witam
chcialabym otworzyc salon fryzjerski -solarium,
Slyszalam ze w tym roku UNIA EUROPEJSKA najpierw ,,daje dofinansowanie,,a pozniej trzeba pokwitowac fakturami VAT.jaki czas jest na przedstawienie faktur o zakupie towaru i czy to musza byc srodki trwale czy moge tez byc farby fryzjerskie??
Jaka kwota wchodzi dofinansowania jak moje wydatki beda wynosic 50 tyś.chcialabym zatrudnic na poczatek okolo 3 osoby.gdzie mam zlozyc podanie i czy jak dostane dofinansowanie z UNI EUROPEJSKIEJ to czy bede mogla reszte, skredytowac z URZEDU PRACY?
Jestem zainteresowana otworzeniem firmy- sklepu odzieżowo-obuwniczego na Słowacji. Jakie trzeba spełniać warunki, jaki musi być wkład w firmę itp. W Polsce taką działalność prowadzę od 5 lat. Pragnę się rozwijać. Lubię to co robię. Z góry dziękuję!!!!!!!!! i pozdrawiam!!!!!
Otwieram firme jednoosobowa swiadczaca uslugi budowlano-remontowe. Wybralem ryczaltowa forme opodatkowania. Nastawiam sie glownie na rynek Unii Europejskiej.
1.Jak bedzie(i czy w ogole bedzie)wygladalo rozliczenie z US (w Polsce)w momencie wystawienia przeze mnie faktury (rachunku) dla uslugobiorcy spoza granic Polski za np. wykonanie remontu domu znajdujacego sie w UE?
2. Czy mam jakos rozliczyc sie z US w kraju UE, w ktorym zostala wykonana usluga?
Prosze o obrazowe ukazanie rozliczenia.