Gdyby średnia była 35 zł to x 250 000 wyszłoby 8 750 000 zł a pisali że pozyskali 3 mln zł. Wychodzi ze średnia to 12 zł także na starcie niektórzy mają ponad 200% zysku a czy będą sprzedawać i za ile to już rynek. Także nie napalalbym się na kupno pkc przy debiucie , najpierw niech się zarabieni wypstrykaja z akcji a wtedy kto wie . Mnie się marzy kupić za 20zl sztuka a może okazać się że i 50zl to będzie okazja.
Oj chłopie i na marzeniach si skończy bo jak sądzisz 10 lat badań doświadczeń a ty chcesz cały projekt na 20 mln wycenić to u ciebie i na marzeniach się skończy
Nie przetlumaczysz im tego to taki ograniczony mozg jest on jest tak nauczony ze ze nie wazne sa te 10 lat badan koszty znajomosci patenty itd potencjal rynkowy jego mozg mowi jedno jest 5% zysku to sprzedaje i mam na obuad w biedronce i potem wtacam na forum i wyje ze to bankrut jest in nie ogarnia ze jak ludzie maja 200% to przy takim
Biznesie to nic bo czekaja na 50 krotnisc wlozonego kapitalu
Wątpię żeby sypali. Ci co wchodzili i wyłożyli kasę zostali zapoznani z wartością projektu - osobiście poczekalbym do momentu wprowadzenia produktu do sprzedaży, wdedy powinna być największa stopa zwrotu, kilka/kilkanaście razy wyższa od tych '7,1zł'
Mam nadzieję że tak będzie, choć chętnie dokupiłbym za złotoweczkę.Mam nadzieję że pomyślnie przejdą badania kliniczne, około rok czytałem że mieli problem ze skraplającą się parą z wydechu. Ciekawe czy sobie z tym poradzili.
Widac potadzili jak certfikuja musi tak byc oni od poczatku wiedzieli ze zanim zobacza z tego kase musi mibac kilka lat i inwestowali w to teraz ostatni okres juz certyfikacja ktora trwa od kwietnia
Jakby nie było będzie w obrocie teoretycznie 250 tys sztuk , zakładając po 40zl. Kilku będzie chciało sprzedać a kilku kupić a może więcej gdyby dostali certyfikat urządzenia medycznego to tak jak napisali wartość rośnie kilka/naście razy a wtedy akcje są na wagę złota bo jest ich mało....
Wycena na start to okolo 150-200 mln tak w ciagu tygodnia notowan biorac pod uwage ff i potemcjal MAE a wycena ntc kolo 5 pln potem juz tyljo wzrosty w slad za AME
Ty Waldi nic nie kumasz to że ty czy twój pryncypał szalejecie i rzęzicie to wiadomo ale żeby nie umieć sprawdzić emisji akcji to ty po prostu głupi jesteś w temacie a dali ci klawiaturę i kazali głupoty pisać i tak piszesz te glupoty bez pomyślunku poczekaj na prospekt zaraz będzie i daj już spokój nie męcz ludzi
1. Zawsze cena emisyja akcji na początkowym etapie rozwoju spółki jestniska
(przecież tedy jest tylko pomysł na biznes) 2. Kolejne ceny emisyjne akcji są wyższe
(wtedy już z reguły czegoś spółka dokonała, np. pierwsze testy, patent itp.) 3. Obecna cena akcji - w oparciu o emisje C i D wynosi 35,77zł.
(i zapewne wynika z faktu osiągnięcia kolejnych kamieni milowych projektu)
Ps. Jak podaje spółka w prospekcie emisyjnym: cytat: " Diabetomat został opracowany i przebadany przez jego twórców, dra hab. inż Konstantego Marszałka i dra hab. inż. Artura Rydosza. Projekt i zastosowane w nim rozwiązania otrzymały szereg prestiżowych nagród i wyróżnień na targach innowacyjności, począwszy od 2017 r."
cytat: "Diabetomat jest urządzeniem już opracowanym i ewentualne przyszłe prace badawczo-rozwojowe mogą dotyczyć już tylko jego doskonalenia, urządzenie działa i w ocenie Zarządu jak i zatrudnionych przez Emitenta specjalistów, pozostała tylko do przejścia (dokończenia) procedura rejestracji oraz wdrożenie do produkcji, by produkt ten mogli kupować klienci. "
Jestem przekonany na podstawie tych informacji, że główni udziałowcy nie będą pozbywać się akcji w najbliższym czasie, jedynie pozostali akcjonariusze posiadający wyłącznie: 244327 akcji mogą zechcieć sprzedać teraz akcje. Moim zdaniem jest to jednak niewielka ilość i brak podstaw aby wszyscy byzli zainteresowani teraz ich sprzedażą.
Według dokumentu złożonego na GPW: 1. akcje wszystkich emisji obejmowane były poprzez WKŁAD PIENIĘŻNY 2. dodatkowo jest artykuł o spółce na pb.pl ps. no ale trzeba zapłacić aby móc przeczytać