Nie przyjęła się ale ICG i tak kasę dostaje za zrobienie gry od wydawcy, teraz też powinni wreszcie zaksięgować kilkanaście milionów za tę grę, które dotychczas były księgowane w rozliczeniach międzyokresowych i nie wliczały się do przychodów w ostatnich 2 latach. Mam nadzieję że to cisza przed dobrą burzą i cena wzrośnie przyjemniej do tyłu ile przy HW II.
Mam nadzieję, że bedzie dobrze. Jednak pragne zauważyć, że nie po to prowadzi się firmę, żeby wystarczyło na prąd, czynsz i płace.
Liczyłbym na rozwój.
HW2 jest jakaś dziwna. Aktualna gra może zaskoczyć na +.
Firma jest po to, żeby rozwijac się i dawać zarabiać (coraz więcej) właścicielom. Aktualnie jako akcjonariusz (właściciel) mam tylko stratę. Mam niewiele akcji, więc mam z czego żyć.
Jednak, jeżeli firma wyłącznie daje górze na bieżace wydatki, to słabo.
Jezeli ktoś nastaeia się na podbitkę i zjazd w związku z wydaniem aktualnej gry, to niech wchodzi - bo podbitka będzie.
Jednak brakuje iskry, żeby firma weszła na wyższy poziom, niż przetrwanie.
Myślę też, że pod ta gre już ktoś zarobił z 10-20%. Nie chce mie się sprawdzać, skad ruszyło (byko + 10, - 5, +5% i tak kilka razy).
Nie no oczywiście, ja też na razie mam stratę i też chciałbym żeby spółka umacniała swoją pozycję na rynku i żeby w perspektywie kilku lat porządnie zarobić ale w branży gier to w większości takie podbicia przed wydaniem gry i następnie spadek. Dobrze by było żeby po wydaniu Rogue Waters cena za akcję poszła do góry i się już w miarę utrzymała.
Ja na chaku nie wiesz za to ty ,ja obserwuje kiedy wejść i tyle a logiką jest jak patrzysz na wykres a żeby był stały wzrost musi pierw przebić 1 potem 2 i najtrudniejszy 3 Zeta by był trwały wzrost i mocny papier jak nie umiesz patrzeć to nie zabieraj się za grę na giełdzie niestety 1 zł to min by mogło dalej rosnąć 3 zł da dopiero stabilność spółce
3pln to bardzo wysoko dla tej spolki, ale wybicie ponad 1.4 jest jak najbardziej mozliwe. Wszystko zalezy od tego, jak gra sie przyjmie. HW2, choc byl specyficzny, zostal przyjety „dobrze+ / b.dobrze-”. Gra o piratach ma szanse wyjsc wyzej. Starsi gracze od razu wspomna legendarna juz gre „Pirates!”, nowi maja skojarzenia z „Piratami z Kraibow”.
Bardzo nosny gatunek, ma szanse. Zobaczymy, czy spolka bedzie w stanie na tym wejsc z przytupem.
Czekamy