• import z USA Autor: ~ender [82.177.42.*]
    Witam!

Prowadzę działlnośc gospodarczą,w zakresie działlności mam mi. import. Chciałbym kupowaćsprzęt elektroniczny w USA, sciagać do do Polski i tu sprzedawać. Jak wyglądają procedury ? Gdzie można znależć informacje na ten temat ?
  • Re: import z USA Autor: ~sslawoo [80.51.176.*]
    Witam serdecznie !
    Mam pytanie dotyczące sprowadzania elektroniki z usa i sprzedawanaia na polskim rynku. Gdzie można otrzymać informacje na ten temat ,dziekuje pozdrawiam.
  • Re: import z USA Autor: ~Ryszard Skrzyp [157.158.0.*]
    sslawoo Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > Witam serdecznie !
    > Mam pytanie dotyczące sprowadzania elektroniki z
    > usa i sprzedawanaia na polskim rynku. Gdzie można
    > otrzymać informacje na ten temat ,dziekuje
    > pozdrawiam.

• Re: import z USA Autor: ~Manyek [79.150.153.*]
    Witam
    Odpowiedź znajdziesz pod tym adresem http://www.kupujemywusa.com/article,pl,pomoc,5.html , tu rówież linki do kalkulatorów celnych.
  • Re: import z USA Autor: ~malp_ika [83.26.89.*]
    witam
    chciałbym kupić aparat poprzez import z usa wyczytalkem ze tam jest tansze praktycznie o polowe
    czy oplaca sie kupowac jedna rzecz
    jakie procedury gdzie tego szukac???
    sa jakies strony gdzie moge obejrzec i zakupic towar????
    z góry dziekuje i pozdrawiam
  • Re: import z USA Autor: ~blueeye [80.55.48.*]
    Zapraszam wszystkie firmy do odwiedzenia strony Agencji Celnej SPEED z Gdyni. Profesjonalne doradztwo, rzetelna obsługa i niskie stawki!!!
    www.speedagencja.com e-mail gdynia@speedagencja.com
  • Re: import z USA Autor: ~dominik [83.29.192.*]
    mam takie pytanie chcialbym sprowadzic z USA motocykl YAmahe r1 z 2000 roku z przebiegiem 5 tys mil!!!cena tego motoru to 4tys dolarów ile bym mosial zaplacic jeszcze w polsce za clo ,transport itp.!!!intteresuje mnie ile mnie bedzie kosztowac wszystko locznie z rejestracją w polsce!!!pozdrawiam
  • Re: import z USA Autor: ~pero [69.203.15.*]
    Witam!
    Mam podobny problem - kupilem motocykl w USA, honda cbr600 za 2900$ i teraz chce go wyslac do Polski - czy otrzymales moze odpowiedz na swojego meila? Bylbym wdzieczny gdybys mi przekazal informacje dotyczace kosztow sprowadzenia motoru do Polski.
    Z gory dziekuje za szybka odpowedz!
    Pozdrawiam!
  • Re: import z USA Autor: ~kamila [83.27.10.*]
    Prosze o zapytanie na email .
    Chetnie pomoge w organizacji importu z usa
  • Re: import z USA Autor: ~ig [83.31.166.*]
    Witam
    Chciałbym dowiedzieć się jak legalnie sprowadzić odzież z USA - jak wygląda procedura celna, doliczanie vat-u i inne formalności

Będę wdzięczny za informacje bądź link do rzeczowej strony
  • Re: import z USA Autor: ~Senti [62.21.1.*]
    Witam.
    Również chciałbym rozpocząć import artykułów elektronicznych z USA. Interesują mnie wszelkie procedury z tym związane. Bardzo prosiłbym o jakieś informacje na mail lub miejsca gdzie można takie informacje uzyskać.
    Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
  • Import USA Autor: ~Waldemar Janczyk [217.84.69.*]
    Zajmujemy się zwrotem EUST tzn. jeżeli import z USA został dokonany przez port w Niemczech i został zapłacony podatek wwozowy 16procent.
    My prowadzimy jego zwrot Tel 0049 5234 4302
  • Re: import z USA Autor: ~limaria [83.23.130.*]
    witam,

jestem zainteresowana importem z USA surowcow kosmetycznych.
    Poszukuje informacji na temat wszelkich procedur i oplat z tym zwiazanych.

