Działalność transportowa na lata 2004-2006 była wykluczona z wszelkich dofinansowań. Na lata 2007-2013 przewidziano jednak dotacje dla firm transportowych. Aby zyskać więcej informacji proponuje zapoznać się z specjalnym raportem na ten temat http://www.bierzdotacje.pl/dotacje-unijne/raport-specjalny-dotacje-unijne-na-transport/
Dzień dobry
Mam pytanie związane z dotacja unii
Mam zamiar rozpocząć działalność gospodarcza działalność gospodarcza która mam zamiar rozpocząć będzie związana z handlem detalicznym czyli ma być to sklep z artykułami dla dzieci (wózki,łóżeczka,ubrania itp.) I chciałabym się dowiedzieć czy mogę się starać o dotacje jak tak to gdzie dokładnie mam się skierować jakie trzeba spędzić wymogi jakie dokumenty I jak to dokładnie wygląda .
Tak możesz się starać o dotacje. W tej chwili są tylko dotacje z Urzędu Pracy (trochę ponad 13 tyś zł), niedługo także będą dostępne dotacje z Unii Europejskiej. Sam proces pozyskania dotacji unijnych trwa dość długo, zazwyczaj krócej jest w przypadku dotacji z UP, ale to też nie jest regułą. Wejdź sobie jeszcze na www.bierzdotacje.pl Znajdziesz tam jeszcze dodatkowe informacje w kontekście dotacji unijnych.
Kontakt za mną:
doradca@mikrokonsulting.pl
Tel. 502-627-625
P.S. Chętnie pomogę przy pisaniu biznes planu, wniosku itp. Zainteresowanych proszę o kontakt
Witam mam takie małe pytanko czy firma związana z rozrywka, motoryzacja lub sportem może liczyć na jakieś dofinansowanie z UE. Chciałbym wybudować w Polsce 1 profesjonalny tor wyścigowy na 1/4 mili (drag), i sie zastanawiam czy unia dała by jakieś pieniądze na tego typu działalność
Mój pomysł na rozpoczęcie działalności gospodarczej po raz pierwszy znacznie różni się od pomysłów które czytam na forum. Chciałabym świadczyć usługi polegające na dekorowaniu sal na wesela, kościołów i samochodów. Lecz niewiem czy przy takiego typu usługi mogę liczyć na dofinansowanie...
Dzieńdobry Mam zamiar otworzyć działalność gospodarcza a konkretnie lokal gastronomiczny.Pracuje i chciałbym się dowiedzieć czy moge dostać jakoś dotacje z Uni na rozpoczecie mojej działalnośći Za odpowiedz z góry dziekuje
---------------------------------
> Dzieńdobry Mam zamiar otworzyć działalność
> gospodarcza a konkretnie lokal
> gastronomiczny.Pracuje i chciałbym się dowiedzieć
> czy moge dostać jakoś dotacje z Uni na rozpoczecie
> mojej działalnośći Za odpowiedz z góry dziekuje
Witam!
Chciałabym otworzyć salon masażu leczniczego - jako dodatkowe zajęcie (pracuję już i nie chcę rezygnowac z mojej obecnej pracy).
Posiadam lokal, jestem dyplomowana masażystką.
Czy moge starać się o dofinansowanie z Unii? Z UP chyba odpada, gdyż nie jestem bezrobotna.
mam zapytanie dotyczące uzyskania dotacji na budowę kliniki okulistycznej, czy jest to mozliwe? Jest to forma świadczenia usług medycznych. Nie znalazłam takiej formy dzialalności usługowej w programie. Bardzo mi zależy na szybkiej odpowiedzi. Dziękuje.
Danuta Romaniuk
Witam chciałbym sie dowiedziec czy moge sie starac o dotacie z Unii na wyposazenie salonu fryzjerskiego lub nisko oprocentowany kredyt.Chciałam się dowiedzieć czy przysługują dotacje dla już istniejącego salonu fryzjierskiego? Jeżeli tak to gdzie i jak mogę je zdobyć?
będę wdzięczna za jakąś podpowiedź w tej sprawie.
Lub o jakieś namiary gdzie mogę uzyskać takie informacje.
dodam tylko że chodzi o okolice Piły. Jestem tu nowa i nie bardzo wiem gdzie mozna sukać takiej pomocy. Z gory wam dziekuje za odpowiedz.
Jestem studentką studiów dziennych. mam szansę na dofinansowanie albo pożyczkę na założenie własnej działalności gospodarczej? NA razie nie mam dochodu. Mieszkam w województwie podkarpackim i potrzebuje około 15 tysięcy albo mniej, ważne żeby coś dostać i ruszyć. Dotacje z urzędu pracy odpadają bo nie mogę się tam zarejestrować jako studentka dziennych.