• pozyskanie funduszy Autor: ~Mirek Nowakowski [80.55.107.*]
    Prowadzę wraz z żoną własną firmę chciałbym pozyskać środki ż fuduszy unijnych na rozbudowę
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~Ewa Michałek [83.22.82.*]
    Witam serdecznie. Bardzo proszę o przysłanie konkretnych informacji na podany adres consultant@eurodoradca.a4.pl lub prosze o telefon (32)231-90-22. Postaram sie pomóc.
    www.eurodoradca.a4.pl

Podstawowe informacje :
    - od kiedy prowadzona jest działalność,
    - ilość zatrudnionych osób
    - jaka branża (plus PKD)
    - czego ma dotyczyć inwestycja
    Pozdrawiam.

• Re: pozyskanie funduszy Autor: ~Gminna Spółdzielnia "SCH" Cze [83.18.81.*]
    Witam serdecznie
    Proszę o informację na co można uzyskać pomoc z funduszy unijnych, chodzi o
    środki inwestycyjne i obrotowe. Czy można uzyskać środki na refundację inwestycji już dokonanych.
    Spółdzielnia prowadzi działalność handlową.
    Tyle informacji na początek. Jeśli będą potrzebne dodatkowe informacje proszę zapytać.
    Z pozdrowieniami
    Główny Księgowy
    Jolanta Kliczkowska
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~aneta [83.31.210.*]

-------------------------------------------------------
    > Witam serdecznie
    > Proszę o podpowiedz gdzie mam się starać o dotacje z uni europejskiej
    > jakie kryteria muszę spełniać
    > dodam że poraz pierwszy chcę otworzyć działalność
    > mam zamiar otworzyć sklep sporzywczo przemysłowy
    bardzo proszę o pomoc bo nie wiem gdzie mam się zgłośić

• Re: pozyskanie funduszy Autor: ~Beata Sobiecka [195.94.202.*]
    Proszę o informację czy można i w jaki sposób pozyskać pomoc z funduszy Unii Europejskiej na agroturystykę.
    Planuję budowę gospodarstwa agroturystycznego w Bieszczadach.

Pozdrawiam,
    Beata Sobiecka
  • Fundusze a zakup samochodu Autor: ~Madzia [213.238.113.*]
    Pomóżcie!!
    Czy można zakupić samochód osobwy ze środków na rozpczęcie działalności?
    Jaka jest podstawa prawna trybu przyznawania tych środków?

• Re: pozyskanie funduszy Autor: ~Wladyslaw [83.6.244.*]
    Witam
    Prosze o informacje, czy jest mozliwosc zakupu samochodu ciezarowego o ladownosci 3,5 t. z funduszy unijnych, oczywiscie przy udziale wkladu wlasnego.
    Prowadze dzialalnosc gospodarcza od 1991 roku, zatrudniam 1 osobe i jestesmy firma handlowa, ktora 95 % towarow dowozi do naszych klientow (glownie sa to beczki wazace ponad 200 kg.)
    Pozdrawiam
    Wladyslaw
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~Dariusz K [83.21.139.*]
    Pozdrawiam cie serdecznie.
    Mam zamiar ubiegac sie o dotacje z Dzialania 3.4
    Moj dylemat to czy mam pisac wniosek z pomoca punktu konsultacyjnego czy wynajac firme. Co daje wieksza pewnosc? No i jak zawsze, kiedy nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase.
    Jaka jest skutecznosc w pozyskiwaniu funduszy przy pomocy punktow konsultacyjnych ZARR
    pozdr
    Darek
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~karol9940 [83.17.127.*]
    Joachim Ball - przedstawiciel Komisji Europejskiej - jedyne spotkanie w Polsce!

Centrum Transferu Technologii Politechnika Krakowska zaprasza na spotkanie z Joachimem Ballem, przedstawicielem Dyrektoriatu ds. Badań i Przedsiębiorstw Komisji Europejskiej:

Finansowanie innowacji ze środków Komisji Europejskiej

Spotkanie poświęcone zdobyciu dofinansowania z 7 Programu Ramowego odbędzie się 16 marca 2006 r. i jest skierowane wyłącznie do firm i instytucji badawczych z Małopolski.

Przykładowe tematy, o których opowie Joachim Ball:

- dofinansowanie przedsięwzięć ze środków KE
    - warunki otrzymania funduszy na innowacje
    - korzyści z udziału w dofinansowanych projektach
    - profesjonalne przygotowanie do przyszłych konkursów projektowych?