pozdrawiam
  • Re: import z USA Autor: ~ewelina [83.5.188.*]
    witam!!!
    mam pytanko dotyczace sprowadzania motocykli z USA jak wyglada sprawa z cłem czyli ile bym musiała zapłacic jak z transportem i rejestracja pojazdu po prostu całokształt kosztów z gory dziekuje za odpowiedz!!!
  • Re: import z USA Autor: ~anna2 [83.6.196.*]
    Witam
    chciałabym importować z usa sprzęt komputerowy czy będzie on oclony?
  • Re: import z USA Autor: ~Paul Treszczotko [38.118.49.*]
    Czesc,
    Moglbym pomoc w transporcie lodzi do Bremerhaven. Gdzie znajduje sie lodz, i czy masz kogos przez kogo wysylasz do Niemiec. Pozdrawiam.

Paul
  • Re: import z USA Autor: ~Andrzej Makowski [83.21.158.*]
    Witam! Chciałbym kupić w USA łódz motorową(już upatrzoną) o wym. dł 9m,szer.2,5m ,wys.2,5m.Szukam profesjonalnej firmy,która zajęłaby sie sprowadzeniem jej do Bremerhaven.Lódż ta znajduje sie ok.400 mil od Nowego Jorku.Zależy mi na czasie,bo sezon letni się zbliża.Prowadzę AUTOHANDEL w Szczecinie,a więc możliwa współpraca na dłużej w temacie importu z USA.
  • Re: import z USA Autor: ~mirota [212.76.33.*]
    witam
    prowadze sklep ze sprowadzanymi rzeczami z karajów uni . Chciałbym sprowadzac z usa i potrzebował bym wszystkich info o pozwoleniach i z kim się kontaktować w tej sprawie . prosze o odpowiedż
    pozdr
  • Re: import z USA Autor: ~STOREMAR-AGENCJA CELNA SP. ZO [213.192.80.*]
    Witam,
    serdecznie zapraszam do kontaktu ze STOREMAR-AGENCJA CELNA SP. Z O.O.,
    poprowadzimy Państwa poprzez procedury importowe, doradzimy, znajdziemy najlepszą opcję kosztową i obsłużymy sprawnie i profesjonalnie,
    pozdrawiam,
    Roksana Przybytniak-Woźniak
    Kierownik Działu Logistyki
  • Re: import z USA Autor: ~pawell_best [83.31.255.*]
    Witam,

chcialbym sprowadzic ze stanow nowy motocykl Honda CBR 600RR za 9000$ czy ktos moze pomoc mi i udzielic kilka porad co do cla, oplat wwozowych itp. oplaty transportu i ewentualnych zwrotow ..

pozdrawiam
  • Re: import z USA Autor: ~karmel [193.108.177.*]
    Witam,
    chcialbym sprowadzic do Polski silnik samochodowy.
    Taki jak w tym linku: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/JDM-92-95-TOYOTA-STARLET-4EFTE-1-3L-ENGINE-W-5SPD-TRANS_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ33615QQihZ018QQitemZ280010159143QQrdZ1QQsspagenameZWDVW

Czy to jest w ogole oplacalne ? Jak sie do tego zabrac ? Kto moze pomoc ?

