Zakładanie, budowa i prowadzenie domu weselnego
Czy może mi ktoś napisać od czego mam zacząć? Jakie fundusze sa mi potrzebne, gdzie moge szukać pomocy finansowej? Czy moge liczyć na dotację z UE?
Ja też chciałbum się dowiedzić czegoś na ten temat lecz nie wiem na razie gdzie tego szukać . Jeżeli to nie byłby proble to czy mogę sie dowiedzieć czegoś bliżej?
poszukuję informacji na temat prowadzenia sali weselnej. Ineresują mnie koszty tej inwestycji i potrzebne dokumenty. Czy można się starać dotację???
Miłego dnia
moim marzeniem jest wybudowac dom weselny, posiadam dzialke, jest na tyle duza by postawic tam dom i zagospodarowac parking, bardzo prosze o jakies wskazowki od czego zaczac, jakie pozwolenia potrzebuje, jaki bedzie kosztorys, pytan mam wiele i pragne przedyskutowac to z kims kompetentnym, bardzo prosze o odowiedz
Agniecha
WITAM
Witam Wszystkich
Tak jak kazdy chcialbym uzyskac informacje na temat otwarcia domu weselnego -sala na 150 osob(wybudowie kilku pokoi goscinnych ,malej restauraciji i mniejszej sali na 50 osob
Gdzie mam sie zglosic i na jakie dofinansowanie moge liczyc z ue.Jaka jest procedura zalatwiania takich spraw i od czego nalezy zaczynac by w tej calej biurokracij nie popelnic bledu;
PROSZE O POMOC
MAREK- ANGLIA Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> WITAM
> Witam Wszystkich
> Tak jak kazdy chcialbym uzyskac informacje na
> temat otwarcia domu weselnego -sala na 150
> osob(wybudowie kilku pokoi goscinnych ,malej
> restauraciji i mniejszej sali na 50 osob
> Gdzie mam sie zglosic i na jakie dofinansowanie
> moge liczyc z ue.Jaka jest procedura zalatwiania
> takich spraw i od czego nalezy zaczynac by w tej
> calej biurokracij nie popelnic bledu;
> PROSZE O POMOC
Czy ktos z WAS przetarl sciezke??
Od czego zaczac? Gdzie szukac przepisow prawnych??
Bede bardzo wdzieczna za wszystko co dotyczy Domu Weselnego
maja511@wp.pl
Tak jak kazdy chcialbym uzyskac informacje na temat otwarcia domu weselnego -sala na 150 osob(wybudowie kilku pokoi goscinnych ,malej restauraciji i mniejszej sali na 50 osob
Gdzie mam sie zglosic i na jakie dofinansowanie moge liczyc z ue.Potrzebuję pieniędzy na wykończenie i wyposażenie sali.Część remontu sfinansowałem ze środków własnych.
Dofinansowanie na budowę domu weselnego??? czy to jest realne ,super pomysł ale niewiem gdzie moge się coś na ten tmat dowiedziec,-moze ktoś juz przetar szlaki
> Witam.
> Jestem z okolic Warszawy ja również chcę otworzyć dom
> weselny z zapleczem noclegowym. Proszę mi
> podpowiedzieć od czego zacząć.
> Pozdrawiam.
Jeżeli chodzi o budowę domu weselnego to nie ma tu specjalnie innych wymagań niż w przypadku innego budynku. Jeżeli ma się działkę z przeznaczeniem pod zabudowę dopuszczającą budowę domu weselnego (określa to miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego który znajdziecie w urzędzie gminy)to sprawę trzeba zlecić kompetentnemu projektantowi który załatwi formalności aż do uzyskania pozwolenia na budowę. Jeżeli w danej miejscowości nie ma miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego trzeba wystąpić do gminy o wydanie decyzji o warunkach zabudowy dla w/w domu weselnego, i tu znowu dobrze jest już mieć projektanta i opracowaną koncepcję ponieważ we wniosku o warunki zabudowy określa się podstawowe parametry budynku (domu weselnego) takie jak kubatura powierzchnia zabudowy itd... Kwestia mediów. prąd woda gaz kanalizacja dostęp do drogi - za tym też może chodzić projektant. Musicie liczyć się z tym ze zjazd do domu weselnego z drogi krajowej czy wojewódzkiej będzie droższy niż z drogi gminnej (potrzeba też więcej zachodu żeby uzyskać zezwolenie na lokalizację takiego zjazdu), odnośnie zapotrzebowania na energię elektryczna to kuchnia + klimatyzacja + normalna instalacja może mieć zapotrzebowanie ok 70-100 kW co może wiązać się z koniecznością budowy własnej stacji transformatorowej (cena ok 70-120 tys). Jeżeli chodzi zaś o sam dom weselny - jego układ funkcjonalny, wygląd ergonomię wyposażenie kuchni, ewentualnie pokoje do nocowania gości weselnych - to zależy od inwencji twórczej projektanta i waszych zasobów finansowych. Aktualnie projektuję dom weselny na max. 300 osób. Z dwoma salami mniejszą i większą (mniejsza w tygodniu ma pełnić funkcję restauracji, mają w niej się odbywać też imprezy typu: 18, chrzciny, imieniny, stypy itd do 60-70 osób) Duża sala w poziomie 0.00 mieści 130 osób na antresoli kolejne 80. Moim zdaniem ważne jest też to żeby taki om weselny w razie końca wyżu demograficznego łatwo przerobić na supermarket, magazyn, zakład cokolwiek o będzie przynosiło zysk. Rada dla inwestorów z projektantem spiszcie sobie umowę z której będzie wynikać, że zobowiązuje się w ramach umowy do uzyskania pozwolenia na budynek domu weselnego w takim i takim terminie. Bez projektu nie zrobicie też dokładnego kosztorysu. Pozdrawiam. Projektant.
