chciałaby założyć gospodarstwo agroturystyczne.mam dom w pięknej okolicy na mazurach niestety wymaga on remontu i w związku z tym potrzebuje dofinansowania z unii ale kompletnie nie wiem jak mam się za to zabrać.proszę o pomoc
chce założyc gospodarstwo agroturystyczne,mam dom w górach świętokrzyskich,ale wymaga remontu w związku z tym potrzebuje dofinansowania z unii ale kompletnie nie wiem jak mam się do tego zabrac.proszę o odpowiedz
Witam,
Jesli jest Pani rolnikiem moze Pani skorzystać Programu Rozowju Obszarów Wiejskich. Jesli nie kwalifikuje się Pani do wsparcia dla rolników, to możliwe, że znajdzie się dofinansowanie z Regionalnego Programu Operacyjego województwa świętokrzyskiego. Jesli nie posiada Pani jeszcze działalności warto sprobować ubiegać się o środki na rozpoczęcie działalności z Powiatowego Urzędu Pracy (max. dofinansowanie 13200,00 PLN) - wymaga zarejestrowania się jako bezrobotna, a następnie skorzystać ze środków unijnych na inwestycje w działalność (konkretnie już an remont). Środki unijne będą dostepne pod koniec tego roku lub dopiero w 2008r. Jesli jest Pani zainteresowana pomocą w zakresie pozyskania dotacji zapraszam na strone www.opendk.pl
Chciałabym założyć gospodarstwo agroturystyczne (woj. lubelskie). Posiadam kawałek przepięknej ziemi, troszkę zwierzątek. Rolnikiem nie jestem (mój mąż tak). Od czego zacząć???? Proszę o pomoc