Pozdrawiam
    Kamil
  • Re: import z USA Autor: ~chusto [195.205.230.*]
    Witam
    Poszukuję kogoś kto pomógłby mi "przytargać" motocykl z usa. Najlepiej gdyby był to ktoś kto ma doświadczenie w temacie sprowadzania i załatwiania wszelkich formalności najpierw w Niemczech. Przy okazji mam jeszcze pytanie. Podobno niemcy nie weryfikują ceny motorku, czyli rozumiem, że można spisując umowę, delikatnie ją zaniżyć. To prawda?

pozdrawiam

chusto
  • Re: import z USA Autor: ~Tommek [83.31.204.*]
    Moge pomoc w sprowadzeniu z USA!!
    www.kupwusa.com
  • Re: import z USA Autor: ~Agencja Celna Insad [83.27.10.*]
    Cętnie pomoge w kompleksowej organizacji importu z USA.
    Transport, odprawy celne
    www.insad.com.pl
  • Re: import z USA Autor: ~motopartner [80.55.211.*]
    jestem zainteresowany transportem z Arizony motocykli i atv, jaki to koszt przywiezienia do Polski i jaki czas? czy ktoś moze mi cos pomoc w tej kwestii.
  • Re: import z USA Autor: ~Bleak [83.12.137.*]
    Chce sprowadzić labtopa z USA i nie wiem ile będzie wynosić oplata celna. Czy to jest jakis % od wartosci tego laptop i kiedy placi sie to clo? Bardzo prosze o szybka odpowiedz na maila.
  • Re: import z USA Autor: ~BARTEK [83.8.94.*]
    witam pani KAMILO chciałem do pani wysłać maila ale nie wiem czemu nie moge. jestem zainteresowany importem. prosze o kontakt baka871@o2.pl jak poda pani nr tel to zadzwonie ......
  • Re: import z USA Autor: ~krzygaj [83.6.221.*]
    Poważnym kupcom pomogę sprowadzić towary z importu.
  • Re: import z USA Autor: ~adrianna1111 [83.20.238.*]
    JESTEM ZAINTERESOWANA PRODUKTAMI DO PAZNOKCI,OZDOBAMI.CHCIAŁABYM SPROWADZAC JE Z USA.
    CZY KTOŚ ZNA HURTOWNIE,PRODUCENTA NA TERENIE STANOW ZJEDNOCZONYCH?
    BEDE WDZIECZNA
  • Re: import z USA Autor: ~revlonik [83.27.61.*]
    Chce sprowadzac kosmetyki revlon z usa. Czy ktos by mogl mi to wysylac z usa?stala wspolpraca.
  • Re: import z USA Autor: ~mateu1356 [83.19.247.*]
    Witam
    Opłaca sie kupowac w usa jedna rzecz (ja np kupilem buty za 170 ktore u nas kosztuja 400) i warto poprosic aby zapakowac przesylke jak prezent wtedy nie placi sie zadnych cel czy czegos tam
  • Re: import z USA Autor: ~MSTP [83.10.177.*]
    Witam jestem zaiteresowana sprowadzaniem towarów z USA produkowanych w Chnach (zabawki) czy muszę posiadać odrębną licencję żeby sprzedawać te towary w Polsce. Firma nie chce mi wystawić faktury na adres w Polsce tylko w stanach. Pozdrawiam
  • Re: import z USA Autor: ~marcin1111 [193.120.116.*]
    Witam wszystkich....
    chcialbym sie zajac importem motocykli z USA.
    Czy zna ktos jakis eksporterow z USA??NIe jakis polskich posrednikow ktorym tez trzeba zaplacic.
    Konkretnie chodzi mi o eksportera od ktorego moge kupic motocykl, ktorego mi on zapakuje w kontener oplaci agenta celnego w USA i wysle mi go do polski lub do niemiec.
    Reszta moge sie zajac sam w polsce znalezieniem agenta celnego i reszta biurokracji.
    I czy interesowal sie ktos importem z Japonii???Slyszalem ze tam tez motocykle sa tanie???
    Pozdro MARCIN
  • Re: import z USA Autor: ~pbartkowiak [76.16.199.*]
    Mam pewne doswiadczenie w tym i tylko moge Ci powiedziec ze musial bys zamawiac w ilosciach hurtowych zeby ktoras z firm chciala z Toba rozmawiac. Po pierwsze zadna firma w USA nie zajmuje sie samodzielnie wysylka do Europy tylko zleca to firmie wskazanej przez Ciebie (za duzo papierkowej roboty). Po drugie jako nowy account (nowy klient) bedziesz musial zaplacic z gory bo amerykanie tylko respektuja historie kredytowe (bank, lata w biznesie, lista klientow itp...) firm z terenu USA i Kanady. Jezeli Ciagle jestes zainteresowany to prosze daj mi znac, jezeli nie to i tak mozesz pisac jak bedziesz mial jakies pytania na adres kontakt@zamawiamwusa.com albo zamawiamwusa.com.
    Pozdrawiam!

