Na obecnym etapie, po przeniesieniu SDS Optic do segmentu NC Alert, należy się liczyć z ograniczoną płynnością akcji, co sprawia, że ich szybka sprzedaż może być utrudniona. W sytuacji, gdy wolumen obrotu pozostaje niski, mało prawdopodobne jest, by kurs był sztucznie podbijany, co rodzi ryzyko dalszych spadków.
Co więcej, firma stara się osiągnąć kluczowe kamienie milowe związane z technologią inPROBE, jednak rynek med-tech, zwłaszcza w fazie badań klinicznych, wymaga czasu i cierpliwości. Biorąc pod uwagę rozważania o ewentualnych nowych emisjach akcji oraz niepewność co do terminów ich realizacji, wydaje się, że najbliższe miesiące mogą być trudne dla obecnych akcjonariuszy.
Więc jeśli masz średnią 21 - jak deklarujesz-, to prawdopodobnie zostaniesz z tymi akcjami do końca roku, a może i dłużej, bo na razie nic nie wskazuje na poprawę. To giełda BANANOWA, więc niczego nie można brać za pewnik.
Mam zamiar obniżyć tę średnią jeśli spadki będą spektakularne. Zawsze zakładałam że zostaje do komercjalizacji lub nawet dłużej. Kołek też nie neguję bo udało mi się na Columbus kółkowac. Natomiast powrót na notowania ciągłe mogą dać zarobek nawet 100proc jak na Columbus. No Kółka 12.50 na 14.50 ładnie ostatnio wychodziły. Szkoda...