• Dotacja na nową działalnośc Autor: ~tazon [83.4.140.*]
    Witam,
    Czy zakladajac firme transportowa mozna starac sie o dotacjie z UE??
  • Re: Dotacja na nową działalnośc Autor: ~doradca [83.7.146.*]
    Działalność transportowa na lata 2004-2006 była wykluczona z wszelkich dofinansowań. Na lata 2007-2013 przewidziano jednak dotacje dla firm transportowych. Aby zyskać więcej informacji proponuje zapoznać się z specjalnym raportem na ten temat http://www.bierzdotacje.pl/dotacje-unijne/raport-specjalny-dotacje-unijne-na-transport/
  • Re: Dotacja na nową działalnośc Autor: ~bogna* [88.156.234.*]
    Dzień dobry
    Mam pytanie związane z dotacja unii
    Mam zamiar rozpocząć działalność gospodarcza działalność gospodarcza która mam zamiar rozpocząć będzie związana z handlem detalicznym czyli ma być to sklep z artykułami dla dzieci (wózki,łóżeczka,ubrania itp.) I chciałabym się dowiedzieć czy mogę się starać o dotacje jak tak to gdzie dokładnie mam się skierować jakie trzeba spędzić wymogi jakie dokumenty I jak to dokładnie wygląda .
  • Re: Dotacja na nową działalnośc Autor: ~doradca [83.7.128.*]
    Tak możesz się starać o dotacje. W tej chwili są tylko dotacje z Urzędu Pracy (trochę ponad 13 tyś zł), niedługo także będą dostępne dotacje z Unii Europejskiej. Sam proces pozyskania dotacji unijnych trwa dość długo, zazwyczaj krócej jest w przypadku dotacji z UP, ale to też nie jest regułą. Wejdź sobie jeszcze na www.bierzdotacje.pl Znajdziesz tam jeszcze dodatkowe informacje w kontekście dotacji unijnych.

Kontakt za mną:
    doradca@mikrokonsulting.pl
    Tel. 502-627-625

P.S. Chętnie pomogę przy pisaniu biznes planu, wniosku itp. Zainteresowanych proszę o kontakt
  • Re: Dotacja na nową działalnośc Autor: ~LOGAN [83.25.217.*]
    Witam mam takie małe pytanko czy firma związana z rozrywka, motoryzacja lub sportem może liczyć na jakieś dofinansowanie z UE. Chciałbym wybudować w Polsce 1 profesjonalny tor wyścigowy na 1/4 mili (drag), i sie zastanawiam czy unia dała by jakieś pieniądze na tego typu działalność

z góry dzięki (^^)
  • Re: Dotacja na nową działalnośc Autor: ~asija [83.3.242.*]
    Mój pomysł na rozpoczęcie działalności gospodarczej po raz pierwszy znacznie różni się od pomysłów które czytam na forum. Chciałabym świadczyć usługi polegające na dekorowaniu sal na wesela, kościołów i samochodów. Lecz niewiem czy przy takiego typu usługi mogę liczyć na dofinansowanie...
  • Re: Dotacja na nową działalnośc Autor: ~Tomasz-bb [62.29.134.*]
    Dzieńdobry Mam zamiar otworzyć działalność gospodarcza a konkretnie lokal gastronomiczny.Pracuje i chciałbym się dowiedzieć czy moge dostać jakoś dotacje z Uni na rozpoczecie mojej działalnośći Za odpowiedz z góry dziekuje
  • Dotacja na nową działalnośc Autor: ~adiamaru [77.46.7.*]
    ---------------------------------
    > Dzieńdobry Mam zamiar otworzyć działalność
    > gospodarcza a konkretnie lokal
    > gastronomiczny.Pracuje i chciałbym się dowiedzieć
    > czy moge dostać jakoś dotacje z Uni na rozpoczecie
    > mojej działalnośći Za odpowiedz z góry dziekuje
  • Re: Dotacja na nową działalnośc Autor: ~Evunia [83.12.248.*]
    Witam!
    Chciałabym otworzyć salon masażu leczniczego - jako dodatkowe zajęcie (pracuję już i nie chcę rezygnowac z mojej obecnej pracy).
    Posiadam lokal, jestem dyplomowana masażystką.
    Czy moge starać się o dofinansowanie z Unii? Z UP chyba odpada, gdyż nie jestem bezrobotna.
  • Re: Dotacja na nową działalnośc Autor: ~Dan-Rom [62.233.140.*]
    mam zapytanie dotyczące uzyskania dotacji na budowę kliniki okulistycznej, czy jest to mozliwe? Jest to forma świadczenia usług medycznych. Nie znalazłam takiej formy dzialalności usługowej w programie. Bardzo mi zależy na szybkiej odpowiedzi. Dziękuje.
    Danuta Romaniuk
  • Re: Dotacja na nową działalnośc Autor: ~kasiulka_001 [79.184.193.*]
    Witam chciałbym sie dowiedziec czy moge sie starac o dotacie z Unii na wyposazenie salonu fryzjerskiego lub nisko oprocentowany kredyt.Chciałam się dowiedzieć czy przysługują dotacje dla już istniejącego salonu fryzjierskiego? Jeżeli tak to gdzie i jak mogę je zdobyć?
    będę wdzięczna za jakąś podpowiedź w tej sprawie.
    Lub o jakieś namiary gdzie mogę uzyskać takie informacje.
    dodam tylko że chodzi o okolice Piły. Jestem tu nowa i nie bardzo wiem gdzie mozna sukać takiej pomocy. Z gory wam dziekuje za odpowiedz.
  • Re: Dotacja na nową działalnośc Autor: ~ppaauullaa3 [195.238.169.*]
    Jestem studentką studiów dziennych. mam szansę na dofinansowanie albo pożyczkę na założenie własnej działalności gospodarczej? NA razie nie mam dochodu. Mieszkam w województwie podkarpackim i potrzebuje około 15 tysięcy albo mniej, ważne żeby coś dostać i ruszyć. Dotacje z urzędu pracy odpadają bo nie mogę się tam zarejestrować jako studentka dziennych.
  • Re: Dotacja na nową działalnośc Autor: ~jaco2346 [87.207.246.*]
    rozpoczynam działalność- usługi m.in spawalnicze.Jak uzyskać pomoc ue
  • Re: Dotacja na nową działalnośc Autor: ~sylwia wicha [83.7.69.*]
    dotacje na nowo dzialalnosc