Piotr.
  • Re: import z USA Autor: ~chetny [76.237.187.*]
    chetnych i szukajcych współpracy w branzy motoryzacyjnej prosze o kontakt mailowy qwerty_ny@o2.pl Jestem caly czas w stanach i prowadze wlasnie taki interes. pozdrawiam
  • Re: import z USA Autor: ~pbartkowiak [69.3.230.*]
    Zapraszam wszystkich zainteresowanych zakupami w USA.
    Nasza firma DTD Logistics - www.zamawiamwusa.com pomaga w przysylaniu zamowionych towarow z USA do Polski.
    Specjalizujemy sie w szybkiej i taniej wysylce wszystkiego co zostalo zamowione po tej stronie oceanu. W ostatnim czasie, ze wzgledu na duze zainteresowanie sprowadzaniem aut ze Stanow Zjednoczonych uruchomilismu dodatkowe serwisy aukcyjne. Mozna dokonywac zakupu na aukcjach samochodowych. Zapraszamy do odwiedzenia takich aukcji jak:
    http://www.copart.com
    https://www.iaai-bid.com
    http://www.salvagedirect.com
    http://www.protechauction.com
    http://www.verastar.com
    http://www.qcsa.com
    Po wiecej informacji prosze o kontakt na kontakt@zamawiamwusa.com GG 4711285 albo +US 773-988-5619
  • Re: import z USA Autor: ~giza a. [91.146.200.*]
    jestę zainteresowany kupnę w usa agregatu malarskiego titan 440i
    czy wasza firma może go sprowadzić?
    ile by to kosztowalo ,cena urządzenia + cena za waszą usługę
  • Re: import z USA Autor: ~DTDLogistics [69.3.230.*]
    Prosze podac wiecej szczegulow odnosnie tego agregatu. Model, producent, ewentualnie strona internetowa gdzie mozna zobaczyc podobny.
    Pozdrawiam.

Piotr Bartkowiak
    DTD Logistics, Inc.
    www.zamawiamwusa.com
    kontakt@zamawiamwusa.com
    +US 773-988-5619
  • Re: import z USA Autor: ~wojass24 [78.16.145.*]
    marcin1111 Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > Witam wszystkich....
    > chcialbym sie zajac importem motocykli z USA.
    > Czy zna ktos jakis eksporterow z USA??NIe jakis
    > polskich posrednikow ktorym tez trzeba zaplacic.
    > Konkretnie chodzi mi o eksportera od ktorego moge
    > kupic motocykl, ktorego mi on zapakuje w kontener
    > oplaci agenta celnego w USA i wysle mi go do
    > polski lub do niemiec.
    > Reszta moge sie zajac sam w polsce znalezieniem
    > agenta celnego i reszta biurokracji.
    > I czy interesowal sie ktos importem z
    > Japonii???Slyszalem ze tam tez motocykle sa
    > tanie???
    > Pozdro MARCIN

witam moglbys dac mi znac jak ci poszedl ten interes z sciaganiem motocykli z usa... ja tez chce sie tym zajac...
  • Re: import z USA Autor: ~mrof [213.238.72.*]
    Witam chciałbym sprowadzać słodycze z usa i sprzedawać je na rynku polskim jakie są wymogi prawne ile musze zapłacić za cło i transport paczki około 50kg?