ARCHITEKT Autor: ~architekt, Wrocław i okolice [90.156.93.*]
... przede wszystkim należy zacząć od dobrego projektanta, architekta. polecam swoje usługi. mam na swoim koncie już projekt domu weselnego. kontakt do mnie- zapraszam na www.skalaprojekt.pl
ilpadrino Napisał(a):
> odnośnie zapotrzebowania na
> energię elektryczna to kuchnia + klimatyzacja +
> normalna instalacja może mieć zapotrzebowanie ok
> 70-100 kW co może wiązać się z koniecznością
> budowy własnej stacji transformatorowej (cena ok
> 70-120 tys).
Witam czy to zapotrzebowanie na energie liczone jest 70-100 KW na jedna impreze weselna ? Czy miesiecznie?
I jaki koszt budowy Twojego domu weselnego wyszedl? Bez wyposazenia.
Droga Pani Janino proszę się udać do PCPR - u to jest Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie - tam Pani wszystko powiedzą. Z tego co ja wiem minimalna liczba dzieci w takim rodzinnym domu dziecka to 9, więc jak Pani buduje już dom to oby był duży...
witam buduje dom chcialabym w nim otworzyc rodzinny dom dziecka chec sie zapytac gdzie moge udac sie po dofinansowanie do wykonczenia tego domu czy moge liczyc na srodki z ue i jakie sa warunki jezeli sie dostanie dofinansowanie i od czego zaczac zalatwianie
Muzyk2006 Napisał(a):
> Zakładanie, budowa i prowadzenie domu weselnego
> Czy może mi ktoś napisać od czego mam zacząć?
> Jakie fundusze sa mi potrzebne, gdzie moge szukać
> pomocy finansowej? Czy moge liczyć na dotację z
> UE?
moze pan sie ze mna skontaktowac rafal.wojcik@korporacja-feniks.pl nasza firma specjalizuje sie min w prowadzeniu dokumentacji dla firm starajacych sie o dotacje na kazdy zakres inwestycji wykonamy potrzebna dokumentacje dla firmy pod stosowny projekt inwestycji jedynym wymogiem przez nas stawianym to jest taki ze panska firma musi istniec min 2 lata wtedy warto o jakakolwiek dotacje sie starac jesli firmy niespelniaja tego wymogu ich wnioski poprostu sa odrzucane zapraszam na stronke naszej firmy www.korporacja-feniks.pl pozniej prosze o kontakt ze mna i zalatwimy wszelkie sprawy formalne pozdrawiam
Rafal Wójcik
Witam!!!! ja także jak i inni szukam informacji na ten temat. Gdzie się udac po pomoc, jakie papiery składać jakie wymogi po prostu wszystko co potrzebne od załorzenia do otwarcia.
dostałem wiadomości że na portalu BDB można zamówić projekt koncepcje no ale samo zalogowanie kosztuje 300zł na a jeszcze projekt, i to pewnie nie bedzie można wrzucić w koszty.
jestem zainteresowana budową domu weselnegona ok 200 osób
z małym zapleczem noclegowym
czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak to wsztystko załatwić
czy można uzyskać jakies dotacje z Unii
i ile to kosztuje....???
z góry dziekuję
Witam
witam wszystkich
Jestem zajnteresowany budową domu weselnego i także jak inni poszukuje informacji na ten temat. Gdzie się udać o pomoc? Proszę o wszystkie wskazówki dotyczące otwarcia.
Witam! Planuje otwarcie domu weselnego, posiadam lokal ale musze zrobic w nim remont niestety nie wiem jakie mam poczynic kroki aby uzyskac pozwolenie na otwarcie tam domu weselnego moze da sie uzyskac jakas pomoc z UE? bardzo prosze o odp
Witam
Wlasnie nabyliśmy ładną działke nad rzeką o powierzchni 3,3 ha.Interesuje nas budowa domu weselnego z salą ok 200m kw i poddaszem urzytkowym oraz w pozniejszym czasie drugiego budynku z przeznaczeniem na hotel. Obecnie poszukujemy projektaktów oraz firm zajmujących sie pozyskiwaniem funuszy unijnych. Z chęcią nawiążemy wspołpracę
prosimy o kontakt slawekk81@wp.pl
Dotacje na dom weselny, nawet na ten już wybudowany. Wszystkich zainteresowanych dotacjami z UE zapraszam do kontaktu. Jestem z Podkarpackiego wykonuję zdalnie projekty unijne.