• kasa fiskalna Autor: ~jjulita [83.21.21.*]
    Dzień dobry,mój mąż prowadzi sklep warzywno -spożywczy, działalność gospodarczą rozpoczął w 2004/listopad w tym też roku nie osiągnął obrotu 20,000 ,w 2005 r obrót nie przekroczył 40,000 tys zł .Mąż jest ryczałtowcem, kasy fiskalnej jeszcze nie zakupił, prosze mi powiedzieć kiedy lub po przekroczeniu jakiej kwoty musi ją zakupić ,ponieważ dokładnie nie wiem jaka to ma być kwota 20,000 czy 40,000 tys zł.Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie,wiem że pytanie jest może banalne ale dociera do nas tyle sprzecznych informacji ,że już zgupieliśmy. Z góry dziękuje za odpowiedz.Pozdrawiam
  • Re: kasa fiskalna Autor: ~kasia [195.216.250.*]
    zakup odpowiedniej kasy fiskalnej to istotna sprawa, najlepiej kupić ją w salonie, który głównie się w ty trudni -osobiście mogę polecić profesjonalną sieć sprzedaży http://centrumkasiarzy.pl - jestem w pełni usatysfakcjonowana z zakupu oraz wdzięczna za fachową poradę
  • Re: kasa fiskalna Autor: ~Mscislaw [195.13.39.*]
    Z tego co sie orientuje to jezeli zakładał działalność w 2004 to obowiązuje go prog 40tys.
  • Re: kasa fiskalna Autor: ~whaza [83.3.129.*]
    dzień dobry, mój brat w tym roku rozpoczyna działalność - handel mięsem, jest w tej chwili na ryczałcie , czy ktoś z Państwa oreintuje się od jakiej kwoty obrotu zobowiazany będzie wprowadzić kasę fiskalną?
    Z góry dziękuję za informację.