Apator jest w 2 kanałach wzrostowych. Długoterminowym (od czerwca 2022r.) o łagodnym wzniesieniu i krótkoterminowym (od kwietnia br.) o mocnym wzniesieniu.
Obecny punkt odbicia tj. okolice 19,90 to jest podwójny punkt styku górnego ograniczenia tych obu kanałów. Korekta była niezbędna. Możliwy zjazd do okolic 18:00 (optymistycznie) lub okolic 16,30 (pesymistycznie). To jednak nieistotne. Dla cierpliwych kacjonariuszy czeka jeszcze w tym roku poziom 22,50-22,70
w takim razie na jakim poziomie może nastąpić wybicie z długoterminowego kanału i przejście w krótki i gdzie ewentualnie później można oczekiwać oporu?
a tobie o co chodzi? juz ktorys raz widze jakies zgorzkniale i nic nie wnoszace posty z twojej strony, celowo zasmiecasz forum, czy liczysz, ze kupisz taniej?
Myślę że problem leży w tym że akcje Apatora nie kosztowały więcej niż 40zł.A niektórzy by chcieli zarabiać tutaj dziesiątki lub setki złotych na akcji
Największa aprecjacja kursu spółki Apator S.A. notowanej na GPW wynosiła 46,39 zł. Możesz to info zweryfikować zaglądając do notowań historycznych spółki.
46,39 zł. to najwyższy kurs zamknięcia Apator S.A. w dniu 10.03.2015r. ( zob. - notowania historyczne APT BiznesRadar.pl ) Nie pytajcie mnie o więcej info !
Dobre pytanie. Ale w tym czasie to był dobry moment na sprzedaż akcji, co uczyniłem, a teraz odkupuję po dużo niższym kursie i liczę duże zyski. Jane ?
wszystko dobrze. Jesteśmy na dolnym wsparciu kanału rozszerzającego się. Nie widzę objawów, by miał się zmienić trend. Noga na nogę i czekamy na 22+ w tym roku jeszcze.
Na ile wierzysz w AT? bo jak dla mnie to, żeby zobaczyć 22 na kursie jeszcze w tym roku to wynik netto za 3q musi wynieść conajmniej 15mln, ewentualnie muszą wpaść jakieś ciekawsze kontrakty.
Według mnie wyniki (bardzo dobre lub bardzo złe) służą głownie do wyznaczania trendu. Jak jakaś spółka wykaże nagle super kontrakty/wyniki lub pojawią sie jakieś mocne ruchy w akcjonariacie, to oczywiście AT nie ma wtedy żadnego znacznia. Natomiast nie trzeba pokazywać coraz lepszych wyników, by spółka trzymała sie w swoim trendzie przez długi okres. Jest masa spółek z zupełnie abstrakcyjnym C/Z czy C/WK do swojego wysokiego kursu. Apator jest według mnie nawet nie w połowie swojej ścieżki na szczyt. Czas pokaże
no i końcowo wynik dowiozły, ale kurs niekoniecznie. Oczywiście wiadomo jak ma się sytuacja na szerokim, ale szkoda tego wsparcia na 18, bo teraz pewnie się będziemy o nie odbijać albo zejdziemy jeszcze niżej.