Dnia 2024-09-13 o godz. 18:59 ~Chyba napisał(a): > 101 mln zysku w 1 półroczu.
Jasne, ale na pewno wiesz, że aby wypłacić dywidendę trzeba mieć w spółce kasę (gotówkę), a ta poszła na pożyczkę dla spółki, która buduje Browarną? Innymi słowy, jest 101 mln zysku netto, ale nie ma gotówki, tylko należność od dewelopera.
Choć trochę gotówki jest, w sam raz na premię dla zarządu (10% zysku netto) - żeby była jasność, premia się należy J Mroczce, bo to jego talentowi zawdzięczamy deal na działce na Browarnej.
Wystarczy poczekać . Porównać dane z ostatniej dywidendy i stanu firmy . Zobowiązań i stanu posiadania . I czasu dzisiejszego . Moim zdaniem te dwie sytuacje dzieli kosmos . Poza tym prowadząc inwestycje trzeba wydawać . Kto tego nie ogarnia to zapraszam do szkoły podstawowej i początki matematyki trzeba sobie przypomnieć
Dnia 2024-09-13 o godz. 19:30 ~to_ja_nowy napisał(a): > Wystarczy poczekać . Porównać dane z ostatniej dywidendy i stanu firmy . Zobowiązań i stanu posiadania . I czasu dzisiejszego . Moim zdaniem te dwie sytuacje dzieli kosmos . Poza tym prowadząc inwestycje trzeba wydawać . Kto tego nie ogarnia to zapraszam do szkoły podstawowej i początki matematyki trzeba sobie przypomnieć
Wszystko jasne, oby sprawy szły dobrze. Ja tylko pytałem o dywidendę za 2024 r., na którą nie ma chyba szans, a widzę, że tu na forum jakieś wielkie ekscytacje:)
Nie wiem czy robisz fejkowy post czy pytasz zwyczajnie . Ale myślę by wypłacić zysk trzeba mieć naprawdę ogarnięte inwestycje . Nie będę ich wymieniać . Spójrz w raporty . Trzeba pokryć pewne koszty , projekty ,przyłącza itp . Później można dzielić się zyskami . Moim zdaniem 2 lata . Ale com jeśli czytasz popraw
Dnia 2024-09-13 o godz. 20:35 ~to_ja_nowy napisał(a): > Nie wiem czy robisz fejkowy post czy pytasz zwyczajnie . Ale myślę by wypłacić zysk trzeba mieć naprawdę ogarnięte inwestycje . Nie będę ich wymieniać . Spójrz w raporty . Trzeba pokryć pewne koszty , projekty ,przyłącza itp . Później można dzielić się zyskami . Moim zdaniem 2 lata . Ale com jeśli czytasz popraw
Nie fejkowy, pytam zwyczajnie. A widzę, że się dużo udzielasz, więc pewnie wiesz o co biega. Mnie chodzi o to, że tu się dużo ludzi napala, ale prawda jest taka, że za 2024 dywidendy nie będzie, bo nie ma z czego, a co do przyszłości to życie pokaże.
Dnia 2024-09-13 o godz. 21:04 ~King napisał(a): > Dnia 2024-09-13 o godz. 20:35 ~to_ja_nowy napisał(a): > > Nie wiem czy robisz fejkowy post czy pytasz zwyczajnie . Ale myślę by wypłacić zysk trzeba mieć naprawdę ogarnięte inwestycje . Nie będę ich wymieniać . Spójrz w raporty . Trzeba pokryć pewne koszty , projekty ,przyłącza itp . Później można dzielić się zyskami . Moim zdaniem 2 lata . Ale com jeśli czytasz popraw > > Nie fejkowy, pytam zwyczajnie. A widzę, że się dużo udzielasz, więc pewnie wiesz o co biega. Mnie chodzi o to, że tu się dużo ludzi napala, ale prawda jest taka, że za 2024 dywidendy nie będzie, bo nie ma z czego, a co do przyszłości to życie pokaże.
A możesz wskazać jednego z tego dużego grona ludzi "napalonych na dywidendę" ?
Bo z czego i za co wypłacić to by było - i mam wrażenie, że dobrze o tym wiesz...