• Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~Nowa7 [83.14.79.*]
    Czy mogę dostać dotacje z unii europejskiej, jeżeli planuje otworzyc własny sklepik?Jak zacząć takie starania?
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~doradca [83.29.133.*]
    Witam

Udzieliła pani za mało informacji aby ktoś mógł pani pomóc udzielając odpowiedzi na to pytanie. Proszę napisać coś więcej odnośnie tego przedsięwziecia oraz potrzeb inwestycyjnych tego projektu.

Kontakt za mną:
    gg: 5079402
    e-mail: doradca@wp.pl
    Tel. 502-627-625
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~Leszek [89.78.95.*]
    A dlaczego chce Pani wykupić licencję?
    Czy nie lepiej otworzyć własne biuro matrymonialne i działać pod własnym szyldem (nazwą)?
    Proszę zwrócić uwagę na to, iż finansowo wyjdzie to o wiele taniej a i Pani nie będzie uzależniona od firmy matki, ponieważ jeśli wykupi Pani licencje już działającego biura matrymonialnego to będzie to biuro bliźniacze zapewne dające Pani mniejsze korzyści rozwojowe gdzie nie będzie Pani mieć możliwości otwarcia np. drugiego oddziału w innym mieście, ponieważ ta decyzja będzie należała do firmy matczynej, która sama decyduje, w jakim kolejnym mieście dane biuro powstanie.
    A otwierając swoje własne biuro matrymonialne i pod swoją nazwą to Pani będzie dyktować warunki.
    Proszę się jeszcze nad tym zastanowić.
    Ja sam myślę o otwarciu własnego biura matrymonialnego i wcale nie zamierzam wykupywać licencji, aby działać pod szyldem nazwy istniejącego lub istniejącej sieci biur matrymonialnych.
    Oczywiście doskonale zdaję sobie sprawę z tego, iż działając na zasadzie otwarcia biura matrymonialnego pod własnym szyldem będzie oznaczać znajdywanie klientów od zera bez żadnej bazy danych, lecz przynajmniej nie będę od nikogo zależny.
    Pozdrawiam.
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~kamila [80.55.243.*]
    Witam, Planuje wykup licencji i otwarcie biura matrymonialnego. Czy na tego rodzaju dzialalnosc przewidziane sa jakies dotacje? Mysle o wynajeciu i wyposażeniu biura oraz wykupie licencji na jego prowadzenie.
    Byłabym wdzieczna za wszelkie informacje.Pozdrawiam :-)
    Kamila
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~marecki [83.31.150.*]
    chce rozbudowac bar ktory prowadze 10 lat i przeksztalcic go na resteuracje czy moge ubiegac sie o dotacje finansowe z UE?
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~Maria [83.28.227.*]
    Prowadzimy bar,który nie przynosi już dochodów/brak pełnej kuchni,słabe wyposażenie/.Chcielibyśmy go rozbudować.Czy możemy dostać dotacje nie mając własnych pieniędzy?Bardzo proszę o doradę.
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~Maria [83.28.227.*]
    Prowadzimy bar,który nie przynosi już dochodów/brak pełnej kuchni,słabe wyposażenie/.Chcielibyśmy go rozbudować.Czy możemy dostać dotacje nie mając własnych pieniędzy?Bardzo proszę o doradę.
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~agnes240@autograf.pl [83.29.37.*]
    czy osoba pracujaca moze dostac dotacje z uni na zalozenie firmy?
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~MW [87.105.58.*]
    Czy osoby obecnie pracujące również mogą starać się o otrzymanie dotacji z Unii???
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~anekos [195.69.80.*]
    czy w przypadku zakładania działalnosci mozna otrzymać dotacje i z unii europejskiej i z Urzędu Pracy? czy tylko z jednej ww. instytucji?jak to w końcu jest
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~aw [217.116.100.*]
    Czy jak bede miala swoja dzialalnosc gospodarcza czy moge starac sie o dotacje z Unii? Czy koniecznie musze byc osoba bezrobotna ?
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~akanieszka [81.219.141.*]
    Czy mogę dostać dotację z Unii Europejskiej,na kompleksowe wyposazenie salonu kosmetycznego?
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~zumauto-handel [217.116.100.*]
    Witam. prowadzę warsztat samochodowy i auto-handel.Muszę zainwestować w remont budynku i jego wyposażenie. Czy mogę dostać jakąś dotację i z kąd?
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~bierzdotacje.pl [81.190.141.*]
    Do Akanieszki:

Jeśli chcesz otworzyć salon kosmetyczny to obecnie pozostają Ci dotacje z Urzędu Pracy, choć w niektórych miastach można jeszcze liczyć na dotacje unijne w ramach programu 2.5.
  • Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~liwia27 [83.18.209.*]
    Witam, planuje otworzyćprywatny żłobek czy na ten cel są dotacje z UE?W jakiej kolejności rozpiocząć działania i wszelkie formalności?
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~michał 1 1/2 [83.9.137.*]
    Witam
    prowadze działalność gop. (pranie, czyszczenie dywanów, tapicerek...)w tym miesiącu minał rok jak istnieje na rynku, jest to moja pierwsza działalność. Chce zainwestować i rozsze. zakres swoich usług, ale mam braki jak i personalne tak i finansowe. Nawet sam prowadze księgi. Szukam jakiegoś dofinansowania lub pożyczki z EU. Mam dobry biznesplan.
    Liczę na pomoc, dziękuje.(Bochnia, malopolska)
    Pozdrawiam.
  • dotacja Autor: ~30051969 [83.20.1.*]
    Mąż jest zawodowym kierowcą chciałby założyć własną działalość gospodarczą dokładnie transport międzynarodowy,ale niema środków na zakup zestawu ciężarowego tj.ciagnik siodłowy i naczepa czy jest jakaś możliwość dofinansowania jest jeszcze młody tj.34 lata przypuszczam że na lising ani kredyt niema szans hipoteka niewchodzi w rachube czy w ogóle jest jakaś szansa bo firma o tym profilu może przynieść dobre dochody mimo spłacanych rat lisingowych .Z góry dziękuję za odpowiedż.
  • Re: dotacja na założenie firmy dla zatrudnionych na umowe o prace Autor: ~sigi5 [212.160.162.*]
    30051969 Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > Mąż jest zawodowym kierowcą chciałby założyć
    > własną działalość gospodarczą dokładnie transport
    > międzynarodowy,ale niema środków na zakup zestawu
    > ciężarowego tj.ciagnik siodłowy i naczepa czy jest
    > jakaś możliwość dofinansowania jest jeszcze młody
    > tj.34 lata przypuszczam że na lising ani kredyt
    > niema szans hipoteka niewchodzi w rachube czy w
    > ogóle jest jakaś szansa bo firma o tym profilu
    > może przynieść dobre dochody mimo spłacanych rat
    > lisingowych .Z góry dziękuję za odpowiedż.
  • Re: dotacja na założenie firmy dla zatrudnionych na umowe o prace Autor: ~raffał [83.12.23.*]
    Chciałby założyć małą własną, pierwszą firmę wulkanizacyjną. Jestem studentem zaocznym oraz osobą pracującą w tym momencie. Czy mogę starać się o jakiekolwiek pieniądze?
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~doradca [83.7.158.*]
    Do 30051969

Niestety nie. Branża transportowa jest całkowicie wykluczona z wszelkich dofinansować z unii Europejskiej. Chyba, że inwestycje dokonasz w innej branży, niż transportowa, to wtedy możesz sie ubiegać o dotacje unijne. Wejdź sobie jeszcze na www.bierzdotacje.pl i poczytaj.

Kontakt za mną:
    gg: 5079402
    doradca@mikrokonsulting.pl
    Tel. 502-627-625
    BierzDotacje.pl

P.S. Chętnie pomogę przy pisaniu biznes planu, wniosku itp. Zainteresowanych proszę o kontakt
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~langer m [83.7.145.*]
    Od roku prowadzę działalność gospodarczą jednoosobową,od niedawna zaczęłam projektować i wyrabiać biżuterie artystyczną,czy mam sznsę na dotację z UE na wyrób rękodzieła artystycznego?
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~kasia6515 [89.76.21.*]
    CHCE OTWORZYC BIURO MATRYMONIALNE.CZY OTRZYMAM DOTACJE I JAKIE KROKI POWINNAM POCZYNIC?
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~tomx111 [83.12.212.*]
    Czy może uzyskać dotację osoba pracujaca na otwarcie dodatkowo prywatnego biznesu (np. sklep)?
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~Krzysztof W [212.244.248.*]
    Witam
    Od czego mam zacząć aby założyć mikroprzedsiębiorstwo zajmujące się produkcją brykietu/peletek i dostać dotacje z UE.
    Prosze o wszelkie informację najlepiej na Maila Krzysiu@interia.pl