proszę o szybką podpowiedz
  • Re: import z USA Autor: ~pbartkowiak [69.3.230.*]
    W odpowiedzi na pytanie odnosnie transortu slodyczy z USA do Polski pragne poinformowac, ze kosz przesylki takiej paczki droga morska bedzie sie wahal po miedzy $150-$200 USD, lotnicza duzo drozej...
    Informacje na temat cla i podatku zapraszam na http://www.zamawiamwusa.com/asp/clo.asp
    Pozdrawiam.

Piotr
  • Re: import z USA Autor: ~mirrex [24.34.158.*]
    czy jak wracam z usa moge zabrac nowe dwa aparaty i kamerke video w orginalnych opakowniach, zeby nie placic cla??
  • Re: import z USA Autor: ~szopuj [71.183.188.*]
    Wszystkich zainteresowanych kupnem dowolnych produktow w USA oraz osoby zainteresowane zwiekszeniem handlu artykulami sprowadzanymi z USA w POlsce zapraszam na http://www.szopuj.pl Nie jestesmy posrednikami, udostepniamy miejsce do konkurenyjnych zakupow ze Stanow. Po wiecej informacji zapraszam na strone. Wyprobuj jej siłe za darmo!
  • import z USA wszsytkiego Autor: ~Zakupy w USA [71.239.171.*]
    Co importować z USA?

Komputery, laptopy i notebooki
    Odzież markowa i bielizna
    Elektronika i telewizory
    Biżuteria i markowe zegarki
    Dla dzieci, zabawki, ubranka
    Palmtopy, ipod, iphone, komórki
    Samochody, motocykle i inne pojazdy
    Zdrowie i medycyna
    Sprzęt budowlany i narzędzia
    Sprzęt muzyczny, instrumenty
    Aparaty fotograficzne, kamery i projektory
    Gazety, czasopisma i ksiązki
    Perfumy i kosmetyki
    Łodzie, jet ski i skutery
    Dla domu, sprzęt AGD
    Programy i informatyka
    Sprzęt sportowy i turystyczny, narty, rowery
    Buty i torebki
    Dla zwierząt
    Młodzieżowe
    Sprzęt drukarski, druk, plotery
    Kontenery i paczki z USA
    Samoloty, helikoptery, awionetki
    Militaria, mundury wojskowe US Army
    Sex, gadżety i erotyka
    Sztuka, antyki, dekoracje
    Prezenty, alkohole, hobby, golf
    Dla puszystych

Import z USA, wysyłka paczek i kontenerów drogą lotniczą i morską z USA do Polski lub Niemiec. Katalog sklepów internetowych. Aukcje w internecie. Zrób bezpieczne zakupy, wyszukiwarka sklepów. Branżowa lista amerykańskich sklepów. Wszystkie sklepy online w jednym miejscu. Sprawdź ich ofertę.

--- kupigo.com
  • Re: import z USA Autor: ~Manyek [79.150.153.*]
    Zobacz sobie stronę http://www.kupujemywusa.com/article,pl,pomoc,5.html
    Pomoc dot procedur celnych i kalkulatory celne.
  • Re: import z USA Autor: ~Piotr Bernacki [83.30.72.*]
    Jestę zainteresowany kupnę w usa agregatu malarskiego titan 440i
    czy wasza firma może go sprowadzić?
    ile by to kosztowalo ,cena urządzenia + cena za waszą usługę
    Adres strony w USA

http://www.toolsmartusa.com/t440inew.html
  • Re: import z USA Autor: ~pbartkowiak [24.12.146.*]
    Cena urzadzenia: $740.00
    przesylka na terenie US: $40.00
    przesylka morska do Polski (prowizja wlaczona): $100.00
    Razem: $:880.00

www.zamawiamwusa.com