Ach ci godzinowi inwestorzy. Daj znać w której sekundzie XTB będzie najniżej w stosunku do szerokiego rynku. A ja na to: XTB +100% w rok. Dziękuję, nie ma za co.
Egzaminem, który zdałeś w podstawówce też się chwalisz dzisiaj mając 37 lat Andrzej? A co mnie obchodzi kurs w ciągu roku. Gdybym Ci dał info, że następne 10 lat kurs będzie stał w miejscu to też byś trzymał?
Aha i żeby nie było średnie wejście mam ok. 25-30, najniżej kupowałem po 14 i sam na XTB gdybym wyszedł w tej chwili zarobiłbym kupę siana. Tylko to jest przeszłość, mnie interesuje kurs teraz a prawda jest taka, że od 4 miesięcy kurs notorycznie bez większego dużego powodu pcha w dół i nie ABB czyli panika jeleniuszy to nie jest powód do takiego zrzutu.
Więc żyj dalej przeszłością kiedy poważni inwestorzy podchodzą do tego sensownie.
To co Ty mi mówisz o 4 miesiącach wstecz, skoro to jest przeszłość, poważny inwestorze patrzący do przodu. Nudzi Ci się, że tak się emocjonujesz kursem minutowym?
Śmieszne te pretensje, że kurs nie rośnie. Poważny inwestor, a nie wie, że chwilowy kurs to wypadkowa chwilowych decyzji i emocji, a w krótkim terminie rynek może być nieefektywny. W dłuższym terminie ocenia się rzeczywisty zwrot z inwestycji. Jeśli masz takie ceny zakupu to nie ośmieszaj się na forum płaczem, że dziś na minus, tylko delektuj się tym zyskiem, który wirtualnie masz. Nie wiem jakim cudem wytrwałeś z taką średnią, skoro codziennie przebierasz nogami, gdy parę groszy spadnie.
No wow człowieku dlatego mówię o 4 miesiącach wstecz, bo siedzę i kibluję na spółce, która jest w korekcie bez żadnego powodu i marnuję czas i kapitał. Jestem naprawdę cierpliwy, ale to co się teraz dzieje ostatnio to jest absolutna żenada. Jakakolwiek inna spółka z takimi wynikami stałaby dużo wyżej a tutaj cały czas jakieś chore gierki.
Nie nudzi mi się, tylko szkoda mi kapitału na taki bigos. A Tobie musi się nudzić chyba 10x bardziej jeżeli wiedząc, że nie zamierzasz nic robić i kurs nie ma dla Ciebie znaczenia i tak codziennie logujesz się na bankiera. To kto tu się nudzi?
4 miesiące to już nie jest krótki termin a wcale niepowiedziane, że korekta się kończy. I to Ty się nie ośmieszaj panie wieczny hold, bo jesteś jak ten meme gdzie siedzi pies w płonącym domu i się uśmiecha udając, że nic się nie dzieje. 4 miesiące kurs jest nieracjonalny. No wtf xD
Dimmciu, prawda jest taka że tutaj super można kółka kręcić. Bez żadnego ryzyka. Kasować mały zysk, a pewne jest że da radę odkupić taniej. Nie mówię w kontekście roku, tylko dni. Dziś dokładnie tak samo.
Obstawiam że w ciągu najbliższych tygodni będą spore wyprzedaże na giełdzie. Ludzie którzy stracili w wyniku powodzi cały dobytek będą zmuszeni sięgać do zaskórniaków i sprzedawać akcje po jakim by kursie nie były... Ten efekt będzie widoczny zwłaszcza na spółkach o niskiej płynności, ale wszystkim się po trochu oberwie...
Dnia 2024-09-18 o godz. 14:26 ~locker napisał(a): > Statystyczny inwestor raczej nie mieszka w śródmieściu w starej kamienicy. > StatystycZny inwestor z kamienicy i ze wsi ,inwestuje przeważnie w pół litra.
No a jednak giełda dzisiaj krwawi... Z pewnością wiele osób inwestujących na giełdzie zostało dotkniętych tą powodzią. Nawet jeśli nie bezpośrednio, to ucierpiał ktoś z rodziny albo znajomych i będą potrzebować na gwałt gotówki... Możecie się śmiać, ale ja obstawiam że będzie kilka dni z rzędu na czerwono...