Z góry serdecznie dziękuje
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~doradca [83.7.178.*]
    Witam

Z waszych opisów wynika, że zamierzacie założyć własną działalność gospodarczą. Przeważnie każdy z Was ma szanse ją uzyskać, ale to czy ją dostaniecie zależy ściśle od tego jak opiszecie swoją inwestycje na papierze. Na lata 2007-2013 przewidziano aż cztery programy dla osób zmierzających założyć własną działalność gospodarczą. Przeważnie będzie można dostać od 40 do 300 tys. zł. To ile będziesz potrzebował zależy tylko od Ciebie. Więcej informacji na temat programów na start znajdziesz na stronie www.BierzDotacje.pl
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~ponio [83.15.109.*]
    Witam:) mam 28lat, pracuje jednak posiadam umowę o prace na czas określony na 2lata. Chciałabym otworzyć salonik sukien ślubnch korzystając z dotacji 2.5 promocja przedsiębiorczosci, czy jest szansa?
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~Tomasz1 [80.54.210.*]
    Witam , czy chcąc prowadzić nad morzem wynajem pokoi gościnnych mogę ubiegać się o dofinansowanie, lecz działalność ta prowadzona byłaby jedynie w miesiącu lipcu i sierpniu.
    Pozdrawiam.
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~Katarzyna25 [83.27.221.*]
    Jesli chodzi o pozysiwanie dotacji to polecam zaufana firmę, która mi osobiście umożliwiła(poprzez szkolenia) napisanie wniosku, który uzykał dofinansowanie
    http://www.smartyou.pl

pozdrawiam
    Kasia
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~Katarzyna25 [83.27.221.*]
    Jesli chodzi o pozysiwanie dotacji to polecam zaufana firmę, która mi osobiście umożliwiła(poprzez szkolenia) napisanie wniosku, który uzykał dofinansowanie
    http://www.smartyou.pl

pozdrawiam
    Kasia
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~lisiczka [79.186.94.*]
    chciała bym załozyc sklep z butami i z bielizna ale niemam nato dosc funduszy i chciała bym sie dowiedziec jak mozna dostac dotacje z ue i czy kazdy ma szanse
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~kog11 [87.205.214.*]
    Witam.Byłam zatrudniona w firmie liczącej 3 osoby do dnia likwidacji tj,31.12.07.W tym miesiącu planuję otworzyć własną firmę informatyczną/serwis urządzeń,wdrażaniem itp/byłaby to moja pierwsza firma.Proszę o informację czy w związku z założeniem własnej działalności gospodarczej przysługuje mi dotacja,/jak to załatwić/czy wcześniej musze zarejestrować sie jako bezrobotna by otrzymać dotacje?
    Dziękuje z góry za odpowiedż

Pozdrawiam J.G.
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~schiza [83.7.140.*]
    Chciałabym otworzyć żłobek prywatny bądź państwowy. Czy i ewentualnie na jakie dotacje unijne mogłabym liczyć? Proszę o pomoc.
  • czy nalezy mi sie pomoc Autor: ~thcwpr [83.31.178.*]
    mam warsztat samochodowy od roku czy mam szanse na otrzymanie wsparcia by nadal sie rozwijac??????????????prosze o pomoc i dobre rady.Krzysiek
  • Re: czy nalezy mi sie pomoc Autor: ~anna.fundusze [83.15.170.*]
    Oczywiście, już wkrótce uruchomione zostaną programy z których będziesz mógł korzystać. Najważniejsze na początku jest dopasowanie odpowiedniego programu. Wszystko zależy od tego ilu mieszkańców liczy miejscowość w której masz warsztat, jak dużą inwestycję planujesz i ilu zatrudniasz pracowników.
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~anna.fundusze [91.94.32.*]
    schiza Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > Chciałabym otworzyć żłobek prywatny bądź
    > państwowy. Czy i ewentualnie na jakie dotacje
    > unijne mogłabym liczyć? Proszę o pomoc.