Więcej informacji:

http://www.transfer.edu.pl/?action=showArticle&articleID=567
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~gluba [83.18.107.*]
    witam.
    Prowadzę działalność gospodarczą od roku. Jestem handlowcem - zdobywam klientów jeżdżąc po kraju.
    Planuję zakup samochodu z homologacją ciężarową - typu COMBO, PARTNER.
    Czy istnieje możlowość uzuskania dotacji na ten cel?
    Pozdrawiam
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~P.Galor [193.19.144.*]
    Euro Info Center (<-być może funkcjonuje w miejscu Pani zamieszkania). Urząd pracy jest równie dobrym rozwiązaniem.
    Gdyby zamieszkiwała Pani na terenach wiejskich to jeszcze inna pewnie instytucja.
    W Szczecinie mozna udac się do Zachodnipomorskiego Stowarzyszeni Rozwoju Regionalnego. Jako kobieta moze pani ubiegaz sie tez o srodki z programu Equal, co oznacza Równość. Kobiety wydaje mi się, mogą skorzystać dzięki niemu z bezwrotnej pożyczki na uprzywilejowanych zasadach.
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~elewa [83.6.89.*]
    Witam!
    Chciałabym uzyskac informacjie na temat, czy istnieje mozliwosc uzyskania srodkow unijnych na otwarcie wlasnej dzialalnosci gospodarczej i w jaki sposub moge sie o nie starac?
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~zumauto-handel [217.116.100.*]
    Witam!
    Prowadzę działalność gospodarczą-warsztat samochodowy. Muszę zainwestować w modernizację budynku i jego wyposażenie. Chciałbym dowiedzieć czy mogę na ten cel uzyskać pomoc ze środkow UE i gdzie szukać pomocy.Andrzej
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~doradca [83.7.151.*]
    Do elewa
    Jedynym programem, który pomagał osobom, które dopiero chcą zacząć jest program 2.5 Promocja przedsiębiorczości. Program działa jeszcze w niektórych województwach.

Do zumauto
    Obecnie nie ma dotacji unijnych. Następna edycja programów unijnych rusza z końcem tego roku.

Więcej informacji znajdziesz na serwisie http://www.bierzdotacje.pl/

Kontakt za mną:
    gg: 5079402
    doradca@mikrokonsulting.pl
    Tel. 502-627-625

P.S. Chętnie pomogę przy pisaniu biznes planu, wniosku itp. Zainteresowanych proszę o kontakt
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~Marta [212.244.185.*]
    Witam,
    chciałabym z mężem założyć firmę usługową świadczącą usługi wulkanizacyjne. czy istnieje jakaś szansa na dotację z UE? A może ktoś wie coś o pożyczce nisko oprocentowanej?
    z góry dziękuję za pomoc
    Marta

P.S. Mieszkamy w Ząbkach pod Warszawą, pracujemy i nigdy nie prowadziliśmy żadnej działalności
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~krzysiek27.81 [83.25.149.*]
    Chciałbym uzyskac informacje czy mam szanse na uzyskanie srodkow z UE na rozszezenie dzialalnosci gospodarczej np.na zakup niektorych maszyn stolarskich ,kupno i remont budynku w ktorym chcialbym otworzyc zaklad stolarski lub maly tartak.pozdrawiam
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~frayzey [148.122.35.*]
    Witam serdecznie i przepraszam za brak polskich czcionek ;)

Chicialbym prosic o rade:
    Zamierzam otworzyc w okolicach Szczecina osrodek turystyczny na terenie prawie 7000 m2 ktorego mam byc dzierzawca na okres 10 lat. Dysponuje niewielkim kapitalem poczatkowym, ktory starczy na wszelkie prace przygotowawcze zwiazane z rownaniem terenu, kanalizacja i rozprowadzeniem instalacji elektrycznej. Potrzebuje jednak dodatkowo kwoty ok 100 000 zlotych na wybudowanie dwoch pierwszych domkow. Jako osoba prywatna posiadam udokumentowana zdolnosc kredytowa na te kwote. Jako firma nie przynoszaca jeszcze zysku nie wiem czy taki otrzymam. Czy moge wiec kredyt wziac jako osoba prywatna i wybudowac domki a pozniej zalozyc dzialalnosc i wpisac je gotowe pod firme?
    Bardzo prosze o rade!!!
    Pozdrawiam.
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~Jagoda [83.22.176.*]
    Chcę otworzyć na wsi ośrodek rehabilitacyjny, ewentualnie dom opieki społecznej dla osób w starszym wieku. Od lipca tego roku gmina zamyka szkołę( w idealnym stanie) z powodu braku dzieci. Właśnie tę szkołę zamierzam przejąć i zaadaptować odpowiednio do potrzeb. Jakie kroki powinnam podjąć, by móc ubiegać się o środki unijne na uruchomienie takiego przedsięwzięcia? Obawiam się, że dopóki właścicielem jest gmina dopóty nie mogę być beneficjentem funduszy unijnych. Nie dysponuję jednak kwotą na zakup budynku wraz z gruntami(ok. 400-450 tyś zł). Proszę o poradę. Pozdrawiam serdecznie.
    Jagoda 609 80 60 70
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~tomasz24 [195.164.0.*]
    czy wiadomo ile jeszcze zostało środków ogółem do pozyskania z Unii...
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~Robercik [83.8.62.*]
    witam serdecznie, mam pytanie chciałbym załozyć dziłalność gospodarczą tzn. szkolenie psów , gdzie mógłbym uzyskać środki unijne na te okoliczność. Prosze o odpowiedz za co z góry dziekuję.
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~przemyslaw1414 [83.31.30.*]
    Chciałbym uzyskać informację czy mam szanse na otrzymanie środków z Unii na dostosowanie budynku magazynowego, który firma moja zakupiłe-a z kredytu, w stanie surowym. Chcielibyśmy przenieść tam prowadzoną działalność tj. urzadzić biuro i magazyn.
    Pozdrawiam i liczę na odpowiedź.
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~MonikaM [83.18.64.*]
    Witam!
    Prosze o udzielenie odpowiedzi na moje pytanie. A mianowicie czy moge ubiegac sie o dofinansowanie na utworzenie gospodarstwa agroturystycznego? Mam duzy dom i chcialabym wykorzystac nieuzywana czesc na agroturystyke. Trzeba wykonac remont i doposazyc. Jezeli moge liczyc na jakas pomoc to uprzejmie prosze o podanie adresu gdzie mam sie o nia zwracac.

