Tu jest, jak jest. Kurs według mnie, już powinien hulać na wyższych poziomach, bo perspektywy sa, zyski już są i to dobre. Można też chwalić i pokazywać, jako wzór komunikację spółki z akcjonariatem. Tylko widocznie, komuś grubemu nie zależy na wzrostach, bo jak widać od długiego czasu, kurs jest skutecznie trzymany w ryzach.
Dlaczego i po co? Tego zapewne nie wie nikt, przynajmniej nikt z akcjonariuszy spoza kręgów zbliżonych do lepiej poinformowanych...
Może ta sytuacja z powodu lockup głównych akcjonariuszy?
I może ktoś na górze postanowil, że skoro "my" (w domyśle góra) nie możemy handlować akcjami to drobnym też nie pozwolimy?
A swoją drogą z dobrych informacji dotyczących najbardziej chodliwych sezonowych produktów, lody miały bardzo dobry i długi sezon, który właściwe jeszcze trwa, a napoje już całymi TIRami do Dino dowożą. Wcale mnie nie dziwi, że Biernacki z Dino też swego czasu został posiadaczem akcji Ekipy.
Maciek123 nie uważasz, że trzymać zamrożoną kasę w mało płynnych akcjach, żeby zarobić za rok raptem i może przy dobrych wiatrach 15% to przerost formy nad treścią. Ktoś mający poważne pieniądze, spojrzy sobie na wykres i da sobie spokój. A tu jak nie będzie hejpu, to ze wzrostów nici. Inni finfluencerzy zazdroszczą Frizowi i nie dadzą tak łatwo zarobić na tej spółce ulicy. Na przykład taki Wardega zaraz kupę brudów z czasów choćby dzieciństwa Wersow wyciągnie, a jak trzeba to i wyolbrzymi do rozmiarów afery jakieś g... infa, żeby choć nikt lepiej od niego nie miał.
Popatrz na wskaźnik siły relatywnej choćby do indexu WIG. Znaczenie, pistrzeganie firmy sie zmienia. Potrzeba plynności, wiele spółek ma z tym problem. Fakt trochę się zgodzę z tym, że ew nawis akcji za prawie 0 nawet za 10 lat straszy tu klientów. Ale nie taki diabeł straszny, ostatnio weszły akcje pracownicze JRH z tego co pamiętam, skończyło się na strachu -15% i zaraz +15% i tyle, ale płynności tam to jakoś nie naprawiło, jest gorzej niż na akcjach tej spółki, a tam jest rynek podstawowy. Wg mnie trzeba robić swoje, akumulować, a reszta niech się bawi na wyższych poziomach i dobiera powyżej 4, a kto bogatemu zabroni
Trzymać, i tyle kto zainwestował 100% kapitału pewnie w długim terminie fortuny nie zrobi bo nie wytrzyma. Ale spółka urośnie i ten kto cały czas skupuje teakcje z rynku pchnie rakietę do góry.
Ja mam parę naście tys akcji i jakoś śpię spokojnie bo mało jest tak perspektywicznych spółek a tempo rozwoju z każdym rokiem tylko przyspiesza
ale spolka sie rozwija caly czas mocno, wyniki finansowe na tle newconnectu, dla mnie wieksza plynnosc z czasem bedzie naturalna. Mnie cieszy duza transparentnosc spolki
W koncu jakis powiew rozsadku na tym forum zamiast szukania najbardziej absurdalnych powodow ze nie rosnie. Na prostym Wig-u mozna bylo zarobic 15% a tu ludzie kisza kase zamiast pogodzic sie ze strata i odrabiac.
po to że jak spółka napsula nam krwi to niech szura po dnie ...2 zł to minimalny wymiar kary. Nysa mam nadzieję że Twoja mordę nakarmiłem jeszcze dziś po 3.95
Taaa, jedyne co sobie dziś zrobiłeś, to poujadaleś na forum.
Widać twój tok rozumowania, mógłbyś sprzedawać dużo wyżej, a sprzedajesz za darmo?
Wszystko dobrze z głową? Całe twoje, co sobie na forum popiszesz, bo tak byś nie miał celu w życiu, a tak na forum 24 godziny na dobę łącznie z weekendami i świętami.