Widzę, że na wszystkie "bolączki" receptą jest ZPORR działanie 2.5 i 3.4. To ja troszkę z innej beczki się zapytam. W przyszłym roku zamierzam ruszyć ze sporym przedsięwzięciem jakim jest otwarcie pieczarkarni. Będzie to interes rodzinny (nad formą działalności gosp. jeszcze się nie zasanawiałem). Na rozpoczęcie działalności mam około 100 - 120 tys. zł a firma będzie nastawiona głównie na eksport. Samą pieczarkarnię mam zamiar postawić w gminie ze sporym bezrobociem. Czy są jakieś inne dotacje poza w/w które wspomagają start nowopowstałym firmom? Może coś w związku ze zmniejszaniem bezrobocia? Chodzi o to aby z tej Unii jak najwięcej wyszarpnąc grosza bo im więcej tym lepszy i mocniejszy start mogę zapewnić swojej firmie.
Do Kacper,na ten rok tj 2006 wszystkie środki unijne już zostały wykorzystane,ale od 2007 roku będą nowe-możesz otrzymać 50 procent wartości,ale najpierw musisz wyłożyć własne środki.
Witam.Jakie są możliwosci w uzyskaniu dotacji z UE na rozwój- produkcję pieczarek!??? Halę posiadam,wkład własny jest.Odbiór produktu także.Proszę o wiadomość.Dziękuję .Berzu.
Witam,
chciałabym otworzyć własną pieczarkarnię. Niestety nie mam żadnych własnych pieniędzy, więc będę musiała wziąc kredyt. Mam tylko problem jak to wszystko wygląda. Ile kosztuje sprzęt? Na razie myślę o czymś nie za dużym, ale z czasem chciałabym rozbudować hale. Jeśli ktoś wie coś na ten temat czekam na pomoc. Dziękuję
Witam
Wraz z mężem jesteśmy zainteresowani założeniem własnej przydomowej pieczarkarni. Czy ktoś mógłby udzielić mi informacji jaki byłby minimalny koszt takiej inwestycji (minimalny sprzęt i min. powierzchnia hali)?
Arleta Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Witam
> Jestem zainteresowana założeniem
> własnej przydomowej pieczarkarni.W związku z tym mam prośbe czy ktoś mógłby
> udzielić mi informacji jaki byłby minimalny koszt
> takiej inwestycji (minimalny sprzęt jaki muszę zakupić i jego cena )
> Hale posiadam.
> Z góry Dziękuję
>Arleta
witam!ineresuje mnie zalozenie nieduzej przydomowej pieczarkarni.Gdzie moge znalezc wiadomosci na temat ,jak sie do tego zabrac i jaka kwota trzeba dysponowac na start?Ccy pieczarkarnia na 250m jest oplacalna?
Witam,
Czy temat "Mam możliwość sprowadzenia prawie każdej maszyny do pieczarkarni czesarki,windy,drzewka do podlewania itd." jest jeszcze aktualny? Jeśli tak - proszę ofertę i ceny podesłać na skrzynkę: xstream1@poczta.fm
witam jeśli oferta sprowadzenia maszyn do pieczarkarni jest nadal aktualny to proszę o kontakt fhmis@tlen.pl
interesują mnie równierz regały około 600m2 , mikroklimat jak i cała reszta
jeżeli jest ktoś zainteresowany maszynami pomocnymi przy produkcji pieczarek to można dzwonić pod nr.721340024.
Mogę wykonać maszyny na indywidualne zamówienie po wcześniejszym uzgodnieniu
grzes Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> chce zakupic kombajn do wciagania podloza i okrywy
>
> Kto sprowadza takie maszyny specjalistyczne
> buro07@o2.plmogę ci pomóc zadzwoń 501413975
Dnia 2007-11-11 o godz. 18:36 ~suzuki napisał(a):
> witam!ineresuje mnie zalozenie nieduzej przydomowej
> pieczarkarni.Gdzie moge znalezc wiadomosci na temat ,jak
> sie do tego zabrac i jaka kwota trzeba dysponowac na
> start?Ccy pieczarkarnia na 250m jest oplacalna?
mam pieczarkarnie wraz z mężem od kilku lat i powiem wam ze 120 000 zł to na dzień dzisiejszy za mało żeby ruszyć z produkcją pieczarek ponieważ 1 klimatyzator,który jest niezbedny kosztuje ok 30 tys a gdzie reszta kosztów
jestem producentem pieczarek, głównie pieczarki do przetworstwa, na mały grzyb. mam mały problem ze sprzedaża pieczarek ponieważ skup w którym od 2 lat oddaje pieczarki przezywa kryzys, czy ktoś miałby chęć odbierac pieczarki mojego wytworzenia, jestem z województwa mazowieckiego okolice Sokołowa Podlaskiego.
Zamierzamz bratem założyć pieczarkarnię, jednak zasatanawiamy się mocno nad skupem. Jaka jest możliwość podpisania kontraktu terminowego na odbiór, czy ktoś mółby udzielić mi rady, proszę o kontakt e-mail, lub 0695-936-619. Pozdrawiam Adam