Pozdrawiam
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~Lena [85.14.85.*]
    Witam,

W związku z tym, iż uwielbiam teatr chciałabym otworzyć kawiarnie a raczej restauracje o bardzo artystycznym stylu i oczywiście dostosowano do osób niepełnosprawnych. Od czego mam zacząć, jak napisać projekt ażeby otrzymać jak nawięcje środków z unii europejskiej, na co zwracają szczególną uwagę, itp.

Pozdrawiam
    Lena
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~M&M Consulting [83.27.127.*]
    Aby odpowiedziec na Panstwa pytania potrzebujemy bardziej szczegolowych informacji dotyczacych Panstwa firm i pomyslow na dofinansowanie.
    Prosimy o kontak emailowy lub telefoniczny.
    M&M consulting
    Malgorzata Wolczyk 696-059-310
    Maria Karolewska 502-323-290
    mariakar@wp.pl
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~lucy1983 [83.3.134.*]
    Chciałabym uzyskać informację o mozliwosci wsparcia finansowego z Unii Europejskiej na doposazenie biura (kancelaria majatkowa). Chodzi o zakup urzadzeń tj. drukarka, fax, kserokopiarka itp. Firma istnieje od 2004 roku, ale z racji zatrudnienia nowych pracowników, niezbędne jest dodatkowe doposazenie. Czy mam jakieś szanse? Gdzie powinnam się z tym zgłosić? Bardzo liczę na odpowiedź.
    Pozdrawiam i dziekuję za pomoc.
    Lucyna
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~Krzysztof Kasprowicz [77.45.39.*]
    Witam serdecznie !
    chciałbym uzyskać informację czy spółdzielnie mieszkaniowe mogą starac sie o dotacje w związku z wymianą starych placów zabaw dla dzieci na nowoczesne spełniające wszystkie normy także techniczne
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~KASIA084 [83.6.55.*]
    WITAM, CHCIAŁABYM SIE DOWIEDZIEĆ CZY MOZLIWA JEST REFUNDACJA Z ŚRODKÓW UNIJNYCH ZA ZAKUPIONY SAMOCHÓD SŁUŻĄCY DO NAUKI JAZDY - SAMOCHÓD ZOSTAŁ ZAKUPIONY W KREDYCIE.(ROZBUDOWA OŚRODKA SZKOLENIA KIEROWCÓW)
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~tomasz wisniewski [83.31.199.*]
    nazywam się tomasz wisniewski posiadam male 4.5 gospodarstwo rolne które obecnie obrabia mój szwagie ja osobiscie jestem kierowcą zawodowym ale slyszalem że można załozyć wlasną dzialalność na wsi chcial bym kupic samochód ciężarowy czy mogę starać się o jakieś pieniądze proszę o podpowiedz jakies artykuly na ten temat pozdrawiam tomasz wisniewski
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~questpoznan [62.21.23.*]
    Witam

Zainteresowanych dotacjami zapraszam do kontaktu: office@questpoznan.eu
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~Misia [83.22.181.*]
    Witam bardzo serdecznie.
    Posiadam całoroczny dom w Beskidzie Zywieckim, tuz przy granicy słowackiej Gmina Ujsoły.
    Działka o powierzchni 14 ar w bardzo atrakcyjnym miejscu, tuż przy szlaku na Rycerzową. Chciałabym rozpocząc działalność agroturystyczną i tak szczerze nie wiem jak pozyskać fundusze na takową działalność.
    Pozdrawiam Małgorzata
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~alicja adamczyk [83.14.230.*]
    witam jestem wlascicielka 4 hektarow ziemi w bieszczadch i chce zaczac tam budowe agroturystki mam w planach sadownictwo i suszarnie owocow czy mam szanse na dofinasowanio z unii
  • Re: pozyskanie funduszy Autor: ~tadzio [79.190.200.*]
    dzień dobry mam pytanko mam bardzo duze problemy finansowe banki mnie ścigajoł straciłem pracze ale mam rente ale to zamało zeby pospłacaś moje zadłuzenie co mam zrobiś wtej sytuaci !!!