej info na invoicer.pl
ja korzystam z programu Rachunek - Pakiet Przedsiębiorcy - świetny, niedrogi program, intuicyjny, na pewno każdy sobie z nim poradzi. Zawsze zgodny z przepisami, a nowe opcje dostosowywane do użytkowników czesto wypuszczona - program na 5 + :)) polecam!
Wersje demo mozna pobrac stad:
ja korzystam z programu Pakiet Przedsiębiorcy - Rachunek - prosty, w pełni funkcjonalny program - mogę tez w nim wystawiać faktury zw. Aby usprawnić sobie pracę, zsynchronizowałem go z programem Ryczałt - super sprawa, rachunki, które wystawiam automatycznie pojawiają sie w programie księgowym, nic nie musze dwa razy klepac :))) wersje demo mozna pobrac stad:
W exelu jest zakładka arkusze kalkulacyjne, w których można zaprogramować faktury VAT.
Znam firmy na ryczałcie, które korzystaja z tego i uważają, że spełnia to ich oczekiwania.
Witam,
Również szukam programu za free dla ryczałtowca bez VAT-u. Proszę o informację, jeśli jest coś więcej niż Exel i arkusze kalkulacyjne. Znalazłam program, ale coś mi sie wygaje, że jest on na okres próbny, a potem chcą kasę. www.systemxl.com tel: 602 312 711
Do wystawiania rachunków polecam program RACHUNEK z serii Pakiet Przedsiębiorcy. Mają też program do ryczałtu w pełni zintegrowany z innymi produktami (w tym programami do fakturowania). Można je pobrać tu: