Solaris złożył dokumenty 21.05. RDOŚ przedłużał dwukrotnie termin wydania uzgodnień dla Solarisa: 27.06 pierwszy raz przedłużył do 31.07, a 1.08 przedłużył do 6.09. Ostatecznie decyzja RDOŚ została wydana 5.09. Łącznie zajęło to 106 dni.
Sprawa Bras ruszyła dopiero 19.08 także w tym tempie decyzji RDOŚ można się spodziewać na początku grudnia.
vklf powiedz jak sądzisz do jakiej ceny może wzrosnąć kurs po pozytywnej decyzji dla naszej farmy?
Mam trochę tych akcji i w mojej głowie po tych 3 latach trzymania akcji przetacza się wiele różnych skrajnych myśli. Osobiście po uśrednieniu jestem teraz na sporym plusie i zastanawiam się co tu może się dziać ale tak realnie gdy wszystko będzie na tak.
A skąd ja mam wiedzieć do ilu wzrośnie? Bywały tu wpisy z szacunkami zysków z farmy na podstawie mocy i spodziewanej produkcji MWh ale to ma się nijak do zasięgu wzrostu. To jest giełda, tu rządzą emocje a nie racjonalne kalkulacje. Szczególnie na NC.
Będzie to jedna z największych farm fotowoltaniki w Polsce przychody rzędu 30 do 40 mln rocznie, stawiam na minimum kapitalizacje Ok 400mln , ale przy mocnej rakiecie jak to na newconnect mamy 6 do 8 zł
Przyznam że moim progiem wyjścia jest 3 złote za akcje ale czy się uda zobaczymy.
Podobnie jest z Inną moją spółką branży Fotovoltem. Teraz jest stagnacja mała ale jak wpadną komunikaty to znów ożywi się popyt.