Jeżeli zamierzasz otworzyć prywatny żłobek na terenach wiejskich, możesz otrzymać do 300 tys. zł dofinansowania.
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~wojt28-79 [213.151.94.*]
    pracuje choc chcialbym otworzyc restauracje,bar i.t.p czy na taka dzialalnosc mozna dostac jakas dotacje?
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~organic [212.76.37.*]
    mam pytanie jestem studentem i osoba pracujaca chciałbym założyc działalnosc czy jest szansa abym mogł uzyskac jakie kolwiek dotacje na otwarcie działalnosci?
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~maxim [81.210.112.*]
    Witam
    jestem w tej chwili osobą zatrudnioną na umowę o pracę. Chcę założyć firmę zajmującą się obsługą ( w zakresie pomocy przy dostosowaniu do przepisów transporu drogowego) kierowców w firmach transportowych. Mam szanse na dotacje? Gdzie muszę się zgłosić?
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~questpoznan [62.21.23.*]
    Witam

Wszystkich zainteresowanych dotacjami zapraszam do kontaktu: office@questpoznan.eu
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~kasiulka_001 [79.184.193.*]
    Witam. Chciałabym sie dowiedzieć gdzie jeszcze (poza Powiatowym Urzędem Pracy) można sie starać o uzyskanie dotacji na stworzenie przedsiębiorstwa, lub nisko oprocentowanego kredytu? Chodzi i okolice Piły. Jestem tu nowa i nie mam pojęcia gdzie można starać sie o taką pomoc.
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~mariola255 [79.162.60.*]
    czy mogę złożyć wniosek o dotację jeżeli pracuję, chcę otworzyć swój salon fryzjerski
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~ppaauullaa3 [195.238.169.*]
    Studentka studiów dziennych potrzebuje jakiś 15 tysięcy złotych?? Mam jakąs szanse na dotację albo pożyczkę nisko oprocentowana??
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~Renata Bartosiewicz [85.31.226.*]
    Czy można dostać dotacje z UE na wyposażenie własnego salonu kosmetycznego? Jak to można zrobić.

Pozdrawiam
    Renata Bartosiewicz
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~Krzyszto [77.252.128.*]
    witam serdecznie mam pytanie odnosnie dotacji czy jak prowadze mała firme od kilku lat ktora zajmuje sie transportem to czy istnieje jakas szansa na jakies dotacje w celu rozwiniecia swojej firmy czy raczej ludzi jest bardzo wiele i szanse sa bardzo nikłe
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~kurkowskadama27 [89.238.21.*]
    wITAM CHCIALABYM OTWORZYC SALON kosmetyczny ale miejscem jego lokalizacji miałby byc jeden z pokoi w moim mieszkaniu czy mam szanse na uzyskanie dotacji z up???co moge kupic tak naprawde na otwarcie slonu w domu pozdrawiam justyna
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~beata mostek [89.76.210.*]
    witam mam pytanie chce otworzyc swoja wlasna dzialalnosc mysle o salonie fryzjerskim i chce pana zapytac czy mam szanse dostac pieniadze z UE na otworzenie i na wyposarzenie salonu prosze o odpowiedz Beata
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~krystian28 [83.238.39.*]
    Witam chciałbym otworzyć z bratem firme stolarską czy jest możliwość dostania jakiejś dotacji na zakup maszyn itp. prosiłbym o pomoc. pozdrawiam
  • Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~Daniel [83.7.11.*]
    Daniel
    Mam pytanie odnośnie sklepiku np z ciuchami. Czy w małym miasteczku do 10000 ma on szanse bytu jeśli nie ma dobrych sklepów z odzieżą? I czy można dostać dofinansowanie na towar do sklepu?
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~Daniel [83.7.11.*]
    Daniel
    Na jaką firmę najlepiej dostać dofinansowanie? Gdzie się trzeba z tym udać? Chodzi mi głownie o małą firmem, może być sklepik z odzieżą lub z butami? Lub jednoosobowa firma do 3,5 tony?
  • Re: Czy każdy może dostać dotacje? Autor: ~Shireen [91.94.164.*]
    witam otworzylam mala dzialalnosc gospodarcza na wsi wynajem pokoi,oprocz tego pracuje wiem ze jesli pracujac nie otrzymam dotacji i nie wiem co robic dalej jak otrzymac dotacje? mam dobre warunki na rozpoczecie czegos wiekszego ale nie wiem gdzie sie poradzic czekam na odpowiedz